Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

INTERACTIEF E-MAGAZINE VITAAL.NL VERNIEUWD!


EEN NIEUWE FOCUS MET SPEERPUNTEN CULTUUR, LITERATUUR EN NATUUR

Vitaal.nl focust zich met ingang van 4 juli 2003 op levensgenieters die geïnteresseerd zijn in alles rondom literatuur, cultuur en buiten zijn. De nieuwe thema's op vitaal.nl zijn vanaf nu: Literair café, Lezen & Schrijven, Naar buiten, Cultuur en Forum. Onderwerpen die de lezers van het gratis e-magazine dagelijks bezighouden. De bezoekers vinden deze verandering ook terug in een nieuwe vormgeving.

Vitaal.nl in een nieuw jasje
De website heeft door de nieuwe kleuren een rustigere en warmere uitstraling. Ook zorgt de nieuwe indeling voor het sneller en makkelijker vinden van de gewenste informatie. Vanuit de homepage navigeert men op nóg meer manieren naar de rubrieken. Nieuw is de knop PRINT naast elk artikel, waarmee de pagina op eenvoudige wijze kan worden geprint en nog eens rustig kan worden nagelezen.

Literair café, Lezen & Schrijven en Cultuur
Vitaal.nl is nu 3 jaar online en uitgegroeid tot het grootste interactieve e-magazine voor levensgenieters met grote interesse op het gebied van kunst & cultuur, literatuur en boeken. Met tal van boekenrubrieken vormt vitaal.nl een ontmoetingsplek voor leesliefhebbers. Vitaal.nl introduceert en recenseert de nieuwste boeken, laat de literaire mening van een kritische docent Nederlands horen en publiceert belevenissen die twee auteurs via e-mail met elkaar delen. Geregeld verloot vitaal.nl de nieuwste boektitels onder haar lezers middels een prijsvraag. Gedichten van een vaste redacteur aangevuld met poëzie van lezers vormt een belangrijk onderdeel van het thema Cultuur. Het thema Lezen & Schrijven is gereserveerd voor lezers die hun ambitie om te schrijven omzetten in een eigen column op vitaal.nl.

Naar buiten
Een ander interessegebied van de lezers is genieten van de natuur. Het nieuwe thema Naar buiten is gevuld met een column over tuinieren en actuele artikelen over wandelen en natuur. Daarnaast wordt er theoretische en praktische informatie gegeven over gezondheid met een 'natuurlijke' invalshoek.

Interactief discussieforum
In het discussieforum en onder elk artikel kunnen bezoekers hun ongezouten mening geven. Dit zorgt voor een grote mate van betrokkenheid tussen en met de lezers. De redactie van vitaal.nl weet daardoor precies wat er leeft onder de lezers en speelt daar op in.

Wekelijkse e-mail nieuwsbrief
Vitaal.nl heeft zo'n 1.000 bezoekers per dag en ruim 7.000 abonnees op de gratis nieuwsbrief. Middels deze nieuwsbrief worden de lezers wekelijks op de hoogte gehouden van de meest actuele artikelen die in het e-magazine te lezen zijn. Vitaal.nl is geen dag hetzelfde! Iedere rubriek wisselt één of twee-wekelijks, waardoor er iedere dag wel weer iets nieuws te lezen is.