Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom 5 en 6 juli 2003

Breda, 6 juli 2003

Vier personen aangehouden bij drugscontroles

Etten-Leur: Op vrijdag 4 juli 2003, omstreeks 21.15 uur heeft de politie van het district Bergen op Zoom op het parkeerterrein aan de Olympiade in Etten-Leur controles uitgevoerd op het bezit van drugs bij 24 jongeren. Daarbij werden 4 personen aangehouden. Bij deze controles werden zowel hard- als softdrugs in beslag genomen.

Ter plaatse werden twee personen aangehouden, een jongen van 16 jaar afkomstig uit St. Willebrord en een 25-jarige man uit Etten-Leur. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen. Bij hun aanhouding trof de politie cocaïne, amfetamine, rohypnol en GHB aan. Bij huiszoeking in hun woningen trof de politie tevens een hoeveelheid cocaïne, een revolver en een pistool aan. Zij zijn in verzekering gesteld en worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ook werden ter plaatse nog eens twee personen aangehouden. Een 23-jarige man uit Etten-Leur en een 23-jarige vrouw uit Oosterhout hadden beide een kleine hoeveelheid harddrugs bij zich.

Naast deze aanhoudingen verhoorde de politie een aantal jongeren tussen de 16 en 25 jaar oud, afkomstig uit Etten-Leur en St. Willebrord. Zij werden tevens aan de kleding onderzocht op het bezit van drugs. Daarbij trof de politie bij 4 personen kleinere hoeveelheden drugs aan. Deze verdovende middelen werden in beslag genomen en de betrokkenen kregen een proces-verbaal. Zij zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Tijdens de controles bleek opnieuw dat de jongeren het zeer gevaarlijke drug GHB gebruiken. Deze stof kan in combinatie met alcohol dodelijk zijn. De politie waarschuwt daarom wederom voor het gebruik van deze drug. Gebleken is dat dealers de kopers en gebruikers van deze drug niet informeren over de risicos hiervan.

Deze controles zijn een gevolg van een onderzoek naar verdovende middelen door de recherche van district Bergen op Zoom in samenwerking met het team Rucphen. In juni 2003 kregen zij aanwijzingen van het gebruik van verdovende middelen door groepen jeugd uit St. Willebrord. De acties werden uitgevoerd door 16 politiemensen van diverse teams uit het district Bergen op Zoom, het project Courage en de districtsrecherche.


---


Diefstal tractor en poging inbraak
Lepelstraat-Halsteren: In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 juli werd vanuit een schuur aan de Lagemetenweg in Lepelstraat een tractor gestolen. Deze tractor werd zaterdagochtend aangetroffen aan de Canadaweg te Halsteren. Met deze tractor hebben onbekenden geprobeerd een hekwerk van een bedrijf omver te rijden om toegang te verkrijgen. Het bleef bij een poging. De tractor raakte licht beschadigd.

Vrouw beroofd van tas
Bergen op Zoom: Op vrijdag 4 juli werd een 19-jarige inwoonster uit Bergen op Zoom in het Klinkerstraatje beroofd van haar schoudertas. Hierin zat haar portemonnee met wat geld en een mobiele telefoon. De dader reed haar op de fiets voorbij en rukte met kracht de tas van haar schouder.

Man mishandeld in Bergen op Zoom
Bergen op Zoom: Op zaterdag 5 juli 2003, na middernacht, werd een 21-jarige inwoner uit Bergen op zoom mishandeld in een café aan de Lievevrouwenstraat. Hij kreeg daar, om nog onduidelijke redenen, een kopstoot van een onbekende man. Toen hij later het café wilde verlaten werd hij door de onbekende dader achterna gezeten en meerdere keren op zijn hoofd geslagen met een hard voorwerp. Door de klappen liep het slachtoffer een bloedneus op en diverse verwondingen op het achterhoofd.Uiteindelijk wist hij aan zijn belager ontkomen. De man heeft aangifte gedaan van mishandeling en de politie stelt een onderzoek in naar de dader.

Rijden onder invloed
Oudenbosch: Op zondag 6 juli rond 1.50 uur, werd een 22-jarige man uit Drunen op de Boutweg achter het stuur van zijn auto aangetroffen. Hij had teveel alcohol gebruikt. Op het bureau bleek dit ongeveer twee maal de toegestane hoeveelheid te zijn. Deze bestuurder kreeg een rijverbod voor de duur van 4 uur en een proces-verbaal.

Man aangehouden voor mishandeling
Roosendaal: Op zaterdag 5 juli 2003, omstreeks 2:30 uur kreeg een 18-jarige man uit Roosendaal zonder enige aanleiding ruzie op de Bloemenmarkt met een 20-jarige inwoner uit Roosendaal. Deze gaf hem een kopstoot. De dader werd kort daarna aangehouden door de politie. Hij krijgt een proces-verbaal voor mishandeling.

Aanhouding voor winkeldiefstal
Roosendaal: Op zaterdag 5 juli 2003, omstreeks 11:30 uur werd een 57-jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden op verdenking van het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw had uit een supermarkt aan de Beethovenlaan voor een bedrag van 16 Euro aan boodschappen mee genomen zonder af te rekenen.

Dronken man veroorzaakt aanrijdingen
Rucphen: Op vrijdag 4 juli omstreeks 22.00 uur heeft de politie een 35-jarige inwoner uit Leuven (België) aangehouden. De man had met zijn bestelbus in de Noorderstraat meerdere aanrijdingen veroorzaakt. Daarbij raakten een aantal geparkeerde voertuigen beschadigd. De Belg werd ter plaatse door de politie aangetroffen en aangehouden. Na een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Hij kreeg een proces-verbaal rijverbod van 5 uur.

Bron: Enny de Wit