Politie Noord- en Oost Gelderland
------ Persbericht -------

District IJsselstreek

Persberichten van 6 juli 2003

Zutphen - Bedrijfsinbraak

Bij een bedrijf aan de Henri Dunantweg is op 5 juli omstreeks 21.15 uur ingebroken. De daders hebben een ruitje van een rolluik verwijderd en zijn zo naar binnengeklommen. Uit het pand worden geen goederen vermist.

Zutphen - Bedrijfsinbraak

Bij een bedrijf aan de Govert Flinckstraat is op 6 juli tussen omstreeks 01.15 uur ingebroken. De daders vernielden een raampje in een roldeur en zijn door de ontstane opening naar binnen geklommen. Er worden geen goederen vermist.

Zutphen - Brand in winkelcentrum

Op 5 juli is omstreeks 22.15 uur brand uitgebroken in een winkelcentrum aan de Brink. Getuigen zagen dat bij een cafetaria vlammen uit een pijpje op het dak kwamen. Toen zij poolshoogte namen zagen zij dat de cafetaria geheel gevuld was met rook. Enige tijd later sloeg het vuur over naar een naastgelegen bloemenzaak. Het vuur breidde zich hierna zeer snel uit. De brandweer kwam ter plaatse met drie bluswagens en een hoogwerker. Een pizzeria liep rook- en waterschade op. Een supermarkt en een warenhuis liepen rookschade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Tijdens de brand is een zeer kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Dit leverde echter geen gevaar op.

Einde berichten

Voor informatie:

Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50


---- --