Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-07-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen (Vrijdagmiddageditie) Vrijdag 4 juli 2003

Uithuizen: vier Stadjers aangehouden voor overval woning De politie heeft donderdagnacht en vrijdagmiddag vier mannen uit Groningen in de leeftijd van 19 tot 34 jaar aangehouden op verdenking van de overval op twee mannen in een woning aan de Hoofdstraat in Uithuizen. Alle verdachten zijn ingesloten. Zij zullen worden gehoord. De politie heeft op verschillende plaatsen doorzoekingen verricht in woningen. De politie sluit niet uit dat in deze zaak nog meer aanhoudingen volgen. Het onderzoek is in volle gang en richt zich op de aangehouden verdachten en de goederen die door de verdachten zijn weggenomen.

Stadskanaal: automobilist na verkeersongeval
Op de kruising van de Provincialeweg N366 en de Nautilusweg is een 22-jarige man uit Buinerveen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed in zijn auto en verleende geen voorrang aan een 45-jarige man uit Zwijndrecht, die in een vrachtauto reed. Een flankaanrijding was het gevolg. De automobilist raakte gewond en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto is zwaar beschadigd afgesleept. De politie heeft een rapportage opgemaakt van het verkeersongeval.

Groningen: onderzoek naar mogelijke verkrachting afgesloten Het onderzoek naar de verkrachting van een 25jarige vrouw uit Groningen, die op 19 juni 2003 op het Heerdenpad zou hebben plaats gevonden, is door de politie afgesloten. Tijdens het onderzoek zijn bij de politie de nodige twijfels gerezen of de verkrachting daadwerkelijk heeft plaats gevonden. Er is in elk geval geen enkele aanleiding te denken dat de mogelijke dader van de eerder gepleegde verkrachtingen ook verantwoordelijk is geweest voor de verkrachting, waarvan de 25-jarige vrouw aangifte deed. De politie heeft daarmee het onderzoek naar de aangifte van de vrouw stil gelegd.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)