Gemeente Woerden

vorige pagina]

Feestelijke prijsuitreiking kleurwedstrijd "gordel om, altijd!" Tussenstand campagne: Woerdenaren dragen vaker de gordel

WOERDEN - Op woensdagmiddag 2 juli 2003 om 13.00 uur vond op het stadhuis de prijsuitreiking plaats van de kleurplaatwedstrijd Jij moet ook je gordel om. Tijdens de uitreiking werd ook een tussenstand gegeven van de resultaten van de extra politiecontroles die gedurende een half jaar in Woerden plaatsvinden. Een tussenmeting wijst erop dat het gebruik van de autogordel onder bestuurders in Woerden aan het toenemen is. De campagne wordt uitgevoerd door het Bureau Verkeer Onder Controle (BVOC), het politiedistrict Rijn & Venen, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht en de gemeente Woerden en heeft tot doel dat in Woerden meer mensen de autogordel gaan dragen. Binnen en buiten de bebouwde kom, voorin en op de achterbank.

Op de goede weg

Bij de start van het project heeft een meting uitgewezen dat 67% van de inzittenden de gordel droeg. Nu, vier maanden, 20 controles, 6033 gecontroleerde voertuigen en 529 bekeuringen later, blijkt uit een meting dat 76,5% van de inzittenden een gordel draagt. Dit is op zich al een mooie winst, maar landelijk ligt het draagpercentage op 80%. Daarom blijven zowel de medewerkers van het Bureau Verkeer Onder Controle als de politiemensen van het district Rijn & Venen de komende maanden controleren op het gebruik van autogordels. Om zodoende het draagpercentage verder te verhogen en daarmee op den duur het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen.

Intensieve controles én voorlichting
De kleurplaatwedstrijd maakt deel uit van meerdere voorlichtingsactiviteiten rondom de intensieve controles binnen de bebouwde kom van Woerden. De actie startte op 5 maart jl. door wethouder Van der Woude en de heer Smoorenburg (hoofd BVOC) met het uitdelen van flyers aan passerende automobilisten op de Wagenstraat. De ouders van alle basisschoolleerlingen zijn door een brief geïnformeerd over het belang van het dragen van autogordels en het gebruik van autostoeltjes. Met de kleurplaatwedstrijd is de aandacht nogmaals op het onderwerp gevestigd.

Uitslag kleurplaatwedstrijd
De kleurplaatwedstrijd is onder alle Woerdense basisscholen uitgeschreven. Uit de 132 inzendingen zijn in drie categorieën (onder-, midden- en bovenbouw) per categorie drie winnaars gekozen. Wethouder A. van der Woude (Verkeer) reikte de prijzen uit.

De gelukkige winnaars zijn:
Categorie 4-6 jaar
3^e prijs voor Stefan Kemp van 6 jaar van de Constantijnschool 2^e prijs voor Chaimae Sbaghi van 4 jaar van Jenaplanschool de Kring
1^e prijs voor Simon Oostveen van 5 jaar van de Franciscusschool

Categorie 7-9 jaar
3^e prijs voor Irina Kopylova van 8 jaar van de Wilhelminaschool
2^e prijs voor Rick Bos van 7 jaar van de Fontein
1^e prijs voor Aukje Verbeek van 9 jaar van de Schakel

Categorie 10-12 jaar

3^e prijs voor Lisa Oostveen van 11 jaar van de Franciscusschool
2^e prijs voor Jeroen Vonk van 12 jaar van de Waldhoorn
1^e prijs voor Diana Kastelein van 10 jaar van de School met de bijbel Jorai

De scholen die hebben meegedaan zijn:

Constantijnschool
De Fontein
De Horizon
De Keerkring
De Kring
De Molenwiek

De Schakel
De Waldhoorn
Erasmusschool
Franciscusschool
Johan Frisoschool
De Notenbalk

Rembrandt van Rijnschool
School met de bijbel Jorai
Sint Bavo
t Ravelijn
Wilhelminaschool
Willem van Oranjeschool