Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor media

Joop Zijlaard overhandigt eerste mosselen aan André van Duin

ROTTERDAM - Op vrienden, relaties en vertegenwoordigers van de media ben je zuinig. Een goed uitbater en gastheer nodigt zijn relaties dus niet alleen uit om de eerste nieuwe haring van het jaar naar binnen te laten glijden. Maar ook om de lang verwachte eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen 2003 bij het Rotterdamse restaurant Kaat Mossel te komen proeven.

Vertegenwoordigers van de lokale, regionale en landelijke media worden daarom samen met (sport)vrienden, relaties, vaste klanten, fijnproevers en smulpapen uitgenodigd om morgen, woensdag 2 juli, vanaf 12.30 uur samen met de grootste komiek van ons land, André van Duin, de nieuwe oogst te komen keuren. De mosselen worden 's ochtends vanaf het Zeeuwse plaatsje Yerseke direct naar het meest vermaarde mosseletablissement van ons land aan de Admiraliteitskade 85 in Rotterdam vervoerd. De eerste monsters van het zwarte goud zijn door de koks van Kaat Mossel-kok inmiddels goedgekeurd om de rest van het seizoen gekookt, gebakken of op een andere manier bereid en geserveerd te worden.

De nieuwe mosselen worden naar keuze geserveerd met frites of stokbrood. Gecombineerd met een goed glas witte wijn of een andere alcoholische versnapering. Dat juist André van Duin de eerste baal mosselen krijgt overhandigd, heeft alles te maken met de grote waardering voor de grote staat van dienst van de geboren Rotterdammer.

Joop Zijlaard