Persbericht 10 juli 2003
Goede Smaak beloont:
Il Buon Gusto opgenomen in Accademia
HILLEGOM, 10 juli 2003 - Tokio, New York, Parijs, Hillegom...Krijgt
Hillegom hoogmoedswaanzin, dat het dorp in de bollenstreek zich gaat
meten met deze wereldsteden? Een beetje wel, sinds Ristorante Il Buon
Gusto (De Goede Smaak) opgenomen is in l'Accademia Italiana della
Cucina, een soort Michelingids voor Italiaanse toprestaurants.
Ristorante Il Buon Gusto, sinds november 2002 gevestigd aan de
Weeresteinstraat 77, is gespecialiseerd in de traditionele Italiaanse
keuken. Pizza staat er niet op de kaart, want het zijn juist de
traditionele gerechten, waarmee Il Buon Gusto zich onderscheidt van
andere Italiaanse restaurants.
Ristorante Il Buon Gusto is door l'Accademia Italiana della Cucina
geselecteerd als één van de beste Italiaanse restaurants ter wereld.
Eind juni is het felbegeerde vignet van de l'Accademia Italiana della
Cucina aan eigenaresse Corry Bakker en il cuoco Angelo Vecchio
uitgereikt. "Helaas weten niet veel mensen wat voor heerlijkheden de
Italiaanse keuken eigenlijk te bieden heeft", zegt een dolgelukkige
Corry Bakker, "ze kennen alleen maar pasta en pizza." "Maar," grijnst
ze van oor tot oor, "naast de Italiaanse restaurants van Tokio, New
York en Parijs staat nu ook Hillegom in deze gids. Leuk hè, dan komen
de mensen vanzelf te weten hoe lekker Italiaans eten is!"
Naast de vele gelukwensen van familie, vrienden, gasten en relaties is
ook het bestuur van de afdeling de Bollenstreek van Koninklijk Horeca
Nederland op bezoek gegaan om Corry Bakker en Angelo Vecchio te
feliciteren. "We zijn als collega horecaondernemers vreselijk trots op
Corry en Angelo. Il Buon Gusto is een fantastisch restaurant en we
zijn heel blij deze fijne collega's in onze afdeling te hebben", aldus
voorzitter Peter Lindeman.
De bestuursdelegatie werd met Italiaanse gastvrijheid verwelkomd en
daar hoorden o.a. "bruscetti" bij, geroosterde stukjes brood met
knoflook en belegd met diverse specialiteiten. Heerlijke Italiaanse
combinaties als geitenkaas en gegrilde aubergine, paprika en courgette
of wilde bospaddestoelen met parmezaanse kaas. Maar ook bruscetti
belegd met "prosciuto crudo", Parma ham en traditionele tomaat, rucola
en kappertjes. Verfijnde hapjes waar gasten in het restaurant altijd
mee worden ontvangen.
De l'Accademia Italiana della Cucina is een soort organisatie als de
Michelingids, maar dan niet-commercieel.
Noot voor de redactie -
Koninklijk Horeca Nederland