ESSENT NV
http://www.essent.nl

Essent besteedt kantoorautomatisering en beheer rekencentra uit aan IBM

Arnhem, 8 juli 2003 - Essent heeft een meerjarig contract gesloten met IBM voor de uit besteding van het beheer van kantoorautomatisering en voor het beheer van de rekencentra in Nederland. Tijdens de looptijd van het contract zal IBM de werkplekken voorzien van de nieuwste IBM desktop technologie. De rekencentra van Essent worden verder geoptimaliseerd en geconsolideerd. Essent concentreert zich op haar kernactiviteiten en gaat om die reden met IBM een partnership aan voor de uitbesteding van het beheer van deze activiteiten.

De uitbesteding behelst niet alleen de overname van het beheer van de bestaande activiteiten op het gebied van kantoorautomatisering inclusief de daarbij behorende netwerken, maar ook de opdracht om binnen een jaar een volledige transformatie van deze activiteit te realiseren. Vergaande standaardisatie van infrastructuur, apparatuur en programmatuur volgens een uniform ontworpen werkplekarchitectuur wordt gecombineerd met de geavanceerde oplossingen die door IBM worden geboden. Op deze wijze wordt belangrijke kostenbesparing mogelijk terwijl tegelijkertijd een verbetering in betrouwbaarheid en flexibiliteit wordt gerealiseerd. De door Essent ingezette consolidatie en standaardisatie van rekencentra zal verder worden doorgezet, waarbij ook de bestaande netwerkinfrastructuur wordt aangepast en gemoderniseerd. De nog te verwachten grote toename van het interne en externe electronische berichtenverkeer als gevolg van de voortschrijdende liberalisering van de energiemarkt kan door deze maatregelen worden opgevangen.

De samenwerkingsovereenkomst is voor vier jaar afgesloten. Ongeveer 200 interne en externe medewerkers van Essent maken de overstap naar IBM. De door IBM geboden arbeidsvoorwaarden waren, naast de geboden technologische en economische voordelen, een belangrijke reden voor de keuze voor IBM als automatiseringspartner van Essent.

Een uitgebreide Europese aanbestedingsprocedure ging aan de keuze vooraf. Kantoorautomatisering inclusief netwerkbeheer en beheer van rekencentra zijn afzonderlijk aanbesteed. IBM kwam in beide aanbestedingen als beste uit de bus. Essent Kabelcom blijft optreden als leverancier van de netwerken waarover IBM het beheer gaat voeren.

Over Essent
Essent is - met als thuismarkt het zuiden en noordoosten van Nederland
- actief in de sectoren energie, kabel-tv/telecommunicatie en milieu/afval. In de Nederlandse energiemarkt is Essent marktleider. Daarnaast opereert Essent ook in Duitsland en België. Het bedrijf is werkzaam in de gehele energieketen: van productie tot verkoop aan de eindverbruikers. In de energiemarkt heeft Essent 2,6 miljoen klanten. Essent is het tweede kabeltv-bedrijf in Nederland en heeft een aandeel van 23 % in de afvalmarkt. De jaaromzet bedroeg in 2002 ruim 6,9 miljard euro. Bij Essent werken 12.500 mensen.
Meer informatie kunt u vinden op: www.essent.nl

Over IBM Global Services
IBM Global Services is 's werelds grootste leverancier op het gebied van IT dienstverlening en advisering. Met een omzet van meer dan $36 miljard in 2002 en 180,000 medewerkers in ruim 160 landen voorzien wij in het gehele spectrum aan e-business vragen van onze klanten -- van business transformatie en de zakelijke advisering van IBM Business Consulting Services tot het hosten van infrastructuur, technologie ontwerp en trainingen--. IBM Global Services levert samen met haar business partners geïntegreerde en flexibele processen die klanten in staat stellen de mogelijkheden van een on demand omgeving maximaal te benutten. Meer informatie kunt u vinden op: www.ibm.com/services


---


---