Politie Zaanstreek-waterland

04:14 05-JUL-03
loc.: ZAANDAM, DAMSTRAAT

Aanhouding na mishandeling

Naar aanleiding van een melding troffen rapp's een mishandelde man aan. Hij werd, kennelijk zonder aanleiding, door drie negroïde mannen in elkaar geslagen. Andere rapp's troffen de drie verdachten aan op de Vermiljoenweg. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zij verklaarden zich bedreigd te hebben gevoeld door het slachtoffer.

08:17 05-JUL-03
loc.: WIJDEWORMER, RIJKSWEG A7

Autobrand

Een 23-jarige vrouw uit Purmerend reed in de auto van haar vader over de A7 komende uit de
richting van Purmerend toen de auto ter hoogte van Wijdewormer begon te haperen. Zij was in de veronderstelling dat de gastank leeg was en schakelde tijdens het rijden over naar benzine. Vlak daarna rook zij brand en zag zij rook uit het motorcompartiment vandaan komen. Zij heeft de auto op de vluchtstrook weten te krijgen en is toen snel uitgestapt. Vervolgens is de auto in brand gevlogen en is de voorzijde volledig uitgebrand. Brandweer heeft de brand geblust.

11:31 05-JUL-03
loc.: ZAANDAM, DS MARTIN LUTHER KINGWEG

Diefstal auto

Tussen 19:00 uur en 10:30 uur werd een donkerblauwe Ford Fiesta met het kenteken ZD-62-GZ weggenomen.

13:16 05-JUL-03
loc.: UITDAM, ZEEDIJK

Schouderletsel na val met fiets

Een 60-jarige vrouw uit Valkenswaard kwam door onbekende oorzaak met haar fiets ten val. Met schouderletsel is zij overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

16:55 05-JUL-03
loc.: PURMEREND, GRAANSTRAAT

Diefstal auto

Tussen 15:45 uur en 16:15 uur werd een rode Alfa Romeo met het kenteken GZ-SJ-20 weggenomen.

16:58 05-JUL-03
loc.: ZAANDAM, BOLKSBEEK

Storing zorgt voor uitruk hulpverleners

De receptioniste van het bejaardentehuis hoorde een vreemd geluid in het ketelhuis en vertrouwde het niet. Uit voorzorg werden twee aanleunwoningen ontruimd. Twee politieauto's en vier brandweerauto's kwamen ter plaatse. Na onderzoek bleek er sprake van een storing in het ketelhuis te zijn.

19:40 05-JUL-03
loc.: KATWOUDE, WAGENWEG

Diefstal van jassen

Een medewerker van motel Katwouden zag een man een aantal jassen aantrekken. Toen hij daar iets van zei, ging de man er op een bromfiets vandoor. Bromfiets werd door rapp's achter een woning aangetroffen en de verdachte, een 58-jarige man uit Volendam, werd aangehouden. Een vijftal jassen werd aangetroffen en in beslaggenomen. Ook de bromfiets bleek te zijn ontvreemd (in 2000). Verdachte verklaarde dat de jassen zijn eigendom zijn.
Na verhoor werd hij heengezonden maar direct weer aangehouden in verband met openstaande boetes.

22:49 05-JUL-03
loc.: WIJDEWORMER, ZUIDERWEG

Diverse controles bij sportpark Kalverhoek

Van 18.30 uur tot 20.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de toegangsweg (H.G. Scholtenstraat)naar het sportpark. Er zijn 9 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u. Tevens zijn er 2 bestuurders bekeurd voor het voeren van de mistlichten en een bestuurder voor banden die niet voldeden aan de gestelde eisen en een bestuurder voor het niet dragen van de autogordel.
Tussen 20.45 uur en 22.30 uur vervolgcontrole gevoerd op de parkeerplaats Kalverhoek. Hierbij werden drie bestuurders bekeurd voor het voeren van onjuiste verlichting.
In totaal zijn er 46 blaastesten afgenomen. Niemand had gedronken.
Verder werd er door rapp's geen overlast waargenomen, vermoedelijk door aanwezigheid van rapp's.

23:16 05-JUL-03
loc.: ZAANDAM, SCHOOLMEESTERSSTRAAT

Ernstig rugletsel na val van trap

Een 47-jarige vrouw bleek van de trap te zijn gevallen en had hevige pijn in haar onderrug. Met de ambulance is zij overgebracht naar het ZMC De Heel. Daar bleek dat zij vermoedelijk haar onderste rugwervel had gebroken.

03:18 06-JUL-03
loc.: OOSTZAAN, MAALSTROOM

Diefstal uit woning

Tussen 18:45 uur en 03:15 uur werd ingebroken in de woning. Men kwam binnen door het keukenraam te forceren. In nagenoeg alle ruimten werden kasten geopend en doorzocht en spullen eruit gehaald. Onder andere werden sieraden weggenomen.

03:41 06-JUL-03
loc.: PURMEREND, VROUWENZANDSTRAAT

Aanhouding na achtervolging

Melding dat een bestuurder reed vanaf De Rijp richting Purmerend en mogelijk onder invloed van alcohol zou zijn.
Nadat de bestuurder van deze auto het dienstvoertuig van rapp's op de Anne Franklaan zag, verliet hij onmiddellijk met hoge snelheid het parkeerterrein. Achtervolging werd ingezet met een snelheid van uiteindelijk boven de 120 km/u over de A.Franklaan - Trimpad - Vrouwenzandstraat alwaar verdachte zich bij de aldaar gelegen school klemreed en te voet verder vluchtte. Verdachte werd op de voet gevolgd en bleek na ongeveer 200 meter in de bosjes te springen en zich daar schuil te houden. Hondengeleider ter plaatse en de hond zorgde ervoor dat de verdachte (20 jaar uit Purmerend) te voorschijn kwam. Hem aangehouden en overgebracht naar het bureau.
Hij blies 515 ugl en was niet in het bezit van een rijbewijs. De auto was van een vriend en hij verklaarde deze zonder diens toestemming te hebben meegenomen (joyriding).

08:36 06-JUL-03
loc.: UITDAM, ZEEDIJK

Ontploffing badgebouw

Melding van een ontploffing in het badgebouw van de camping.
Ter plaatse bleek het badgebouw volledig vernield. Brandweer en ambulance kwamen ter plaatse.
Vermoedelijk is door verzakking van de grond de gaskoppeling gaan lekken en is er gas in de kruipruimte onder het douchegebouw gekomen. Doordat vanmorgen een campingbezoeker de warmwaterkraan of het licht aan gezet heeft is er een vonk bij het gas gekomen en volgde er een enorme explosie.
Tijdens de explosie bevonden zich vier personen in het gebouw. Wonder boven wonder raakte slechts een persoon (een 64-jarige man uit Oberorsel -Duitsland ) licht gewond aan zijn hand. In het Waterlandziekenhuis is zijn wond gehecht. Een geluk is geweest, dat er geen bezoekers in de damesafdeling stonden, daar dit gedeelte totaal verwoest werd.
Ambulancepersoneel heeft opvang verzorgd in de kantine van de camping voor alle betrokkenen en andere vreselijk geschrokken mensen.
Na het onderzoek zijn er rondom de restanten van het gebouw hekken geplaatst en is een kraan gekomen om het gebouw af te breken.

12:07 06-JUL-03
loc.: ZAANDAM, ALBARDASTRAAT

Diefstal auto

Tussen 02:00 uur en 11:30 werd een blauwe Opel Astra met het kenteken HN-LL-01 weggenomen.

18:18 06-JUL-03
loc.: ZAANDAM, RIJDER

Eindelijk brand meester

Vandaag, zondag 6 juli, om 18.18 uur, heeft brandweercommandant Nico Moes het sein 'Brandmeester' gegeven voor de brand in de cacaoloods.
Toch verwacht men dat pas a.s. dinsdag de brand geheel geblust zal zijn.

---

---- --