Gemeente Enschede

Besluitenlijst van Burgemeester en Wethouders van dinsdag 8 juli 2003

Aanwezig:

J.H.H. Mans, T.H.D. de Weger, R.F.Zeeuwen

Afwezig:

A.H.P. van Gils, J.H.A. Goudt, E. Helder, A. Le Loux, J. Hassink en R.W. Bleker.

Vaststellen besluitenlijst van 1 juli 2003

Vaststellen memorandum laatste B&W-agenda

Besluit:

Cf.

B 1

CS / fez

transacties Rentecomité 2^e kwartaal 2003

Voorstel:

1. Kennis te nemen van de treasury in het 2^e kwartaal van het jaar 2003.

2. De Raad te informeren.

Besluit:

Cf.

D 1

CS / sbs

aanvullende Enschedese ambities 2004 GSB

Voorstel:

1. Akkoord gaan met bijbehorende (concept) brief waarin de Enschedese ambities met betrekking tot het overgangsjaar 2004 in het kader van het grotestedenbeleid zijn geformuleerd.

Besluit:

Cf., wel inclusief advies concernstaf.

D /
B 2

BAZ / fb/ict

noodzakelijke uitgaven ICT

Voorstel:

1. In te stemmen met noodzakelijke uitgaven voor de korte termijn (in de zomer van 2003) ten behoeve van de voortgang van werkzaamheden op gebied van ICT in het kader van de technische infrastructuur (TIS).

2. Vooruitlopend op de besluitvorming van de gemeenteraad (september / oktober) met betrekking tot het vaststellen van het meerjaren investeringsplan ict 2003- 2007 de directeur van de dienst BAZ te machtigen tot het doen van uitgaven ten bedrage van 291.550,00 (inclusief BTW).

Besluit:

Cf.

F 2

DSOB / ro

bezwaarschrift tegen voorbereidingsbesluit Jan Vermeerstraat

Voorstel:

1. Onder overneming van het door de commissie voor Bezwaar en Beroep uitgebrachte advies, overwegingen 1 t/m 4 van 15 mei 2003 over een vijftal bezwaarschriften tegen het raadsbesluit van 3 februari 2003,
nummer F1 d DSOB tot vaststelling van het voorbereidingsbesluit Jan Vermeerstraat, de bezwaren van de Stichting wijkorgaan Stadsveld- Pathmos, de Bewonerscommissie Brede school Stadsveld- Zwering, P. Hofmeijer, LAR Rechtsbijstand namens mevrouw Van Lier- Groeneveld en R. de Kleijn ongegrond te verklaren zodat het besluit ongewijzigd in stand kan blijven, met dien verstande dat de laatste zin van punt 5 van het voorbereidingsbesluit alsvolgt komt te luiden: De wijkraad Stadsveld- Pathmos is over het bovenstaande geïnformeerd.

Besluit:

Cf.

G 1

CS / bjz

bezorging Huis-aan-Huis buitengebied

Voorstel:

1. Te besluiten om aan de uitgever van Huis-aan-Huis opdracht te verlenen om dit blad- vanuit een oogpunt van maximale service aan de burgers- aanvullend op de normale bezorging in Enschede ook in het buitengebied van Enschede te bezorgen, tegen een vergoeding van maximaal
10.000,00 per jaar.

2. De Raad te informeren over het onder 1 genoemde besluit.


Besluit:

Cf. met dekkingsvoorstel concernstaf.

H 1

CS /cs

verantwoordelijkheid gemeente veiligheid gas en elektra

Voorstel:

1. Kennisnemen van Informatie naar aanleiding van uw vraag over verantwoordelijkheden van gemeente voor veiligheid van gas- en elektra installaties in woningen.

Besluit:

Cf.