Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (5-6/7)

Oosterhout, zondag 6 juli 2003

Woninginbraak
HANK: In de nacht van 4 op 5 juli werd ingebroken in een woning aan de Roerdompstraat. Het hele huis is doorzocht. Vooralsnog worden een portemonnee en videoapparatuur vermist.

Alcohol en verkeer
Het politieteam Altena controleerde in de nacht van zaterdag op zondag in het hele werkgebied op het gebruik van alcohol. Vijf bestuurders kregen een bekeuring omdat ze teveel gedronken hadden. Wijk en Aalburg: een bestuurder van een personenauto uit Nuenen blies bij controle 405 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd. Wijk en Aalburg: een man uit Heeze blies bij controle 340 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd.
Hank: een bestuurder van een bromfiets uit Raamsdonksveer blies bij controle 735 ug/l.
Werkendam: een bestuurder van een personenauto uit Werkendam blies bij controle 545 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd. Werkendam: een bestuurder van een personenauto blies bij controle na een aanrijding 455 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. De bestuurder van deze personenauto reed op de Randwijklaan te Werkendam tegen een andere personenauto. Deze auto werd op dat moment bestuurd door een politieambtenaar, die met de auto van een bestuurder, die te veel gedronken had, op weg was naar het politiebureau in Werkendam. Behalve wat hoofdpijn liepen de inzittenden van de autos geen letsel op.

Nep apotheekbezorger
LOON OP ZAND: Een bewoonster aan de Neerlandia is vrijdagmiddag 4 juli het slachtoffer geworden van een oplichter. Een man belde aan en deelde haar mee dat hij een pakketje medicijnen kwam afleveren voor de buren die niet thuis zouden zijn. Hij vroeg de vrouw de medicijnen voor haar buurman tegen bijbetaling in ontvangst te nemen. Als goede buur ging zij op dit verzoek in en gaf de man 20 euro. De man ging even wisselgeld halen, maar werd niet meer terug gezien. Het bleek dat de buurman gewoon thuis was.
Het signalement van de oplichter: een man van ongeveer 30 jaar, slank, geheel in het zwart gekleed, donker haar in een staartje.

Aanhouding illegalen
KAATSHEUVEL: Op vrijdagavond 4 juli hield de politie omstreeks 21.35 uur in een pand aan de Erasstraat twee illegalen aan. De twee mannen zijn overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Verkeerscontrole op snelheid
HOOGE ZWALUWE / TERHEIJDEN: De politie hield op 4 juli twee snelheidscontroles.
Hooge Zwaluwe: Spoorstraat. Controle gehouden tussen 10.55 uur en 12.25 uur. Er waren 276 passanten, hiervan reden er 29 te hard. Hoogst gemeten snelheid: 50 km/u in een 30 km zone.
Terheijden: Zeggelaan. Controle gehouden tussen 12.40 en 14.40 uur. Er waren 512 passanten, hiervan reden er 9 te hard. Hoogst gemeten snelheid: 62 km/u in een 50 km zone.

Auto raakt over de kop tegen boom
WAALWIJK: Een 43-jarige man uit Waalwijk kwam vrijdagavond met zijn auto op de kop tot stilstand tegen een boom op de Sluisweg nadat hij ternauwernood een auto kon ontwijken die uit een uitrit kwam gereden. Deze auto werd bestuurd door een 24 jarige man uit Kaatsheuvel. Hij merkte de Waalwijker te laat op. De auto van de Waalwijker raakte total loss. De man kwam met de schrik in de benen vrij. Hij liep geen noemswaardig letsel op.

Diefstal kentekenplaten
WAAlWIJK: Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag de kentekenplaten
FP-ZJ-29 van een auto die stond geparkeerd in de Kerkstraat gestolen.

Diefstal uit tuinen in Waspik
WASPIK: In de nacht van zaterdag op zondag werd uit twee tuinen van woningen gelegen aan de Watersnip tuinmeubilair weggenomen. Uit een de tuinen werden een parasol en een zwarte potkachel met een gewicht van zon 50 kg gestolen.

Aanrijding met caravan
DEN HOUT: Op zaterdag 5 juli vond omstreeks 11.00 uur een ongeval plaats op de kruising Weststadweg / afrit A59 bij Made. Een 73-jarige man uit Gouda kwam vanuit de richting Zonzeel en nam bij Made de afrit. Op de afrit zag hij voor hem drie autos staan. Hij wilde afremmen maar merkte dat zijn remmen niet meer werkte, ondanks het feit dat de auto twee dagen tevoren APK was gecontroleerd. Hij probeerde uit te wijken naar links, maar raakte toch twee autos die op de afrit stonden en een lantaarnpaal. Vervolgens schoot hij de kruising met de Weststadweg op. Op dat moment reden daar een 70-jarige man een 71-jarige vrouw uit Spui in een personenauto met caravan. Zij kwamen uit de richting van Made. Door de botsing die ontstond raakte de caravan los van de personenauto. De personenauto maakte een draai en kwam op de vluchtheuvel tot stilstand. De caravan reed over de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer en kwam in de berm tot stilstand. Voor zover bekend is bij dit ongeval alleen materiële schade ontstaan.

Klappen in Klappeijstraat
OOSTERHOUT: In de nacht van 5 juli op 6 juli ontstond omstreeks 02.00 uur ruzie in een horecagelegenheid in de Klappeijstraat. Hierbij raakte een 19-jarige man uit Oosterhout gewond. Een andere cafébezoeker zou een bierflesje op zijn hoofd kapot hebben geslagen. Hij had een bult op zijn hoofd en snijwonden op zijn voorhoofd, neus en wenkbrauwen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie. Die onderzoekt de zaak.

Bromfietser aangehouden
OOSTERHOUT: In de nacht van 4 op 5 juli bekeurde de politie op de Torenstraat een 18-jarige bromfietser zonder helm. De Oosterhouter bleek onder invloed van alcohol te verkeren en gaf een valse naam op. De man werd voor nader onderzoek aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is bekeurd voor het rijden onder invloed, het ontbreken van een certificaat en het opgeven van een valse naam.

Verkeerscontrole
OOSTERHOUT: De politie hield op zaterdag 5 juli van 11.00 uur t/m 11.40 uur een verkeerscontrole op de Bredaseweg. Er is gecontroleerd op het dragen van de autogordel, het bij zich hebben van rij-/en kentekenbewijs en het bij zich hebben van het bromfietscertificaat. Er zijn 15 automobilisten en 2 scooterrijders gecontroleerd. Twee kregen een bekeuring: 1 voor het niet dragen van de autogordel en 1 voor het niet bij zich hebben van het bromfietscertificaat.

Controle motorcrossers
De politie heeft zondagochtend op diverse plaatsen motorcrossers gecontroleerd (o.a. in de bossen bij Dorst en op de Vrachelseheide. Dit werd gewaardeerd door de aanwezige recreanten. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Bron: Connie Polak