Rabobank Nederland

Rabobank ontwikkelt nieuwe betaalmethode Rabobank Nederland, 08/07/2003 16:42
---

De Rabobank heeft een nieuwe betaalmethode voor betalingen tussen 1 en 10 euro op Internet ontwikkeld. De roep vanuit zowel de zakelijke als de particuliere markt om een efficiënt en betrouwbaar betaalsysteem voor kleine betalingen (micro-payments) op Internet en via de mobiele telefoon wordt luider.

De Rabobank speelt met de introductie van deze nieuwe dienst in op deze behoefte. Met Rabobank Direct Betalen heeft de Rabobank voor haar Internetbankierende klanten een betaalmethode op Internet die geschikt is voor grotere bedragen. Producten en diensten worden met deze toepassing direct afgerekend. De nieuwe betaalmethode is ontwikkeld voor kleinere bedragen en voor alle Internet gebruikers, ook niet-Rabobankklanten te gebruiken. Met name vanuit de entertainment industrie, parkeerexploitanten en vervoersbedrijven is er veel vraag naar een dergelijke betaalmethode.

De komende maanden wordt het nieuwe product uitgebreid getest. Verwacht wordt dat nog dit jaar de marktintroductie plaatsvindt. De toepassing zal tevens geschikt worden gemaakt voor telefonische betalingen. Met deze nieuwe betaalmethode wil de Rabobank als marktleider op het gebied van virtueel bankieren de weg effenen voor verdere standaardisering van betalingen op Internet en via de mobiele telefoon.