Gemeente Waalre

Uitreiking muziekdiploma's in gemeentehuis

"DAAR ZIT MUZIEK IN"

Op woensdag 2 juli liep het gemeentehuis over van muzikaal talent. In de raadszaal reikte wethouder Biemans namelijk diploma's uit aan zo'n vijfenzeventig jonge musici, die in de maand juni met goed gevolg een muziekexamen aflegden. De geslaagden, allen in de leeftijd van 6 jaar tot 20 jaar, zijn leden van Harmonie Juliana en Harmonie De Volharding en leerlingen van Muziekschool Aalst-Waalre. Ze deden examen op verschillende niveaus, variërend van 'basisniveau' tot 'conservatorium opstapniveau'. De diploma's werden met allerlei instrumenten behaald: klarinet, saxofoon, trompet, euphonium, dwarsfluit, slagwerk, hoorn, keyboard, piano, blokfluit en hobo.

Een aantal 'geslaagde' leerlingen van Muziekschool Aalst-Waalre laat horen waarom zij op 2 juli jongstleden in het gemeentehuis hun muziekdiploma's in ontvangst mochten nemen.

Na afloop van de diploma-uitreiking verzorgden leerlingen van Muziekschool Aalst-Waalre een passende muzikale afsluiting. Het was de tweede keer dat de uitreiking van de diploma's muziekonderwijs in het gemeentehuis werd georganiseerd (foto's Arie Muller).


---