Partij van de Arbeid

04-07-2003

Op zaterdag 5 juli van 22.00 uur tot 02.00 uur bezoeken PvdA raadsleden Manon van der Garde, Lodewijk Asscher, Marius Nijman en Thijs Reuten het dancefeest Sensation White in de Amsterdam Arena. Organsiator ID&T en Unity, een project van de Jellinek met vrijwillgers die op de feesten voorlichting geven over (party)drugs, ontvangen de raadsleden en leiden ze rond.

De raadsleden hebben op dinsdag 24 juni ter voorbereiding een informatieavond bezocht bij Jellinek in Amsterdam, waar Unity en de Educare (de organsiatie die de medische assistentie verzorgt op veel dancefeesten) uitleg gaven over hun werk. Er werd uitgelegd op welke manier voorlichting wordt gegeven, welke drugs populair zijn en welke effecten de drugs hebben op de feestgangers. Ook het gevaar van combinatie van verschillende middelen werd besproken. De Unity-methode gaat uit van zogenaamde 'peer'-voorlichting. Dat betekent dat leeftijdsgenoten en mensen die zelf betrokken zijn (geweest) bij de dance- of durgsscene op de feesten in de voorlichtingsstand staan. Kijk voor meer informatie op de site van Unity.

De PvdA'ers zullen te zien krijgen hoe Unity in de praktijk werkt, hoe het veiligheidsbeleid van organisator ID&T werkt en hoe Educare de medische voorzieningen heeft georganiseerd. Na het weekend op deze site een impressie van het bezoek aan Sensation.

Thijs Reuten