Politie Zeeland

Z-4624-2003 BABBELTRUC

Zaterdag omstreeks 12.30 uur wist een onbekende man middels een babbeltruc de pinpas van een 84-jarige bewoonster van het Oostelijk Bolwerk te Terneuzen afhandig te maken.
De man gaf zich uit als een medewerker van de Postbank en vroeg naar haar pinpas (pincode zou veranderd worden in een makkelijker te onthouden code) en ziekenfondspas. Toen de man met pinpas vertrokken was kreeg de bejaarde vrouw toch argwaan en belde de politie. Inmiddels was er reeds een geldbedrag van enkele honderden euro's van haar rekening afgeschreven.
Signalement: een blanke man tussen de 35-45 jaar, lengte ongeveer 1.75 meter, fors postuur, donderblond achterovergekamd haar en sprak met een Hollands accent.

W-4625-2003 TASJESROOF

Op de Oude Vlissingseweg te Middelburg werd zaterdag rond 17.00 uur de tas van een 19-jarige fietsster uit de gemeente Vlissingen met geweld afgenomen.
De vrouw fietste samen met een 19-jarige vrouw uit Kamerik over de Oude Vlissingseweg, komende uit de richting van Middelburg en gaande richting Groot Abeele / Oost-Souburg.
Op een gegeven moment naderde een onbekend gebleven bromfietser de fietsster van achteren en griste hij een damestas uit het fietsmandje en reed door.
Signalement: een blanke jongeman van rond de 20 jaar, gekleed in een crèmekleurige jack en vermoedelijk spijkerbroek. Hij reed op een rode bromfiets.
De politie in Vlissingen is op zoek naar getuigen die ten tijde van de beroving iets hebben gezien en wil graag in contact komen met twee Antilliaanse/Surinaamse vrouwen die met hun bromfiets stopten om te helpen.

W-4626-2003 6-JARIGE JONGEN GEBETEN DOOR HOND

Op het Van Houtenplein te Vlissingen is zaterdag rond 14.50 uur een 6-jarig jongentje uit Terneuzen meerdere malen door een hond gebeten.
Het jongentje liep zware bijtwonden aan de armen, nek en het gezicht op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen waar hij deze week nog zal moeten blijven voor diverse chirurgische hersteloperaties.
De eigenaar van de hond, een 60-jarige Vlissinger, heeft vrijwillig afstand gedaan van zijn hond. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.



Politie Zeeland