Salmonellabeheersing op maat
Auteurs: Monique van der Gaag, Monique Mul
De bacterie Salmonella komt veel voor in de varkenshouderij.
Salmonella veroorzaakt meestal geen ziekte bij het varken, maar een
besmet varken kan wel een risico vormen voor de volksgezondheid. Om
vleesvarkenshouders te helpen om Salmonella op het bedrijf te
beheersen zijn acht checklisten ontwikkeld. Hiermee kunnen de
bedrijfsspecifieke beheersmaatregelen op gestructureerde wijze bepaald
worden. De checklisten zijn in 2002 op drie praktijkbedrijven getest
en als nuttig hulpmiddel ervaren.
Voorkom contact van pas opgelegde varkens met bacteriën van voorgaande
ronden; reinig en desinfecteer grondig.
Wilt u het hele artikel lezen? Dat kan. Bestel Praktijkonderzoek
van juli 2003 hier voor de prijs van EUR 10.50 (excl BTW) . Abonnees
van het Varkensonderzoek krijgen PraktijkKompas automatisch
toegestuurd.
Varkens PraktijkKompas juli 2003, jaargang 17 nummer 3, pagina 2 t/m
---
---
© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst
bijgewerkt: 09-07-2003 10:35.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar:
webmaster.po.asg@wur.nl
Praktijkonderzoek Veehouderij