STAGE HOLDING

Joop van den Ende met joint venture in Spaanse musicalmarkt

De internationale live entertainment company Stage Holding en het beursgenoteerde Mexicaanse CIE (Corporación Interamericana de Entretenimiento) zijn per 1 juli onder de naam 'CIE & Stage Holding' een joint venture aangegaan voor de verdere ontwikkeling van de musicalmarkt in Spanje. De samenwerking betreft de Spaanse dochter van CIE, waarin Stage Holding een belang heeft genomen van 50%.

CIE en Stage Holding behoren beide tot de top vijf van live entertainmentproducenten wereldwijd en zien samen sterke groeimogelijkheden voor de musical in Spanje. Zes jaar geleden heeft de Spaanse dochteronderneming van CIE de lokale musicalmarkt opengebroken. In Madrid werden met groot succes Beauty and the Beast, My Fair Lady en Rent geproduceerd en in Barcelona Notre Dame de Paris, Gaudi en Rent. Phantom of the Opera, de nieuwste productie van CIE in de Spaanse hoofdstad, speelt op dit moment in het Lope de Vega Theater. Jaarlijks trekken de theaters in Madrid ruim 3 miljoen bezoekers.

Voor de verdere ontwikkeling van de Spaanse theatermarkt is nu een samenwerking bereikt met Stage Holding, een van de belangrijkste theaterproducent in Europa. De onderneming, die werd opgericht door Joop van den Ende, heeft vergaande internationale expertise op het gebied van musicalproducties, kaartverkoop en de exploitatie van zestien eigen theaters. In Nederland, Duitsland en New York heeft Stage Holding de afgelopen tien jaar met groot gevolg gestalte gegeven aan zijn visie op theater, die de theaterbezoeker centraal stelt en de hoge kwaliteit van de producties doorvoert in de inrichting en exploitatie van de eigen theaters. Ook in Spanje zal deze benadering worden ingevoerd, waarbij vanzelfsprekend rekening het eigen karakter van de Spaanse cultuur wordt gerespecteerd. De nieuwe combinatie 'CIE & Stage Holding' zal in Madrid het Lope de Vega Theater, Alcala Theater en Coliseum Theater exploiteren.

Joop van den Ende: 'De nieuwe combinatie is ijzersterk. Waar CIE de kennis van de Spaanstalige markt inbrengt, heeft Stage Holding de rechten op de belangrijkste Engelstalige musicals. Spanje is naast Duitsland, Engeland en Nederland de meest interessante groeimarkt voor musicals. Wij zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking het Spaanse bedrijfsleven en toerisme een belangrijke nieuwe impuls geeft, met hoogwaardige musicalproducties en een nieuwe uitstraling voor het uitgaansleven in Madrid.'

CIE & Stage Holding zal Phantom of the Opera prolongeren in het Lope de Vega Theater. In oktober kan de première tegemoet worden gezien van de Spaanse productie van Cabaret in het Alcala Theater en binnen enkel weken zullen de plannen bekend worden gemaakt voor de nieuwe productie in het Coliseum Theater. Tot de mogelijke producties behoren Mamma Mia!, Aida, The Lion King, Cats, 42nd Street, Dance of the Vampires, 3 Musketiers en The Producers.

Stage Holding is de live entertainmentonderneming van Joop van den Ende, destijds medeoprichter van Endemol. Stage Holding richt zich op theaterproducties (musicals, toneelstukken, ijsshows, events, concerten), kaartverkoop en de exploitatie van eigen theaters. De shows trekken jaarlijks 10 miljoen bezoekers wereldwijd. De Groep heeft strategische allianties met onder andere Disney Theatricals Worldwide (Aida, The Lion King) en in Spanje is er een samenwerking met José Velasco. Stage Holding is marktleider in Nederland en Duitsland. De onderneming is gevestigd in Amsterdam en heeft kantoren in Nederland, Hamburg, New York en Londen. Daarnaast exploiteert Stage Holding in totaal zestien theaters in Den Haag, Utrecht, Hamburg, Stuttgart, Berlijn, Essen en New York. Voor komend boekjaar wordt een omzet verwacht van circa 550 miljoen euro.

Corporación Interamericana de Entretenimiento, S.A. de C.V. ('CIE') is een van origine Mexicaanse live entertainment onderneming op het gebied van theater, concerten, events promotion, beurzen en tentoonstellingen, kaartverkoop maar ook op terreinen als paardenraces en amusementparken. CIE is marktleider in Latijns Amerika en is actief in Mexico, Argentinië, Brazilië, Columbia, Chili en Spanje. De Groep heeft strategische allianties met onder andere Ticket Master Group, Disney Theatricals Worldwide, Banco Icatu, Lone Star Park, The Really Useful Group en Grupo Inbursa de Mexico. De Spaanse dochteronderneming heeft een omzet van circa 600 miljoen euro. CIE is sinds 1995 genoteerd op de Mexican Stock Exchange (BMV).

Voor nadere informatie:
Stage Holding
Maarten van Nispen
Telefoon +31 (0)20 3052243
Mobiel +31 (0)6 20 130790
maarten.van.nispen@stageholding.nl


04 jul 03 11:55