AutoRai

10-7-2003

Luxe actiemodel van de Hyundai Getz

De Hyundai Getz gaat de komende tijd op chic. Letterlijk welteverstaan, want het actiemodel Chic is een compacte auto met een uitrustingsniveau dat vele klassen hoger ligt.

De Getz Chic is gebaseerd op de 1.3 GLS vijfdeurs. Zelfs zonder het speciale Chic-pakket zit deze Hyundai al opvallend goed in zijn uitrusting. Airbags, airconditioning, stuurbekrachtiging, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, mistlampen voor, elektrisch bedienbare ramen voor, centrale vergrendeling; het is allemaal aanwezig. Het moge duidelijk zijn, in een Getz GLS blijft bijna niets te wensen over.

Het Chic-pakket is er om de meest veeleisende koper te verwennen. Een uitgekiend pakket accessoires geeft de Getz de ambiance van een kleine limousine. Verwarmbare buitenspiegels bijvoorbeeld zijn nog lang geen gemeengoed. De Getz Chic heeft ze. Maar deze uitvoering heeft nog meer in zijn mars. Lederen bekleding van het stuurwiel en de pookknop bijvoorbeeld, die het interieur extra cachet geeft. Maar ook een lendensteun op de bestuurdersstoel, waardoor het lichaam een welhaast perfecte ondersteuning krijgt. Tweeters zorgen voor een kraakhelder geluid van de audio-installatie en natuurlijk zijn in deze meest luxe Getz ook de achterramen elektrisch te bedienen. Dankzij de afstandsbediening voor de centrale deurvergrendeling is de auto gemakkelijk af te sluiten. De Getz is ook nog eens voorzien van een boordcomputer met dagteller die de buitentemperatuur, het gemiddelde verbruik en de nog af te leggen afstand totdat de tank leeg is aangeeft. Wat kopers niet zien maar wel merken, is het ABS-remsysteem dat in samenwerking met EBD (elektronische remkrachtverdeling) keer op keer zorgt voor een optimaal gedoseerde en veilige vertraging. Om de auto ook uiterlijk een onderscheid mee te geven, is de Chic-uitvoering leverbaar in twee fraaie metallic lakken: Clean Silver en Celadon Blue.

150 stuks
Inclusief de metallic lak vertegenwoordigt het Chic-pakket een waarde van 2200 euro. Snelle kopers kunnen flink profiteren, want op deze bijzondere Getz wordt hiervan slechts 1.200 euro doorberekend. Hiermee komt de prijs van de Getz Chic op 13.495 euro. In totaal zijn, mede om de exclusiviteit te waarborgen, slechts 150 exemplaren van de chique Getz in ons land verkrijgbaar. Aan het einde van deze maand staat het model bij de Hyundai-dealer.