Ingezonden persbericht

Ubizen: voorzorgsmaatregelen in verband met Defacers Challenge op zondag 6 juli 2003

Mijdrecht, 4 juli 2003 - Enkele dagen geleden verscheen op de website www.defacers-challenge.com een oproep om op zondag 6 juli 2003 zoveel mogelijk websites te kraken. Defacers kunnen in deze wedstrijd punten verdienen door bijvoorbeeld eigen teksten of afbeeldingen op onvoldoende beveiligde websites te plaatsen. Afhankelijk van het besturingssysteem dat wordt gekraakt, verdienen defacers punten en kunnen zij prijzen winnen.

Ubizen relativeert de mogelijke impact van deze defacement-wedstrijd, maar raadt bedrijven en organisaties aan toch waakzaam te blijven en de volgende maatregelen te nemen om de kans op defacement zoveel mogelijk te beperken:
- Controleer of alle patches op de gebruikte systemen zijn geïnstalleerd;
- Sluit onnodige of onbekende services af;

- Sluit alle niet noodzakelijke poorten voor internetverkeer en houd ze gesloten;
- Controleer al het inkomende internetverkeer voordat het toegelaten wordt tot het netwerk;
- Controleer elk bedrijfskritiek systeem op recent toegevoegde bestanden of user accounts;
- Installeer software die bedrijfskritieke systemen controleert op Trojaanse paarden en backdoor-programma's.

Ubizen
Ubizen is de toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7x365 beheren, monitoren en ondersteunen van beveiligingscomponenten. Het Professional Services Team is een aanvulling op Ubizen OnlineGuardian en ondersteunt bedrijven bij het plannen en implementeren van beveiligingsbeleid en -infrastructuren. Daarnaast ontwikkelt Ubizen innovatieve oplossingen voor de beveiliging van applicaties.