Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 10 juli 2003

Goede Smaak beloont:
Il Buon Gusto opgenomen in Accademia

HILLEGOM, 10 juli 2003 - Tokio, New York, Parijs, Hillegom...Krijgt Hillegom hoogmoedswaanzin, dat het dorp in de bollenstreek zich gaat meten met deze wereldsteden? Een beetje wel, sinds Ristorante Il Buon Gusto (De Goede Smaak) opgenomen is in l'Accademia Italiana della Cucina, een soort Michelingids voor Italiaanse toprestaurants.

Ristorante Il Buon Gusto, sinds november 2002 gevestigd aan de Weeresteinstraat 77, is gespecialiseerd in de traditionele Italiaanse keuken. Pizza staat er niet op de kaart, want het zijn juist de traditionele gerechten, waarmee Il Buon Gusto zich onderscheidt van andere Italiaanse restaurants.

Ristorante Il Buon Gusto is door l'Accademia Italiana della Cucina geselecteerd als één van de beste Italiaanse restaurants ter wereld. Eind juni is het felbegeerde vignet van de l'Accademia Italiana della Cucina aan eigenaresse Corry Bakker en il cuoco Angelo Vecchio uitgereikt. "Helaas weten niet veel mensen wat voor heerlijkheden de Italiaanse keuken eigenlijk te bieden heeft", zegt een dolgelukkige Corry Bakker, "ze kennen alleen maar pasta en pizza." "Maar," grijnst ze van oor tot oor, "naast de Italiaanse restaurants van Tokio, New York en Parijs staat nu ook Hillegom in deze gids. Leuk hè, dan komen de mensen vanzelf te weten hoe lekker Italiaans eten is!"

Naast de vele gelukwensen van familie, vrienden, gasten en relaties is ook het bestuur van de afdeling de Bollenstreek van Koninklijk Horeca Nederland op bezoek gegaan om Corry Bakker en Angelo Vecchio te feliciteren. "We zijn als collega horecaondernemers vreselijk trots op Corry en Angelo. Il Buon Gusto is een fantastisch restaurant en we zijn heel blij deze fijne collega's in onze afdeling te hebben", aldus voorzitter Peter Lindeman.

De bestuursdelegatie werd met Italiaanse gastvrijheid verwelkomd en daar hoorden o.a. "bruscetti" bij, geroosterde stukjes brood met knoflook en belegd met diverse specialiteiten. Heerlijke Italiaanse combinaties als geitenkaas en gegrilde aubergine, paprika en courgette of wilde bospaddestoelen met parmezaanse kaas. Maar ook bruscetti belegd met "prosciuto crudo", Parma ham en traditionele tomaat, rucola en kappertjes. Verfijnde hapjes waar gasten in het restaurant altijd mee worden ontvangen.

De l'Accademia Italiana della Cucina is een soort organisatie als de Michelingids, maar dan niet-commercieel.

Noot voor de redactie -