Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Apeldoorn

5 juli 2003

Apeldoorn - Autobrand
Op 5 juli kwam rond 6.10 uur de melding binnen dat een auto in brand stond aan de Gentiaanstraat. De brand sloeg over op auto's die ernaast geparkeerd stonden. De brandweer bluste de brand. Drie auto's raakten beschadigd. Vermoedelijk is het vuur aangestoken. De politie onderzoekt de zaak.

Apeldoorn - Diefstal met aanhouding
Een 18-jarige jongen uit Apeldoorn meldde op 5 juli rond 4.30 uur dat zijn scooter was gestolen in het centrum van Apeldoorn. Politiemensen hadden dezelfde nacht een 23-jarige Apeldoorner gezien met een rode scooter. De 23-jarige werd van zijn bed gelicht en inderdaad stond in de schuur van zijn woning de gestolen scooter. De man werd meegenomen naar het bureau.

Apeldoorn - Rijden onder invloed met een staartje
Een 43-jarige man uit Apeldoorn werd op 4 juli rond 22.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij reed op de Albert Schweitzerlaan. Hij blies 1115 ug/l (2,56 promille). Ook bleek dat hij reed zonder geldig rijbewijs. Zijn voertuig was niet verzekerd en de APK was verlopen. Daarnaast bekende hij twee keer te hebben getankt zonder betalen. Ook stonden er nog twee straffen open en omdat hij de boetes daarvoor niet kon betalen bleef hij vastzitten.

Apeldoorn - Inbraak met aanhouding
Op 4 juli werd rond 20.00 uur een ruit van een winkel aan de Stationsstraat vernield en een naaimachine gestolen. Getuigen zagen een man wegrennen en gaven zijn signalement door aan de politie. Deze trof de verdachte na een zoektocht aan. Het bleek te gaan om een 30-jarige Apeldoorner, die op de veelplegerslijst staat. De man werd overgebracht naar het bureau en bekende de inbraak.

Apeldoorn - Woninginbraak
Op 4 juli werd tussen 7.30 en 18.00 uur ingebroken in een woning aan de Malkenschoten. Een raam werd geforceerd en geld werd gestolen.

Apeldoorn - Auto's gestolen
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee auto's gestolen. Vanaf de Tannhauserstraat werd een rode Opel Kadett gestolen met kenteken SX-47-BT. Vanaf de Parelvisserstraat werd een witte Mazda 323 gestolen met kenteken TN-89-TG.

Einde berichten

Voor informatie:
Andrea Jansen, 06-23978827