Akzo Nobel

FDA vraagt aanvullende gegevens over Organons vruchtbaarheidsproduct

Arnhem, 4 juli 2003 Organon, Akzo Nobels business unit voor de humane gezondheidszorg, heeft vandaag bekendgemaakt dat de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten (FDA) aanvullende gegevens heeft gevraagd over Organons vruchtbaarheidsproduct Follistim®AQ Cartridge. Om hieraan tegemoet te komen is er komende weken overleg met de FDA. De FDA heeft Organon laten weten dat FollistimAQ Cartridge op dit moment nog niet is goedgekeurd.

FollistimAQ Cartridge is een direct te gebruiken versie van Organons vruchtbaarheidsproduct Follistim®, dat op dit moment beschikbaar is op de Amerikaanse markt. Follistim is een vruchtbaarheids-bevorderend hormoon dat wordt gebruikt bij in vitro bevruchting. Deze versie bestaat uit een injectiepen met het hormoon in vloeibare vorm. Op dit moment is in de Verenigde Staten Follistim beschikbaar als poeder dat voor injectie eerst moet worden opgelost.

Het hormoon Follistim is in de Verenigde Staten en Europa al een zeer succesvol product. In Europa wordt het onder de merknaam Puregon® op de markt gebracht. Sinds 2000 is het tevens beschikbaar in de vorm van een direct te gebruiken injectiepen onder de naam Puregon PenTM. Organon is van plan om met de FDA samen te werken om FollistimAQ Cartridge ook in de Verenigde Staten op de markt brengen.

Internet: www.akzonobel.nl; www.organon.com
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations, tel. 026 366 4343