Regering.nl

Afbeelding: SER-gebouw te Den Haag 3 jul 2003

BALKENENDE: DOORPRATEN MET SOCIALE PARTNERS

Volgens minister-president Balkenende delen kabinet en sociale partners de zorgen over de economische ontwikkeling in Nederland. Hij zei dat na afloop van een 'kennismakingsgesprek' met werkgevers en werknemers.

Balkenende constateerde dat tussen kabinet en sociale partners 'duidelijke verschillen in de opvattingen' bestaan over het kabinetsbeleid.
Tijdens de bijeenkomst met sociale partners is wel een aantal onderwerpen benoemd waarover nader overleg mogelijk is. Balkenende zei daarover na afloop: 'Ik denk dat we een gesprek hebben gehad dat in ieder geval wat mij betreft genoeg aanknopingspunten biedt om de dialoog op deze punten voort te zetten.'

Er is afgesproken dat de komende tijd wordt doorgepraat. Volgens de minister-president zijn vijf onderwerpen 'in de steigers gezet': pensioen, de levensloopregeling, jeugdwerkloosheid, topinkomens en de economische resultaten van het Nederlandse bedrijfsleven. Kabinet, werkgevers en werknemers zijn het erover eens dat investeren in kennis, innovatie en scholing daarvoor een belangrijke voorwaarde is.

© 2002-2003 Rijksvoorlichtingsdienst