Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: 6-07-2003
Berichten zondag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Alcohol in het verkeer
HOOGEVEEN - Op de Blankenslaan-west in Hoogeven hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 16 jr. snorfietser aan. De jongeman had gedronken. Er werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,8 promille.

NIEUW DORDRECHT - In zijn woning in Nieuw Dordrecht hield de politie zaterdagavond een 52 jr. man aan. Hij was kort daarvoor op de Bladderswijk in zijn woonplaats met zijn auto van de weg geraakt. Hij reed een kabelkast omver en botste tegen een boom. Volgens de man gebeurde dit omdat hij iets uit het dashboardkastje wilde pakken. De man verliet de plaats van het ongeval en liep naar huis. Kennissen sleepten zijn auto weg. De politie troffen de man en zijn auto aan bij zijn woning. Omdat hij gedronken had is hij aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,2 promille.

KLAZIENAVEEN - De politie vorderde in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs in van een 39 jr. vrouw. Zij werd rijdend in haar auto gecontroleerd op de Castor in haar woonplaats Klazienaveen. Er werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 1,9 promille.

RODEN - Op de Meek in Roden hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 46 jr. automobilist uit die plaats aan. Hij bestuurde met een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille een auto.

EMMEN - Een 37 jr. man uit Emmen moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor het negeren van een stopteken en het rijden onder invloed. In de nacht van zaterdag op zondag werd geconstateerd dat hij op de Brinkenweg in Emmen reed. Hij negeerde echter een stopteken en het lukte hem in eerste instantie aan een controle te ontkomen. Kort daarna zag de politiepatrouille hem echter weer rijden op de Balingerbrink waar hij net zijn auto parkeerde. Ontsnappen was toen niet meer mogelijk. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille. Met een dagvaarding werd hij in vrijheid gesteld.

Autoinbraken
KLAZIENAVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag is in Klazienaveen ingebroken in vier auto`s. Deze stonden geparkeerd aan de Mr Ovingstraat, de Jupiterlaan, de Meridiaan en de Noorderkeerkring. Waarschijnlijk zijn deze inbraken gepleegd door een nog onbekende man die door getuigen is gezien bij een auto waarin is ingebroken. Hij had donker kort haar en was gekleed in een blauw trainingsjack met zwarte mouwen en een donkere broek. Hij had een lichtgekleurde rugzak bij zich. De buit bestond uit radioapparatuur en mobiele telefoons.

inbraken en insluipingen
WAPSERVEEN - Zaterdagmiddag tegen 14.00 uur heeft een nog onbekende jongeman geld gestolen uit een woning aan het Midden in Wapserveen. Hij was in gezelschap van een andere jongeman en ze reden in een witte auto met een zwarte bies, mogelijk een oud model Suzuki. Hondsbrutaal liep de dief via een achterdeur de woning binnen terwijl er buiten diverse mensen rondliepen. Zijn maatje bleef in de auto zitten die voor de woning geparkeerd stond. Even later zag een getuige de auto met hoge snelheid wegrijden richting Wittelte.

EMMEN - Zaterdagmiddag tegen 17.30 uur stal een nog onbekende dief een portemonnee uit een woning aan de Sterrenkamp in Emmen. De bewoners waren in een naastgelegen gebouw aan het werk en hadden de deur niet op slot gedaan. Bij terugkomst zagen ze dat de portemonnee was verdwenen.

ASSEN - Uit een woning aan de Zilverschoonstraat in Assen zijn in de nacht van zaterdag op zondag diverse geluidsapparaten gestolen. Men kwam binnen door een deur open te breken.

ZUIDLAREN - In de nacht van zaterdag op zondag is uit een winkel aan de Kerklaan in Zuidlaren een nog onbekende hoeveelheid rookwaren gestolen. Aan de voorkant werd een ruit ingegooid.

Vandaal op het dak
ASSEN - De politie in Assen hield in de nacht van zaterdag op zondag op het koopmansplein een 18 jr. jongen uit die plaats aan. Agenten zagen de jongeman van het dak van een winkel komen met een rieten stoel in zijn handen. Hij werd aangehouden voor diefstal. Na verhoor op het politiebureau is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Kippen gedood
MEPPEL - In de dierenweide Oosterboer aan de Brandemaat in Meppel hebben onbekenden twee kippen gedood. Volgens de beheerder moet dit zijn gebeurd tussen vrijdagmiddag en zaterdagmorgen. Hij vermoedt dat de jeugd hier debet aan is.

Na een "gezellig" avondje stappen
HOOGEVEEN - Op de Grote Kerkstraat in Hoogeveen hield de politie zaterdagavond twee mannen van 28 en 31 jr. uit die plaats aan. Ze reden op een bromfiets en droegen geen helm. Toen de politie hen daar op aansprak begon de 31 jr. man te schelden en hij wenste zijn identiteit niet op te geven. Ook een vordering van de politie was voor hem geen aanleiding zijn naam te noemen. Daarom werd hij met enig verzet aangehouden. Zijn vriend ging ook mee maar die mocht, wel met een boete voor het rijden zonder helm, direct weer weg. De andere bleef zitten tot zondagmorgen en met een proces-verbaal voor belediging van een agent en verzet bij zijn aanhouding is hij weer in vrijheid gesteld.

Ook op de Grote Kerkstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag twee meisjes van 16 en 17 jr. uit Hoogeveen aan die kort daarvoor een 16 jr. meisje uit Hollandscheveld hadden mishandeld. De jongedames leefden al een paar weken op gespannen voet met elkaar. Tijdens het avondje stappen meenden de twee aangehouden dames dat ze wel even met hun opponente konden afrekenen. Door alcoholgebruik aangemoedigd gooiden ze het slachtoffer een blikje tegen het hoofd, sloegen en trapten haar en trokken haar aan de haren. Vrienden kwamen tussenbeide. Toen de belaging niet ophield werd de politie gebeld en werden de twee verdachten aangehouden. Zondagmorgen zijn ze na verhoor overgedragen aan hun ouders.

Op de Hoofdstraat in Hoogeveen werden later in de nacht twee 19 jr. jongens uit die plaats aangehouden. Eén omdat hij op een vordering van de politie weigerde te vertrekken. Hij maakte deel uit van een groep die werd gecontroleerd op het in bezit hebben van softdrugs. De rest van de groep werd vervelend toen hun vriend werd aangehouden en begonnen te schelden en de agenten te beledigen. Eén van hen kon worden aangehouden voor belediging. De rest ging op de vlucht. Beiden zijn ingesloten en zondagmorgen na verhoor in vrijheid gesteld.

MEPPEL - Een 24 jr. man uit Meppel werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op het Hoogetin in die plaats. Hij meende stoer te moeten doen en een vriend die door een agent op zijn gedrag werd aangesproken te moeten helpen. Tot ongeregeldheden kwam het niet want bij het zien van nog enkele agenten stopte hij en wierp iets weg. Dit bleek een busje pepperspray te zijn. Hierna belandde hij op het politiebureau. Zondagmorgen mocht hij weer naar huis, zonder pepperspray maar wel met een proces-verbaal voor het in bezit hebben van dit goedje.

Tegen 05.30 uur ontstond er op het Prinsenplein ruzie tussen een aantal groepen. Waarom is niet duidelijk geworden. De politie kwam op de Groenmarkt tussenbeide en zoals zo vaak keerde zich nu de agressie tegen de politie. Hierbij werd o.a. met stenen naar de politie gegooid en raakte een politieauto beschadigd. De politie moest geweld gebruiken om de orde te herstellen. Daarbij werd o.a. gebruik gemaakt van pepperspray. Agenten uit omliggende plaatsen verleenden daarbij assistentie. Een 20 jr. verdachte uit Meppel is aangehouden. De identiteit van andere verdachten is bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Controle visserijwet
DROUWENERMOND/EXLOERMONDEN - De politie controleerde zondagmorgen in Drouwenermond en in Eerste en Tweede Exloermond op het vissen met de benodigde aktes en vergunningen. Twee vissers werden bekeurd omdat ze de zaak niet voor elkaar hadden.

Auto`s bekrast
VEENOORD - Op het zwembad de Zandpol aan de Middenweg in Veenoord zijn zondagmorgen zeker zes auto`s bekrast. In het zwembad werd een waterpolo toernooi gehouden.