Politie IJsselland

Persberichten politie Zwolle
van vrijdag 04-jul-2003 07:00 uur
tot zaterdag 05-jul-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

AANHOUDING NA AUTODIEFSTAL IN DRENTHE

ZWOLLE - Zaterdagmorgen rond 04.00 uur werd op de Rijksweg A-28 een 20-jarige man uit Arnhem klemgeren en aangehouden. Hij bleek in Havelte een personenauto gestolen te hebben en daarmee met grote snelheid richting Zwolle te rijden, achtervolgd door de politie. Na zijn aanhouding is hij overgedragen aan de politie in Drenthe die een nader onderzoek tegen hem instelt.

---

AANHOUDING NA VERWONDING MET MES

ZWOLLE - Vrijdagavond is een 19-jarige man uit Zwolle aangehouden, nadat hij eerder op de avond, op de van Nagelstraat, een 19-jarige stadsgenoot met een stanleymes had gestoken. Het slachtoffer liep daarbij een wond op in zijn nek en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Gebleken is dat het slachtoffer, voor hij werd verwond, vernielingen had aangericht in de woning van de aangehouden man. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. De aangehouden man is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

---- --

Persberichten politie Deventer e.o.
van vrijdag 04-jul-2003 07:00 uur
tot zaterdag 05-jul-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

'NIEUWE BUURVROUW'

DEVENTER -Met een smoesje probeerde een onbekende vrouw vrijdagmorgen een flatwoning van een bejaarde vrouw aan de Douwelerwetering binnen te komen. Zij stelde zich voor als de 'nieuwe buurvrouw'. De bejaarde bewoonster nodigde haar daarop bij haar thuis uit, omdat een nadere kennismaking toch niet in de hal kon plaatsvinden. Inmiddels was een tweede onbekende vrouw bij de flatwoning verschenen. Toen de onbekende vrouwen de werkster van het slachtoffer in de woning ontdekten gingen ze er snel vandoor. Het advies is om alert te zijn op dit soort praktijken, die er op gericht zijn om oudere mensen te benadelen.

---

ONDER INVLOED

DEVENTER - Een 23-jarige autobestuurder uit Witharen werd zaterdagmorgenvroeg aangehouden omdat hij teveel alcohol had gedronken. Op de Snipperlinksdijk blies hij bij een controle 290 ug./l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 2 uren.

---

AANHOUDING NA DIEFSTAL UIT BESTELWAGEN

DEVENTER - Zaterdagmorgenvroeg werd tijdens de surveillance op de Dordrechtweg een 20-jarige man uit Deventer -op heterdaad- aangehouden voor diefstal van een gereedschapskoffer uit een bestelwagen. Van de auto was een ruit ingeslagen. Hij is ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

DIEFSTAL UIT WONING NA 'BABBELTRUC'

DEVENTER - Uit een woning van een bejaard echtpaar aan het Landsherenplein zijn vrijdag sieraden gestolen. De man werd vrijdagmorgen op straat aangesproken door twee vrouwen met een Zuid-Europees uiterlijk. Tijdens een kort gesprekje ontfutselden de vrouwen zijn woonadres en belden bij diens vrouw aan. Met een smoesje lukte het hen om de woning binnen te komen en daar de sieraden weg te nemen. Geadviseerd wordt om ook op deze praktijken alert te zijn en geen informatie aan vreemden te geven.
03-083935

---

AANHOUDING NA WINKELDIEFSTAL

DEVENTER - Vrijdagmiddag werd in een supermarkt aan de J. v. Vlotenlaan een 32-jarige man uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Uit de winkel nam hij voor ruim 240 euro aan shampoo, verzorgingscrème, etc. mee. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

---

---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van vrijdag 04-jul-2003 07:00 uur
tot zaterdag 05-jul-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

DOORGEREDEN NA AANRIJDING >

KAMPEN - De auto van een 25-jarigeman uit Genemuiden werd vrijdagmiddag rond 13.00 uur beschadigd op de Voorstraat. Volgens een getuige was de auto aangereden door een blauwe bestelbus + aanhanger. De getuige had evenwel het kenteken van deze auto niet genoteerd. Eventuele getuigen van deze aanrijding wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

---

DIEFSTAL UIT AMBULANCE

KAMPEN - Zaterdagmorgen tussen 02.45 en 03.10 uur werd uit een ambulancewagen van de GGD, die in de Sint Olafstraat stond, een beeldscherm van een navigatiesysteem gestolen. Het personeel was daar voor de behandeling van een patiënt. De ambulance was niet afgesloten omdat men bij herhaling artikelen uit de wagen moest halen.

---

---- --

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van vrijdag 4-jul-2003 07:00 uur
tot zaterdag 5-jul-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

STORTING ASBEST IN BOS >

ARRIEN - In een bosperceel aan de Hessenweg-Oost werd vrijdag een hoeveelheid asbestplaten en piepschuim aangetroffen. De gemeente zal voorlopig voor de kosten van verwijdering opdraaien. Eventuele getuigen van deze illegale storting wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

---

---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van vrijdag 4-jul-2003 07:00 uur
tot zaterdag 5-jul-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

BORD VERNIELD MET LUCHTDRUKPISTOOL

STEENWIJK - Vrijdagmiddag zijn aan de Thorbeckestraat vier Steenwijkse knapen (12-14 jaar) staande gehouden voor vernieling van een makelaarsbord. Daarbij schoten zij met en luchtdrukpistool een gat in het bord. Het door één van de ouders van de jongens gemaakte pistool werd in beslaggenomen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

---

---- --

Persberichten politie Salland
van vrijdag 04-jul-2003 07:00 uur
tot zaterdag 05-jul-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

Geen relevante informatie.

---- --

Persberichten politie Zwolle
van Zaterdag 05-jul-2003 07:00 uur
tot Zondag 06-jul-2003 06:59 uur
Door/ piket: Wim Dierkx
---

ONDER INVLOED BIJ AANRIJDING

ZWOLLE - Bij de afwikkeling van een verkeersongeval met materiële schade op de N-377 (nabij de Lichtmis), bleek een 44-jarige autobestuurder uit Rotterdam, zaterdagmorgen teveel alcohol gedronken te hebben. Hij blies 620 ug/l. Hij veranderde van het linksaf voorsorteervak, naar het midden (rechtdoor) voorsorteervak en kwam baarbij in botsing met een auto bestuurd door een vrouw uit Nieuwleusen, die hem achterop kwam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod.

---

BROMFIETSER ONDER INVLOED

ZWOLLE - Zaterdagavond werd op de Westerlaan een 27-jarige bromfietser uit Zwolle bekeurd omdat hij teveel alcohol had gedronken. Hij blies 570 ug./l. Daarnaast bleek hij nog een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Tegen hem werd ook hiervoor proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod.

---

MANNEN AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL VRACHTWAGEN

ZWOLLE - Zaterdagmiddag kwam een melding binnen van een diefstal van een vrachtwagen aan de Russenweg. Kort daarna kwam vanuit Apeldoorn bericht dat deze auto betrokken was bij een 'doorrijding na aanrijding'. Postende politiemensen onder Epe konden de wagen staande houden en twee mannen aanhouden. NB: Op dit moment ontbreekt nog de aanvullende informatie over deze diefstal en de betrokken mannen.

---

VIER JONGENS AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL UIT SNACKBAR

ZWOLLE - Zondagmorgenvroeg werden vier jongens (15-17 jaar) uit Zwolle aangehouden voor de diefstal uit een snackbar aan de Klokkengieterlaan. Hieruit namen zij frisdrank en bier weg. De politie kreeg een tip van een passant die vond dat de knapen zich 'verdacht' gedroegen. Zij zijn ingesloten. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

DRONKEN TAXIKLANT AANGEHOUDEN

ZWOLLE - Een 43-jarige man uit Wezep is zondagmorgenvroeg (05.00 u) op de Regelandisstraat aangehouden voor openbare dronkenschap en ingesloten. Aanleiding was het feit dat hij een taxirit niet kon betalen en hij zich daarbij vervelend gedroeg. Op weg naar het politiebureau gedroeg hij zich lastig, waarbij hij de politiemensen uitschold. Na onderzoek door een arts is hij ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

AANHOUDING NA BELEDIGING

ZWOLLE - Een 25-jarige man uit Zwolle, gedroeg zich zondagmorgenvroeg, bij een taxi op de Grote Markt vervelend. Hem werd meerdere malen gevorderd zich te verwijderen, waarop hij niet reageerde. Daarbij beledigde hij de politiemensen die ter plaatse waren. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar verzette hij zich en beet een politievrouw in haar arm. Na fouillering werd hij ingesloten. Tegen hem is voor deze feiten proces-verbaal opgenaakt.

---

---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van Zaterdag 05-jul-2003 07:00 uur
tot Zondag 06-jul-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

AANHOUDING NA VERNIELINGEN

EESVEEN - Een 22-jarige man uit Wapse is zondagmorgenvroeg aangehouden nadat hij enkele fietsen had vernield aan de van Karnebeeklaan. Zij vriendin was lastig gevallen door een groep van circa 15 fietsers, waarop hij voor haar in de bres was gesprongen. Daarbij duwde hij de knapen aan de kant. Hierbij raakten enkele fietsen en een bril van een van de knapen beschadigd. De man uit Wapse is ingesloten. Uit de groep deden twee knapen uit Wolvega aangifte. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de toedracht.

---

---- --

Persberichten politie Salland
van Zaterdag 05-jul-2003 07:00 uur
tot Zondag 06-jul-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

AANHOUDING NA MISHANDELING

RAALTE - Een 22-jarige man uit Wijhe is zondagmorgenvroeg aangehouden voor de mishandeling van een 19-jarige Dalfsenaar. In een uitgaansgelegenheid aan de Almelosestraat ontstond onenigheid, met de mishandeling tot gevolg. Het slachtoffer kwam na een klap ten val en liep een ernstige hoofdwond op. Hij was enige tijd buiten bewustzijn. Hij werd met een hoofdwond opgenomen in de Isalaklinieken in Zwolle (Sophia). Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van Zaterdag 05-jul-2003 07:00 uur
tot Zondag 06-jul-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

AANHOUDING NA MISHANDELING

KAMPEN - Zondagmorgenvroeg werd in een horecagelegenheid aan het Stationsplein een 21-jarige man uit Deventer aangehouden voor mishandeling van een 27-jarige Kampenaar. In de uitgaansgelegenheid was de Kampenaar van een trap getrokken en daarna geschopt. Daarbij zou de man uit Deventer een hoofdrol hebben gespeeld. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en werd ingesloten. Inmiddels werden een aantal getuigen van het incident gehoord. Het slachtoffer klaagde over pijn aan rug en borst. Op zijn kleding werden verschillende schoensporen aangetroffen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de toedracht.

---

OVERLAST DOOR TELEFOON

IJSSELMUIDEN - Bij een 43-jarige bewoner in IJsselmuiden werd zondagmorgen (rond middernacht) de telefoon in beslag genomen. Ruim twintig maal had hij de dokterstelefoon gebeld, hetgeen de nodige overlast veroorzaakte. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De reden van dit gedrag is (nog) niet duidelijk geworden.
NB: I.v.m. de privacy van de man is geen adres opgenomen.

---

---- --

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Zaterdag 05-jul-2003 07:00 uur
tot Zondag 06-jul-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

MOTORRIJDER GEWOND BIJ AANRIJDING

BALKBRUG - Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Provinciale weg N-348 raakte zaterdagmorgen een 25-jarige motorrijder uit Almelo gewond aan zijn rug en been. In een bocht naar links raakte hij de macht over het stuur kwijt en belandde rechts in een bermsloot. Hij werd naar het ziekenhuis in zijn woonplaats gebracht.

---

ONDER INVLOED

OMMEN - Zaterdagavond belandde een 36-jarige bestuurder uit Breda met zijn auto in de bermsloot van de Rijksweg-34. Hij reed in de richting Hardenberg en kwam, in een bocht naar links, met zijn auto in de rechter berm terecht. Na een stuurcorrectie belandde hij op de zijkant in de sloot aan de linker kant van de weg. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Hij blies 360 ug./l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod.

---

AANGEHOUDEN NA WINKELDIEFSTAL

OMMEN - Zaterdagmiddag is een 58-jarige vrouw uit Ommen aangehouden voor winkeldiefstal in een zaak aan de Brugstraat. Daar nam zij o.a. twee portemonnees en enkele ritsen weg. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

---

AANHOUDING NA VERNIELING RUIT

HARDENBERG - Zaterdagmorgenvroeg is een 37-jarige man uit Hardenberg aangehouden voor vernieling. Bij een horecagelegenheid vernielde hij met een autokrik de ruit van de voordeur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

---- --

Persberichten politie Deventer e.o.
van Zaterdag 05-jul-2003 07:00 uur
tot Zondag 06-jul-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---

ONDER INVLOED

DEVENTER - Zondagmorgenvroeg is op de Diepenveenseweg een 30-jarige autobestuurder uit Deventer aangehouden omdat hij teveel alcohol had gedronken. Hij blies 935 ug./l. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingenomen. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 12 uren.

---

DIEFSTAL AUTO

DEVENTER - Een bewoner van de Diepenveensweg deed zaterdagmiddag aangifte van diefstal van zijn auto. Het gaat om een groene Peugeot 306, type SR 1.6, met het kenteken LH-RD-59. De auto stond sinds vrijdagmiddag bij zijn woning geparkeerd.

---

AANHOUDING VOOR VERNIELINGEN AAN AUTO'S

DEVENTER - Zaterdagavond rond 23.20 uur is een 20-jarige man uit Deventer op de Rielerweg aangehouden voor vernielingen aan 3 geparkeerde auto's. Hij verkeerde in staat van dronkenschap en werd ingesloten. Inmiddels is de eerste aangifte binnengekomen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

MAN AANGEHOUDEN NA BELEDIGING

DEVENTER - Een 24-jarige man uit Deventer beledigde zaterdagavond politiemensen op de Vetkampstraat. Zijn vriendin had de hulp ingeroepen van de aanwezige politiemensen, omdat zij vond dat haar vriend niet meer in de auto kon rijden na gebruik van alcohol. Daarover kregen zij ruzie. Toen de politiemensen wilden bemiddelen sloeg het gedrag van de man totaal om en nam hij een dreigende houding aan. Hij werd aangehouden, waarbij hij zich verzette. Een politieman liep hierbij een lichte verwonding op aan zijn lip. Na verhoor kreeg de aangehouden Deventernaar een proces-verbaal en werd in vrijheid gesteld. Daarbij bood hij zijn excuses aan en verklaarde geen verklaring voor zijn plotselinge agressieve gedrag te hebben.

---

---- --