STICHTING SERVICE MEDICAL

Zwitserland vraagt Nederlandse 'rijdende dokters' voor WK.

Maastricht / Aigle (Zw.)- Het Nederlandse begeleidingsteam Service Médical, Nederlands enige mobiele sportgeneeskundige groep, is door de internationale wielerbond UCI gevraagd de medische begeleiding te verzorgen bij de wereldkampioenschappen wielrennen voor B-landen, begin juli in Zwitserland. Het team verzorgt in Nederland al 17 jaar de spoedeisende begeleiding bij sportevenementen als Olympia's Ronde, de Ronde van Nederland, het Nederlands kampioenschap Triatlon en de Nijmeegse Vierdaagse. De inzet nu in Zwitserland vormt het eerste grote buitenlandse optreden van het team dat hoofdzakelijk bestaat uit medische vrijwilligers, afkomstig uit het hele land.

De B WK wordt verreden van 4 tot 9 juli in Aigle aan het meer van Genève met in het voorprogramma een tweedaagse wegwedstrijd. Daarna wordt drie dagen lang om het hardst gefietst op de nieuwe wielerbaan van de UCI. Het team zet twee ambulances, een dokterswagen en een mobiele polikliniek in, die daags voor de start aanrijden vanuit Nederland.
Hein Verbruggen, de Nederlandse voorzitter van de Union Cycliste Internationale (UCI) fungeert als gastheer. De Zwitserse autoriteiten hebben het team Service Médical officieel toestemming verleend om op hun grondgebied hulp te verlenen aan gewonde of zieke sporters die meest uit landen komen als Mozambique, Angola en de Seychellen. 'Een prachtig gebaar van de UCI tegenover deze landen waar cyclisme nog in de kinderschoenen staat. Daaraan willen we als vrijwilligers graag ons steentje bijdragen', aldus arts oprichter Jos Benders van de in Maastricht gevestigde stichting.
De kampioenschappen in Aigle worden verreden onder het beschermheerschap van de Verenigde Naties.

T.: 043.321.02.20 / 06.11.35.36.45
F.: 043.326.05.78
www.servicemedical.nl (waarop tevens fotomateriaal, vrij van rechten)

27 jun 03 16:00