Sanquin sluit nieuw vijfjarig contract met EDS

Beheer van desktops, servers en applicaties

Capelle a/d IJssel, 2 juli 2003 - Sanquin, de stichting die in Nederland verantwoordelijk is voor de bloedvoorziening (bloedbanken en bloedtransfusie), heeft een nieuw vijfjarig contract afgesloten met EDS voor het beheer van systemen en applicaties. Het nieuwe contract is een vervolg op een eerdere overeenkomst tussen beide bedrijven en vertegenwoordigt een totale waarde van 9,5 miljoen euro. Het gaat om de systemen bij de divisie Plasmaproducten, Diagnostiek en Research in Amsterdam, het voormalig CLB (Centraal Laboratorium van de Bloedtransfusiedienst).

Volgens de overeenkomst verzorgt EDS het beheer van desktops en midrange-servers, inclusief applicatieonderhoud en SAP-beheer. In totaal gaat het om 870 werkplekken. In 1997 sloot het toenmalige CLB al een zevenjarig outsourcingscontract met EDS. Dit contract is nu omgezet naar de nieuwe vijfjarige overeenkomst.

Dr. T.J.F. Buunen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Sanquin: "Sinds ons initiële contract van 1997 is er het nodige gewijzigd binnen en buiten onze organisatie. Enerzijds hadden we te maken met de behoefte om de kosten steeds verder terug te dringen, en anderzijds wilden we de gegarandeerde kwaliteit verder omhoog brengen. Met het nieuwe contract hebben we meer controle over onze kosten, omdat de gehele kostenstructuur flexibeler is geworden. Minder vaste kosten, meer variabele kosten. EDS had zich al uitvoerig bewezen binnen onze organisatie en bleek zich ook makkelijk aan te passen aan onze veranderende behoeften."

"Het contract met Sanquin is een bevestiging van onze nieuwe strategie, waarmee we onze marktleiderspositie op het gebied van IT-outsourcing willen uitbouwen, op basis van hoge kwaliteit tegen zeer concurrerende prijzen", aldus Coks Stoffer, Algemeen Directeur EDS Nederland. "Doordat deze overeenkomst het gehele standaardpakket van EDS-diensten bevat, kunnen wij deze tegen zeer aantrekkelijke condities aanbieden. Hiermee laten we overigens ook goed zien dat EDS niet alleen voor de grote multinationals een aantrekkelijke partner is."

Sanquin is in 1998 ontstaan uit een fusie van de Nederlandse bloedbanken en het Centraal Laboratorium van de Bloedtransfusiedienst van het Nederlandse Rode Kruis (CLB). De Stichting verzorgt op non-profitbasis de bloedvoorziening en bevordert transfusiegeneeskunde zodanig dat wordt voldaan aan de hoogste eisen van kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid. Sanquin levert producten en diensten, verricht wetenschappelijk onderzoek en verzorgt onderwijs, opleidingen, bij- en nascholing. Sanquin is op grond van de Wet inzake bloedvoorziening als enige organisatie in Nederland aangewezen om zorg te dragen voor bloed en bloedproducten. Verspreid over heel Nederland werken ongeveer 3500 medewerkers bij Sanquin.
---

EDS
EDS, 's werelds grootste, onafhankelijke IT-dienstverlener, is actief op het gebied van strategie, implementatie, bedrijfsveranderingen en operationele oplossingen. EDS stelt zich ten doel informatietechnologie voor haar klanten in te zetten ter verbetering van het beheer van hun complexe bedrijfsprocessen en ter versterking van hun concurrentiepositie in de digitale economie. EDS combineert de beste technologieën en helpt bedrijven op nieuwe manieren samen te werken, het vertrouwen van klanten te winnen en te zoeken naar verbeteringen. EDS en dochterbedrijf A.T. Kearney (management consultancy) zijn actief in ruim 60 landen voor tal van vooraanstaande bedrijven en overheden. In 2002 realiseerde de onderneming een omzet van $21,5 miljard. EDS is genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE: EDS). Tot de Nederlandse klanten behoren bedrijven als AEGON, Nederlandse Spoorwegen, RET, DSM, Rijkswaterstaat, Nuon, Delta Lloyd en ABN AMRO. Voor meer informatie kunt u EDS bezoeken op internet: www.eds.com of www.eds.nl .