IBM

IBM eServer sneller en goedkoper dan HP Itanium 2 Server

New York -- 2 juli, 2003 -- IBM lanceerde vandaag een nieuw wereldrecord voor transactieverwerking. Een IBM pSeries systeem, IBM Totalstorage FAStT900 en de universele database DB2® gebruiken de helft van het aantal processoren op een lager kostenniveau dan de nieuwe Itanium® 2 processor van HP, de Superdome.

Verwijzend naar het onderzoek van Councils TPC-C levert een IBM eServer p690 met 32 POWER4+ processoren, waarop AIX® en de universele database DB2 draaien, 763.898,39 transacties per minuut op. Dit op een kostenniveau van $8,31/tpmC. IBM vergeleek de resultaten met het neusje van de zalm van HP, de Itanium 2, die twee keer zoveel processoren heeft. HP kwam precies op 707.102 transacties per minuut tegen een kostprijs van 8,44/tpmC.

Het resultaat dat IBM heeft neergezet verslaat alle andere geclusterde of ongeclusterde resultaten van welke fabrikant dan ook.

Het wilde idee dat de op twee gebaseerde processoren server, de Itanium 2 van HP, goedkoper is dan de wereldwijd populaire UNIX eServer systemen is een mythe, zegt Adalio Sanchez, general manager, IBM eServers pSeries. Met dit nieuwe wereldrecord continueert IBM het leveren van krachtige systemen tegen een redelijke prijs. De IBM eServer p690 levert het beste resultaat tegen lagere transactiekosten dan de Itanium 2 van HP. Daarbij hebben klanten van IBM het voordeel van de breedste ondersteuning op het gebied van applicaties in de markt.

De prestaties van vandaag de dag zijn ongekend en worden verstekt door het continu technologisch leiderschap van de Universele Database DB2, zegt Janet Perna, general manager, IBM Information management. Met de superieure technologie, de schaalbaarheid en de snelle transactieverwerking creëert DB2 meerwaarde om te voldoen aan de meest cruciale, op aanvraag beschikbare behoefte van onze klanten.

IBM introduceerde haar eerste UNIX server in 1990 en hebben sindsdien veel stuwkracht gegenereerd met klanten en software leveranciers. Sinds de introductie van de POWER4 processor in oktober 2001 zijn er meer dan 26.000 POWER4 en POWER4+ microprocessoren verwerkt in IBM eServer pSeries systemen bij klanten over heel de wereld.

De IBM POWER microprocessoren zijn de meest gebruikte processoren in de markt, ze zijn verwerkt in Nintendo spelcomputers, Apple Computers en in enkele van de meest krachtige supercomputers en storage systemen.

Meer informatie omtrent IBM eServer systemen, storage en Software is te vinden op:
http://www.ibm.com/eserver,
http://www.storage.ibm.com,
http://www.software.ibm.com/.

De laatste TPC-C resultaten zijn beschikbaar op http://www.tpc.org.

Vertaling Nico Oostenrijk IBM