Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda 5 en 6 juli 2003

Breda, 6 juli 2003

Aanhoudingen openlijke geweldpleging
Zundert: Op zaterdag 5 juli omstreeks 2.30 uur heeft de politie twee personen aangehouden die worden verdacht van openlijke geweldpleging in de Molenstraat te Zundert. Daarbij raakte een 32-jarige man uit Zundert gewond. Tijdens deze aanhoudingen stuitte de politie op verzet van een groep van tien personen. Deze wilde de aanhoudingen verhinderen. Daarbij werden nog eens 3 mannen aangehouden.

Rond 2.20 uur trok een groep jongeren door de Molenstraat. Zij schopten tegen voordeuren van huizen in deze straat. Toen een van de bewoners, de 32-jarige man Zundert, ze daarop aansprak kreeg hij klappen en schoppen tegen zijn hoofd van twee mannen uit deze groep. Het slachtoffer raakte daarbij buiten bewustzijn. Ook een 27-jarige man uit Zundert, die getuige was van het voorval, kreeg klappen.

De politie, die snel werd gewaarschuwd, kon even later verderop in de Molenstraat twee inwoners uit Wernhout van 18 en 19 jaar aanhouden. Bij deze aanhouding keerden een groep van ongeveer 10 personen zich tegen de politie. Zij probeerden de twee mannen te ontzetten. Uit deze groep hield de politie nog eens 3 mannen aan, in de leeftijd van 20, 21 en 22 jaar, allen afkomstig uit Wernhout. Alle verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Het slachtoffer liep een hersenschudding en gekneusde ribben op. De politie stelt een nader onderzoek in.

62 bekeuringen bij bromfietscontroles
Breda: Op vrijdag en zaterdag heeft de politie van het team Prinsenbeemden op diverse locaties in Breda-Noord bromfietsencontroles gehouden. Hierbij werden in totaal 52 bromfietsen en scooters gecontroleerd. Bij 19 voertuigen werden geen gebreken geconstateerd. De overige 33 kregen in totaal 62 bekeuringen, gemiddeld 2 per bromfiets of scooter.
De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet dragen van een helm, een te groot vermogen, niet verzekerd en technische aspecten.

Aanrijding met twee gewonden
Moerdijk: Op zaterdag 5 juli 2003, omstreeks 18.20 uur vond op de Parallelweg van de A-17 te Moerdijk een aanrijding plaats tussen een bestelbusje en een motorfiets. Beiden reden elkaar tegemoet en kwamen door nog onbekende oorzaak in botsing. Op de motorfiets zaten twee personen, een 21-jarige man en diens 17-jarige vriendin, beiden afkomstig uit Zevenbergen. De bestuurder van de motor raakte dusdanig gewond dat de ambulancedienst de traumahelikopter ter plaatse verzocht. Nadat de gezondheidstoestand van dit slachtoffer stabiel was, werd hij per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook zijn vriendin werd opgenomen in het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen is verder niets bekend. In het bestelbusje zaten twee mannen, afkomstig uit Valkenswaard en Eindhoven.

Dronken automobilist op fietspad
Zevenbergen: Op zaterdag 5 juli 2003, omstreeks 0.05 uur zag een politiesurveillance een auto over het fietspad langs de Provinciale Weg te Zevenbergen rijden. Na een blaasproef bleek dat de 21-jarige bestuurder uit Breda teveel alcohol had gedronken. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Later die nacht werd die bestuurder, voorzien van een rijverbod van 4 uur en een proces verbaal, in vrijheid gesteld.

Helikopter verliest munitie
Fijnaart: Op vrijdag 4 juli 2003, omstreeks 15.00 uur zag een bewoner uit Fijnaart dat een overvliegende legerhelikopter een voorwerp verloor. Toen de politie ter plaatse kwam trof zij op de 1-Februariweg een patroon aan met een lengte van ongeveer 40 centimeter. Het projectiel is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Deze gaan tevens een onderzoek instellen naar de oorzaak van het incident.

Acht aanhoudingen tijdens horecatoezicht in Breda Breda: In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juli hield de politie in de Bredase binnenstad in totaal 8 personen aan voor verschillende incidenten.

In de Nieuwstraat werd een 18-jarige man uit Breda aangehouden nadat hij in het horecagebied met een fiets had gegooid. Surveillerende agenten waren hiervan getuige. Hij werd na het afleggen van een verklaring met een proces-verbaal voor baldadigheid naar huis gestuurd.

De 36-jarige inwoner uit Breda werd in de Visserstraat aangehouden nadat hij twee politiemensen had beledigd. Hij werd met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

In de Vismarktstraat werden 4 inwoners uit Breda in de leeftijd van 16, 18, 20 en 20 jaar aangehouden nadat zij met elkaar op de vuist waren gegaan. Door onmiddellijk optreden van de voetsurveillances kon verder onheil worden voorkomen. De vier werden overgebracht naar het politiebureau waar zij werden verhoord.

Een 18-jarige man, eveneens woonachtig in Breda, werd voor vernieling in de Reigerstraat aangehouden. Hij beschadigde een brievenbus van een horecagelegenheid. Hij bleek echter dusdanig onder invloed te zijn dat hij `s-nachts niet meer kon worden gehoord. Pas in de loop van zondagochtend was de man aanspreekbaar en werd hij na verhoor naar huis gestuurd.

Een 22-jarige man uit Breda werd aangehouden nadat hij in de Schoolstraat een blikje tegen de ruiten van de panden gooide. Van hem werd een verklaring opgenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

Verder kregen 6 wildplassers een proces-verbaal en schreef de politie 55 bekeuringen uit voor fout parkeren.

Bron: Enny de Wit