Gemeente Nijmegen

Zes Nijmeegse gezinnen op werkbezoek naar Turkije

De gemeente Nijmegen betaalt de vliegtickets voor zes gezinnen voor een werkbezoek aan Turkije. Het initiatief is één van de acties die de gemeente ondersteunt in het Nijmeegse Jaar van de Ontmoeting. In dit jaar stimuleert de gemeente talloze initiatieven die mensen in de stad dichter bij elkaar brengt.

De reis naar Turkije wordt gemaakt door drie koppels van twee gezinnen: drie Turkse en drie niet Turkse gezinnen. Elk koppel van één Turks en één niet Turks gezin gaat acht dagen naar een gastgezin in Turkije. Het ticket en een tegemoetkoming in de verblijfskosten is voor rekening van de gemeente.

De gezinnen geven na afloop een presentatie in hun eigen wijk. de jongeren dragen hun ervaringen uit via hun school.

De gemeente heeft inmiddels ruim tweehonderdvijftig brieven verstuurd naar diverse bewonersorganisaties en Turkse organisaties en een open oproep geplaatst. Gezinnen kunnen zich tot 15 september opgeven. Daarna volgt een selectie.

De gemeente kiest voor werkbezoeken aan Turkije omdat dit de grootste groep allochtonen in Nijmegen is.

Andere acties in het kader van het Jaar van de Ontmoeting zijn georganiseerd door de Turkse vereniging DHD, de plaatselijke krant, scholen, sportverenigingen en andere instellingen.

Het Jaar van de Ontmoeting is uitgeroepen om groepen en individuen uit verschillende lagen van de bevolking, met verschillende culturele en sociale achtergronden, met verschillende opleidingsniveaus, verschillende leeftijden beter met elkaar in contact te brengen.

Als bijlage vindt u de brief aan de organisaties en de criteria voor deelname aan de werkbezoeken aan Turkije.

bestand ophalen Uitnodigingsbrief Turkijereis
bestand ophalen Criteria voor Turkije-reis