Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Aantoonbare kwaliteit, hygiëne en veiligheid in zwembaden met Keurmerk Veilig & Schoon

Driebergen, 3 juli 2003

Op donderdag 10 juli a.s. vindt in zwembad De Drieburcht in Tilburg de uitreiking plaats van het Keurmerk Veilig & Schoon aan 6 zwembaden door Johan Stekelenburg, burgemeester van Tilburg, en Herman Vrehen, Handhavingsgedeputeerde van de Provincie Limburg. Drie Brabantse, twee Limburgse en één Gelders zwembad krijgen het keurmerk overhandigd. De zwembadwereld wordt te vaak opgeschrikt door legionellabesmettingen, verdrinking en intimidatie door groepen jongeren. Om dit een halt toe te roepen, heeft de zwembadbranche het Keurmerk Veilig & Schoon ontwikkeld. Het Keurmerk is een antwoord op de wensen en eisen van consument, overheid en de branche zelf om te komen tot verbetering en het waarborgen van veiligheid, kwaliteit en hygiëne in zwembaden.

Aanvang van de bijeenkomst is om 10.00 uur. Het officiële gedeelte start om 10:30 uur en zal tot 12.00 uur duren. Wij nodigen u van harte uit de uitreiking en de perspresentaties bij te wonen.

Als u de persconferentie wilt bijwonen, verzoeken wij u voor 8 juli a.s. uw komst te melden door middel van bijgaand antwoordformulier.

Stichting Zwembadkeur
Het Keurmerk Veilig & Schoon wordt uitgegeven door de Stichting Zwembadkeur. De brancheorganisaties LC Nederlands instituut voor lokale Sport & Recreatie en RECRON hebben het initiatief genomen tot oprichting van deze stichting en afgifte van het keurmerk.

Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Zwembaden met het Keurmerk Veilig & Schoon geven aan, procesmatig te werken aan kwaliteit, hygiëne en veiligheid. Op deze wijze realiseert de branche een structurele kwaliteitsverbetering die de zwembaden in positieve zin dient te onderscheiden. Het kan tevens leiden tot versterking van de belangrijke maatschappelijke functie en uiteindelijk ook tot betere bedrijfsresultaten.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Edwin van Miltenburg,
Consulent Zwembaden LC
(026) 339 64 10 of edwin.vmiltenburg@lc.nl

Hans Ligtermoet, secretaris Stichting Zwembadkeur (0343) 52 47 00 of ligtermoet@recron.nl