Ingezonden persbericht


Persbericht

28 april 2003

Straatmuzikantenconcours De Gouden Pet zoekt straatmuzikanten in Leiden: 17e editie

Ook in 2003 zal het uiterst succesvolle en landelijke bekende concours voor straatmuzikanten, De Gouden Pet, weer plaatsvinden in Leiden, dit keer op zondag 6 juli. Het is dit jaar de 17e keer dat dit festival wordt georganiseerd. De tweede door de Stichting Muziekfestivals Leiden. Iedere straatmuzikant die in een prachtige ambiance deel wil nemen aan het leukste festival van Nederland kan zich aanmelden door te bellen met 071-5665607. Inschrijving is mogelijk t/m 14 juni.

Het Gouden Pet Festival is inmiddels wijd en zijd bekend als het leukste en gezelligste straatmuziekconcours van Nederland. Eén keer per jaar wordt op iedere straathoek van Leiden gemusiceerd. Koren, close harmony groepen, folksingers met een gitaar, smartlapzangers begeleid door accordeon, rijp en groen talent laat zich horen aan een enthousiast publiek. Aan het eind van de dag treden zes finalisten - uitverkoren door een deskundige jury - op het Stadhuisplein voor het voetlicht, waarna jury en publiek bepalen wie de winnaar van de Gouden Pet is.

Naast de Gouden Pet is er dit weekend nog veel meer leuks te doen in Leiden. Denk bijvoorbeeld aan het Culinair festival op de Garenmarkt, een kermis op de Beestenmarkt, een warenmarkt door de Leidse binnenstad en nog veel meer!

Voor de pers:

Wij hopen dat u onze oproep wilt plaatsen. Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Frank van Leeuwen 071-5665607 of fvanleeuwen@hollandrijnland.nl