Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-07-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 6 juli 2003

Dagelijkse berichten

Hoogezand: openlijke geweldpleging
Drie mannen uit Leiden in de leeftijd van 18, 19 en 20 jaar en een 21-jarige man uit Hoogezand zijn zaterdagmorgen door de politie aangehouden aan de Stationsweg in Hoogezand. De vier verdachten waren in Groningen op stap geweest en kwamen met de trein terug. Onderweg naar de woning van de Hoogzandster werden ze baldadig. Uiteindelijke trapte één van de verdachten een ruit kapot van een langs de Stationsweg geparkeerde auto. De eigenaar hoorde de vernieling en lichtte de politie in. Agenten konden de verdachten kort daarop aanhouden. Ze werden naar het bureau gebracht en ingesloten. In de loop van zaterdag zijn ze na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: automobilist (onder invloed) maakt brokken De politie heeft zaterdagmorgen aan de Schoolstraat in Musselkanaal een 20-jarige automobilist uit Ter Apel aangehouden voor rijden onder invloed. De man raakte de controle over zijn auto kwijt nadat hij tegen een stoeprand was gereden. Hij de kreeg de wagen niet meer onder controle en botste tegen een boom en een lichtmast. De bestuurder raakte niet gewond maar bleek wel onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 0.87 promille werd gemeten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden. Zijn auto liep aanzienlijke schade op en is door een berger afgevoerd.

Wildervank: snelheidscontrole
Locatie: N33, limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 100 voertuigen, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 93 km

Onderdendam: automobilist gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan het Winsumertrekpad in Onderdendam is zaterdagmorgen een 18-jarige automobilist uit Kantens gewond geraakt. De man kwam op de brug in het Winsumertrekpad frontaal in botsing met een andere auto, bestuurd door een 23-jarige man, ook uit Kantens. Het slachtoffer liep nekletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Beide autos raakten bij het ongeval zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Meer berichten volgen z.s.m.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)