NMBS

07/07/03

Getrouwheidsactie voor de treinkaarthouders:
elektronische portefeuille maakt het pendelaars makkelijker

Gedaan met de waardebons. Sinds 1 juli worden de kortingen voor treinkaarthouders automatisch in een persoonlijke elektronische portefeuille gestopt. Die kortingen kunnen worden opgespaard en gebruikt voor de aankoop van alle binnenlandse vervoersbewijzen.

Op 1 januari 2003 heeft de NMBS een getrouwheidsactie gelanceerd. Ze biedt "treinkaart"*- klanten kortingen aan van:
* 10% van de prijs van een jaarvalidering;
* 8% van de prijs van een validering voor drie maanden;
* 7,5% van de prijs voor een maandvalidering;
* 5,8% van de prijs van een weekvalidering of een Railflex.

Tot hiertoe gebeurde dit met waardebonnen die aan het loket konden worden omgeruild bij aankoop van binnenlandse vervoerbewijzen. Sinds 1 juli worden de kortingen geregistreerd in een persoonlijke elektronische portefeuille. Hiervoor moet de klant niets doen. Alle betrokken treinkaarthouders worden automatisch titularis van dit soort rekening:

* die wordt gevoed in functie van de valideringen vanaf 1 juli;
* waarvan een bedrag wordt afgetrokken wanneer de klant er een binnenlands vervoerbewijs aan een loket mee betaalt.

De kortingen kunnen worden opgespaard en de klant kan continu zijn saldo raadplegen via internet (http://portefeuille.nmbs.be), aan het stationsloket of via de verkoopautomaten in de stations. Binnenkort zal die raadpleging ook via sms kunnen.

Voor de jaartreinkaarten geldt een bijzonderheid: de 10% korting wordt automatisch afgetrokken bij de validering.

Alle betrokken treinkaarthouders zullen in de loop van augustus, per post, een gedetailleerde uitleg ontvangen. Daarbij zullen ook de laatste waardebonnen voor de aankopen vóór 1 juli zitten. Die valideringen worden vanzelfsprekend ook niet vergeten.

Meer info is te vinden op http://portefeuille.nmbs.be.
---


* Schooltreinkaarten, Campus, nettreinkaarten, bedrijfstreinkaarten en treinkaarten die volledig ten laste van de werkgever vallen, zijn niet betrokken in deze actie.


© 2003 NMBS