Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Hoogeveen 4-07-2003
Berichten van vrijdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Bromfiets gestolen
COEVORDEN Donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur is er op de Rembrandtlaan in Coevorden een bromfiets gestolen. De 77 jr. eigenaar uit Coevorden had zijn zwarte scooter afgesloten geparkeerd bij de ingang van de Rembrandtflat. Toen hij na een uurtje beneden kwam was zijn vervoermiddel verdwenen.

Auto-inbraken
EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag zijn op een afgesloten terrein van een autobedrijf aan de Nijbracht in Emmen zes autos opengebroken. Uit de autos zijn diverse spullen gestolen. Ook verdween er een fiets van het terrein.

Twee aggregaten gestolen
RODEN Uit een opslagloods aan de Dwazziewegen in Roden zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee aggregaten met een waarde van ongeveer 4500 euro gestolen. Men kwam in de loods door een raam te forceren.

Kleding weg
EMMEN Uit een gebouw van de tennisclub Bargeres aan de Brinkenhalte in Emmen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag o.a. een aantal sweaters en poloshirts gestolen. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Op de sweaters en shirts staat de opdruk Tennisclub Bargeres Emmen.

Bedrijfsongeval
PESSE Bij een bedrijfsongeval op een bouwterrein aan de Oostering in Pesse is vrijdagmorgen een 56 jr. man uit Munnekezijl om het leven gekomen. De man was op de eerste verdieping van een in aanbouw zijnd pand aan het werk. Een betonnen vloerplaat viel uit een kraan naar beneden en raakte daarbij een tussenmuur. Deze muur viel gedeeltelijk om en het slachtoffer kwam onder een aantal grote blokken terecht. Hij overleed ter plaatse. De arbeidsinspectie stelde direct een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. De man was in dienst van een bouwbedrijf uit Zwolle.

Hennepkwekerijtje
ASSEN Op de bovenverdieping van een woning aan de Omloop is Assen trof de politie vrijdagmorgen een hennepkwekerijtje aan. Er stonden 110 planten. De planten, apparatuur en voedingsstoffen werden in beslag genomen en direct ter vernietiging afgevoerd. Tegen de 34 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Volgens de man had hij de afgelopen maanden een keer geoogst. De benodigde elektriciteit haalde hij gewoon van het net.