Gemeente Voorschoten

Persberichten - Wethouder Horlings geïnstalleerd Uitgebracht op: dinsdag 8 juli 2003

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 3 juli jongstleden is de heer H.H.V. Horlings (CDA) beëdigd als wethouder in de gemeente Voorschoten. Hij is de heer ir. A.A. Draijer opgevolgd, die in diezelfde raadsvergadering is afgetreden. Hans Horlings is met onmiddellijke ingang als wethouder aan de slag gegaan. Met het aantreden van Hans Horlings is het fractievoorzitterschap van de CDA-fractie overgegaan op Hester Tjalma-den Oudsten. Wilma Atsma neemt de raadszetel van Hans Horlings over.

Hans Horlings, 41 jaar, is sinds de verkiezingen van 1998 lid van de gemeenteraad. In 2000 werd hij fractievoorzitter. In de achterliggende jaren was hij lid van de raadscommissies voor Welzijn, Middelen en Algemene zaken. Eerder, in de jaren 1992 tot 1995, was hij lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Tot zijn beëdiging als wethouder werkte Hans Horlings bij het ministerie van Defensie, waar hij zich bezighield met de ontwikkeling van het personeelsbeleid van de organisatie. Deze werkzaamheden heeft hij volledig stopgezet aangezien het wethouderschap in Voorschoten een volledige dagtaak is.

Het fractievoorzitterschap van de CDA-fractie is overgenomen door Hester Tjalma-den Oudsten. De 43-jarige Hester Tjalma is als politicologe werkzaam bij het onderzoeks- en adviesbureau van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en is sinds 2002 raadslid.

Door de benoeming van Hans Horlings is een raadszetel voor het CDA in de gemeenteraad vrijgekomen. In de eerstvolgende reguliere raadsvergadering zal mevrouw Wilma Atsma, 42 jaar, worden geïnstalleerd. Zij is werkzaam als manager in de kinderopvang en sinds 2002 lid van de raadscommissie voor Ruimte.


- einde bericht -