NVM

Nieuwegein, 24 juni 2003

Perspresentatie halfjaarcijfers NVM Bedrijfs Onroerend Goed

De heer ir. J.M. Kwak, voorzitter van NVM Bedrijfs Onroerend Goed, nodigt u hierbij graag uit voor het bijwonen van een persgesprek over de halfjaarcijfers. Dit persgesprek vindt plaats op donderdag 10 juli om 10.30 uur, op het NVM-bureau aan de Fakkelstede 1 in Nieuwegein. Aansluitend bent u uitgenodigd voor een lunch.

Naast de presentatie van de halfjaarcijfers informeert de heer Kwak u over actuele ontwikkelingen met betrekking tot commercieel vastgoed en gaat hij in op het nieuwe regeerakkoord. Ook wordt aandacht besteed aan het onlangs voor de zesde keer uitgebrachte rapport `Economische Regio's'. In het marktonderzoek Economische Regio's 2003 staan de visie en mening van de NVM-bedrijfsmakelaar ten aanzien van commercieel onroerend goed centraal.

Door het onderscheiden van 36 regionale marktgebieden, de zogenaamde Economische Regio's, biedt het onderzoek inzicht in de regionale aanbodzijde op de verschillende deelmarkten van de commercieel vastgoedmarkt. Deze deelmarkten zijn: kantoren, winkels en bedrijfsruimten.

Voor elk van deze deelmarkten zijn gegevens verzameld over onder andere huurprijzen,

bruto-aanvangsrendementen, gebruikerseisen, het aanbod, de leegstand en de kansen en

bedreigingen in deze deelmarkten. De Bedrijfsruimtemarkt heeft in deze publicatie extra

aandacht gekregen.

Wij rekenen 10 juli op uw komst.