Politie Zeeland

O-4619-2003 ZAKKENROLSTER OPGEPAKT

Een 21-jarige vrouw z.v.w.v.p. is zaterdag rond 16.00 uur op de Grote Markt in Goes aangehouden wegens zakkenrollen.
Een 34-jarige man uit Terneuzen was aan het winkelen in een kledingzaak en zag dat er twee onbekende vrouwen bij zijn kinderwagen zich ophielden. Een van hen pakte iets uit zijn tas die in de kinderwagen pakte. Toen hij merkte dat de portemonnee niet meer in de tas zat ging hij achter de vrouwen aan. Op de Markt kwam hij de dames tegen, die vervolgens de benen namen. Met behulp van omstanders kon de 21-jarige vrouw aangehouden worden en werd ze aan de politie overgedragen, ze is in verzekering gesteld.
De andere vrouw wist te ontkomen.

W-4620-2003 DIEFSTAL BROMFIETS

Zaterdag rond 16.00 uur werd er op de Markt in Middelburg de bromfiets van een meisje (leeftijd onbekend) uit de gemeente Middelburg weggenomen.
De bromfiets werd onafgesloten en met de sleutel in het contact neergezet. Toen plots een onbekend gebleven jongeman op de bromfiets weg reed in de richting van de Gravenstraat.
Het betreft een rode Peugeot, type Viva City voorzien van verzekeringsplaatje TLW-332.

O-4621-2003 DIEFSTAL UIT VRACHTAUTO

Zaterdagmiddag rond 16.30 uur werd er in een Roemeense vrachtauto geparkeerd op een parkeerhaventje langs de N59 te Bruinisse ingebroken.
Twee Roemeense vrachtwagenchauffeur (34 en 35 jaar) hadden hun voertuig geparkeerd voor een korte stop. Toen zij na een kwartiertje terug kwamen bij de vrachtwagen zagen ze dat er was ingebroken. Er werd een diplomatentas met daarin oa vrachtpapieren, paspoorten, rijbewijzen, gsms weggenomen.

O-4622-2003 SNELHEIDSDUIVEL

Op de Noordbaan van de A58 te Kruiningen is zaterdag omstreeks 21.15 uur een

30-jarige automobilist uit Ochten aangehouden wegens te hard rijden.
De man reed na correctie 175 km/u daar waar 120 km/u is toegestaan.
Het rijbewijs werd ingevorderd.

Z-4623-2003 RIJDEN ONDER INVLOED

Een 50-jarige fietser uit Sas van Gent is zaterdag rond 23.05 uur op de Buthdijk te Axel aangehouden wegens rijden onder invloed.
Hij stak de Buthdijk over, komende vanaf het fietspad en fietste de parallelweg op van de Tractaatweg, in de richting van Westdorpe. Toen hij stil stond op het midden van de rijbaan van de Buthdijk werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. (Ter plaatse was het erg donker en was de man donker gekleed). Daar bleek uit de ademanalyse dat hij
3 maal te veel had gedronken, hij kreeg een boete van E 75.