Politie Gelderland-Zuid

Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89
Datum Zondag  6 juli                                                 
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN

Horecacontrole

Op vrijdagmiddag zijn 21 horecagelegenheden in het centrum van Nijmegen door de Keuringsdienst van Waren gecontroleerd op het schenken van alcohol aan minderjarigen. De Keuringsdienst van Waren werd ondersteund door de politie. De Keuringsdienst van Waren maakte 1 proces-verbaal op voor het schenken van alcohol aan een 14-jarige. Twee processen-verbaal zijn opgemaakt voor het niet aanwezig zijn van leidinggevenden in de horecagelegenheden. Op vrijdagavond is nog een controle gehouden in een horecagelegenheid buiten het centrum van Nijmegen. Op dat moment werd er een schoolfeest gehouden. Hier is ook proces-verbaal opgemaakt voor het schenken van alcohol aan minderjarigen.

Fietsendieven aangehouden

Op vrijdagmiddag 4 juli zijn twee inwoners van Nijmegen, 12 en 14 jaar oud, aangehouden omdat zij op de 55ste straat Zwanenveld probeerden een fiets te stelen. Een getuige zag dat jongens bezig waren een fiets te stelen en hield ze vervolgens aan. Daarna droeg de man hen over aan de politie. De Nijmegenaren zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.
Op zondagochtend hield de politie op de Oude Nonnendaalseweg een 46-jarige inwoner van Nijmegen en een 34-jarige inwoner van Groesbeek aan. Zij worden ervan verdacht vanaf de Floraweg drie fietsen te hebben gestolen. Een getuige zag dat de fietsen gestolen werden en belde de politie. Een 63-jarige inwoner van Nijmegen deed aangifte.

Nijmegenaar aangehouden voor brandstichting

Een 19-jarige Nijmegenaar is vrijdagavond aangehouden op verdenking van brandstichting aan de Dorpsstraat. De brand, vermoedelijk aangestoken gras, was snel geblust en getuigen gaven het signalement van de mogelijke brandstichter. Hierop kon de Nijmegenaar op de Crescendostraat worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Poging overval

In de nacht van vrijdag op zaterdag is gepoogd een bedrijf aan de St. Annnastraat te overvallen. De overvaller stond voor de deur van het bedrijf waar op dat moment een medewerker en twee klanten aanwezig waren. De deur van het bedrijf zat op dat moment dicht. Het duur de overvaller, die mogelijk een vuurwapen bij zich had, te lang voordat de deur open ging en hij liep vervolgens weg in de richting van de Thijmstraat.

Woninginbraken

In twee woningen aan de 19de straat Voorstenkamp is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dieven zijn via een raam en een bovenlicht de woningen binnengekomen. Het is niet bekend of er goederen gestolen zijn. Aangifte deed een 33-jarige bewoner en een 27-jarige bewoonster.
Op zaterdag is in een woning aan de 23ste straat Aldenhof ingebroken. Door een deur te verbreken zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning zijn onder andere sieraden gestolen. Aangifte deed de 31-jarige bewoonster.
In een woning aan de Hofdijkstraat is zaterdagavond ingebroken. Door een deur te forceren zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is onder andere geld gestolen. Aangifte deed een 32-jarige inwoner van Nijmegen.

Ongevallen met letsel

Op zaterdagmiddag 5 juli vond op de St. Annastraat een aanrijding plaats tussen een 68-jarige automobilist uit Druten en een 41-jarige automobiliste uit Cuijk. De automobilist kwam uit de richting van de Kapittelweg. Op de kruising met de Erasmuslaan wilde hij linksaf slaan. Hierbij verleende hij vermoedelijk geen voorrang aan de automobiliste uit Cuijk waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de automobiliste letsel aan haar ribben op. Zij is voor behandeling overgebracht neer het Radboud ziekenhuis.
Een 27-jarige bromfietster uit Nijmegen raakte zaterdagmiddag op de Klaroenstraat licht gewond. Zij zag te laat dat zij voorrang moest verlenen aan een automobilist. Zij remde en ging met haar bromfiets onderuit. De bromfietster is met beenletsel overgebracht naar het Radboud ziekenhuis

Mishandeling

Op zaterdagavond is op de Oude Dukenburgseweg een 37-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. De man zou een 49-jarige plaatsgenoot op zaterdagmiddag in een pand aan de Oude Dukenburgseweg met vermoedelijk een mes in de rug hebben gestoken. Tussen beide mannen zou een woorden wisseling hebben plaatsgevonden. Ook zouden over en weer bedreigingen zijn geuit. Uiteindelijk zou de 37-jarige de 49-jarige hebben gestoken. Na het incident meldde de 37-jarige zich direct bij de politie. Later op de avond is de 37-jarige alsnog aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De 49-jarige is voor behandeling overgebracht naar het Radboud ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar. De politie onderzoekt de exacte toedracht tot het incident.

Vernielingen

Op zaterdagmiddag is een 15-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. Hij zou op de Hertogstraat tegen de auto van een 33-jarige inwoonster van Elst hebben geschopt. De inwoonster van Elst deed hiervan aangifte. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.
Op zaterdagavond zijn een 16-jarige jongen uit Wijchen en een 16-jarige jongen uit Nijmegen op de Waalkade aangehouden omdat zij de ruiten van een horecagelegenheid aan de Waalkade vernielden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. Een 24-jarige medewerker van de horecagelegenheid deed aangifte.

Inbreker aangehouden

In de nacht van zaterdag op zondag werd aan de Wijchenseweg een 18-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden door een medewerker van een horecagelegenheid. De medewerker van de horecagelegenheid zag dat de 18-jarige probeerde in te breken in een auto en hield de 18-jarige aan. Vervolgens is de 18-jarige overgedragen aan de politie. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De eigenaar van de auto, een 19-jarige inwoner van Nijmegen, deed aangifte.

DISTRICT TWEESTROMENLAND

Beneden-Leeuwen- ongeval met letsel

Op zaterdagavond is op de Van Heemstraweg een aanrijding ontstaan tussen twee personenauto's Een 19-jarige automobilist uit Lienden kwam uit de richting van Wamel. Hij merkte te laat dat de automobilist die voor hem reed linksaf wilde staan. De 19-jarige probeerde een aanrijding te voorkomen waardoor de auto naar links week en zo op een tegenligger botste. Door deze aanrijding raakte een passagier, die in de auto zat waartegen de 19-jarige botste, licht gewond. Zij, personalia zijn nog niet bekend, is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel.

Beneden-Leeuwen- opstootjes tijdens Nacht van Leeuwen
De politie trad in de nacht van zaterdag op zondag enkele keren op na meldingen van opstootjes. Er werd melding gemaakt van een opstootje aan de Wielstraat waar ongeveer 20 personen bij betrokken zouden zijn. De politie kon de gemoederen bedaren. Een politieagent raakte hierbij gewond nadat hij door een 30-jarige inwoner van Boven-Leeuwen tegen zijn oog werd geslagen. De inwoner van Boven-Leeuwen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Tevens bleek de man 79 pillen, vermoedelijk XTC, bij zich te hebben. Deze zijn in beslag genomen. De agent is ter controle overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis.
Ook ontstond een opstootje ter hoogte van de Lijnbaanstraat. Enkele betrokkenen stapten hierna in een auto. Tijdens het wegrijden heeft de 19-jarige bestuurder uit Druten vermoedelijk een 21-jarige inwoonster van Winssen aangereden. De 19-jarige is vervolgens doorgereden. De 19-jarige is later in zijn woning in Druten aangehouden. De 21-jarige inwoonster van Winssen liep door de aanrijding licht letsel aan haar been op. De politie is een onderzoek gestart.

(zie ook alcoholcontroles Blik op Veilig)

Afferden- ongeval met letsel
Op zaterdagmiddag is op de kruising Van Heemstraweg/ Klapstraat een aanrijding ontstaan tussen een 51-jarige automobiliste uit Boven-Leeuwen en een 17-jarige bromfietser uit Druten. De automobiliste sloeg op de kruising met de Klapstraat af. Hierbij verleende zij vermoedelijk geen voorrang aan de bromfietser waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser liep door de aanrijding schaafwonden op.

Berg en dal- ongeval met letsel

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de kruising Zevenheuvelenweg/ Meerwijkselaan een aanrijding ontstaan tussen een 55-jarige automobilist uit Berg en dal en een 19-jarige automobilist uit Puiflijk. Op de kruising verleende de automobilist uit Berg en dal vermoedelijk geen voorrang aan de voor hem van links komende automobilist uit Puiflijk. Hierdoor ontstond een aanrijding. Door de aanrijding liep de automobilist uit Berg en dal letsel aan zijn nek op. De automobilist uit Puiflijk liep letsel aan zijn hand op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Canisius ziekenhuis in Nijmegen.

Lent- autodieven aangehouden

Op zondagochtend hield de politie op de Turennesingel een 19-jarige inwoner van Oisterwijk en een 17-jarige inwoner van Overberg aan. De twee worden verdacht van het stelen van een auto. Een omwonende meldde aan de politie dat er een auto geparkeerd stond die mogelijk gestolen was. De politie zag vervolgens het tweetal weglopen en hield ze vervolgens aan. De 19-jarige en de 17-jarige zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Wijchen- fietser ten val

Een 16-jarige fietser uit Wijchen is vrijdagochtend op de Zuiderdreef ten val gekomen nadat onbekenden een touwtje over de weg hadden gespannen. De fietser liep hierdoor letsel aan zijn rechter zij op en heeft zich laten behandelen bij zijn huisarts.

Wijchen- auto gestolen

Zaterdag werd vanaf de 71ste straat Kraaijenberg een beige Opel Corsa met het kenteken KK-21-NS gestolen. Aangifte deed een 21-jarige inwoner van Nijmegen.

DISTRICT DE WAARDEN

Maurik- ongeval met letsel

Op vrijdagmiddag 4 juli is rond 16.30 uur een aanrijding ontstaan op de Provincialeweg waarbij drie auto's betrokken raakten. Een 52-jarige automobilist uit Ingen moest op de Provincialeweg stoppen omdat een voertuig voor hem wilde afslaan, de Hoolweg in. Een 33-jarige automobiliste uit Lienden stopte vervolgens achter hem. Een 46-jarige automobiliste uit Maurik kon vermoedelijk haar auto niet op tijd tot stilstand brengen waardoor zij tegen de automobiliste uit Lienden botste. Zij botste vervolgens tegen de automobilist uit Ingen. Door de aanrijding liep de automobiliste uit Lienden letsel aan haar rug en nek op. De automobiliste uit Maurik liep nekletsel op. Ook liepen drie passagiers letsel op. Uiteindelijk zijn vier betrokkenen overgebracht naar ziekenhuizen in Tiel en Utrecht.

Rijswijk- ongeval met letsel

Op zaterdagmiddag raakte een 20-jarige automobilist gewond nadat hij met zijn auto in een naast de weg gelegen sloot was beland. De automobilist reed over de Prinses Margrietstraat en haalde met vermoedelijk te hoge snelheid een andere automobilist in. De automobilist verloor de macht over het stuur, kwam in de berm van de weg terecht, sloeg over de kop en belandde in de sloot. De automobilist is voor behandeling overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis.

Culemborg- bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Rijksstraatweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Er is geluidsapparatuur gestolen. Er is aangifte gedaan.

Culemborg- man aangehouden voor vernieling

Op zaterdagavond werd een 42-jarige inwoner van Culemborg aangehouden. Hij zou bij een woning aan de Vicarystraat een ruit hebben ingeslagen. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De 38-jarige bewoonster deed aangifte.

Culemborg- jongens aangehouden voor het inbreken in auto
Op zaterdagavond hield de politie twee inwoners van Culemborg, 15 en 16 jaar oud, aan omdat zij op de Parallelweg oost gepoogd hadden in te breken in een auto. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Heukelum- jongens aangehouden voor vernieling
De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag twee inwoners van Heukelum, 16 en 17 jaar oud, aan voor het vernielen van ruiten aan een pand op het Leyenburgplein. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. Een 59-jarige inwoner van Heukelum deed aangifte,

Enspijk- ongeval met letsel

Op vrijdagmiddag ontstond op de Provincialeweg oost, ter hoogte van de afslag met de A2, een aanrijding tussen een 29-jarige automobiliste uit Asperen en een 32-jarige automobilist uit Gorinchem. Op de kruising verleende de automobiliste vermoedelijk geen voorrang aan de automobilist waardoor de aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de automobilist letsel aan zijn nek op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Gorinchem.

Asperen- ongeval met letsel

Op het fietspad langs de Provincialeweg is vrijdagavond, door onbekende oorzaak, een 30-jarige fietster uit Leerdam ten val gekomen. Zij liep hierbij letsel aan haar oog op en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Gorinchem.

Tiel- woninginbraak

In een woning aan de Koornmarkt is vrijdagavond ingebroken. Er werd geld gestolen. Aangifte deed de 37-jarige bewoner.

Tiel- vechtpartij

In een horecagelegenheid is in de nacht van zaterdag op zondag een vechtpartij ontstaan tussen in ieder geval twee personen. Over en weer zou geslagen zijn. Een 39-jarige inwoner van Tiel raakte licht gewond en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis De exacte toedracht is niet bekend.

Opheusden- woninginbraak

In een woning aan de Reigerstraat is vrijdagavond ingebroken. Er werd geld gestolen. Aangifte volgt nog.

Kerkdriel- ongeval met letsel

Op zaterdagmiddag is op de kruising Kerkstraat/ Ambachtstraat een aanrijding ontstaan tussen een 18-jarige bromfietser uit Velddriel en een 28-jarige automobilist uit Swiebodzica. De 28-jarige automobilist wilde de Ambachtstraat in en liet hierbij vermoedelijk de bromfietser niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser letsel aan zijn onderarm opliep.

Rossum- vechtpartij

In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 26-jarige inwoner van Hurwenen en een 23-jarige inwoner van Kerkdriel aangehouden. Zij zouden ter hoogte van de Slotselaan een inwoner van Rossum geslagen hebben. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Alcoholcontroles Blik op Veilig

Wijchen

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden, van 20.00 uur tot 03.00 uur, alcoholcontroles gehouden op de Mr. van Coothlaan, de Randweg Noord, de Zuiderdreef, de Hogeweg en de Stationslaan. Er zijn 190 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Zes personen bleken te veel alcohol gedronken te hebben. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Tevens zijn twee personen aangehouden voor het rijden op opgevoerde bromfietsen.

Maas en Waal

In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Van Heemstraweg in Beneden-Leeuwen en Druten alcoholcontroles gehouden. Er zijn 663 blaastesten afgelegd. Vier personen bleken te veel alcohol gedronken te hebben. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89
---- --