Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 juli 2003

Monique Oude Wolbers: telefoon 053-4555588

Valse aangifte

Aanhouding wegens valse aangifte van diefstal auto

Almelo

Op 23 juni jl. deed een 30-jarige Deventenaar in Almelo aangifte van diefstal van de auto van zijn werkgever. Kort daarvoor werd een aanrijding op de H R Holstlaan in Almelo gemeld, waarbij de veroorzaker was doorgereden. Het zou om dezelfde auto gaan. Deze auto werd diezelfde dag in de M Th Steijnstraat in Almelo aangetroffen. Uit het daarna ingestelde onderzoek bleek dat de 30-jarige vermoedelijk zelf bij de aanrijding betrokken was geweest en daarna een valse aangifte deed. De verdachte werd aan het bureau ontboden en aldaar aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (bps: 03-086866/083103/083132)

Aanrijding met letsel

Aanrijding met letsel tussen een personenauto en een bromfiets

Almelo

Op dinsdag 1 juli omstreeks 13.14 uur reed een 66-jarige automobiliste uit Almelo met haar auto over de Ootmarsumsestraat. Ter hoogte van de kruising met de Robbenhaarsweg sloeg zij rechts af en verleende daarbij geen voorrang aan een 49-jarige bromfietser uit Almelo die over dezelfde weg reed in dezelfde richting. Bij de aanrijding raakte de bromfietser gewond aan zijn been en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn bromfiets werd totaal vernield. (bps: 03-087052)

Eenzijdig ongeval letsel

Automobilist rijdt tegen een boom en raakt gewond

Nijverdal

Op dinsdag 1 juli omstreeks 14.32 uur reed een 20-jarige automobilist uit Zwolle over de Wierdensestraat in Nijverdal. Vermoedelijk doordat de 20-jarige niet goed oplette raakte hij met zijn auto in de rechter berm en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij is met hoofd- en nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-087052)

Rijden onder invloed

Automobilist overschrijdt alcoholpromillage

Almelo

Op woensdag 2 juli omstreeks 03.57 uur wordt tijdens een alcoholcontrole op de Sluitersveldsingel in Almelo bij een 30-jarige automobilist uit Almelo alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse geeft een uitslag van 0,58 o/oo. Hij krijgt hiervoor een rijverbod van 1 uur en een transactie van 190 euro. (bps: 03-087310)

Doorrijden na aanrijding

Automobilist rijdt door nadat hij een motorrijder heeft geschept

Almelo

Op de kruising Zeven Bosjes met de Kolibrie in Almelo reed een 24-jarge automobilist uit Almelo op dinsdag 1 juli omstreeks 07.14 uur een motorrijder aan. Deze motorrijder, een 20-jarige Almeloër werd geschept en kwam daarna te vallen. De automobilist stopte even en reed daarna door zonder zijn identiteit bekend te maken. De motorrijder liep een pijnlijk been op. Diverse getuigen noteerden het kenteken, waarop de politie bij de 24-jarige verdachte uit kwam. Hij bekende de aanrijding en verklaarde te zijn doorgereden omdat zijn auto niet verzekerd was. Inmiddels had hij zijn auto weggezet aan de Olijflijster. De auto werd afgesleept. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-086813)

Poging tot doodslag

Automobilist wordt aangehouden nadat hij op een man is ingereden

Almelo

Op de J Duikerstraat in Almelo is een 28-jarige Almeloër op dinsdag 1 juli omstreeks 17.26 uur bezig zijn auto te laden, als een naderende auto zijn auto aanrijdt. Als hij tussen beide voertuigen gaat staan en de 27-jarige automobilist hierover aanspreekt, rijdt deze laatste zijn auto een stukje achteruit en vervolgens vol gas weer vooruit. De 28-jarige weet net op tijd op de motorkap van de auto te springen. Zijn auto wordt zwaar beschadigd. Als een toevallig passerende politieman beide personen ziet ruziën probeert hij tussen beide te komen om te kalmeren. Even daarna komt een bekende van de 27-jarige in zijn auto aanscheuren, stopt en stapt uit. Deze man, een 25-jarige Almeloër loopt de politieman letterlijk onderste boven. Hij wordt daarop door intussen gearriveerde politieversterking aangehouden, evenals de 27-jarige. Eerstgenoemde kan na verhoor het bureau verlaten, terwijl de 27-jarige in verzekering wordt gesteld. Hem wordt poging tot doodslag te laste gelegd. (bps: 03-087188)


---- --