Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 juli 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanhoudingen

Vermoedelijke daders diefstal aanhangwagen aangehouden

Enschede

Vanmorgen, woensdag 2 juli, om ongeveer 06.10 uur, is een 28 jr. Enschedeer in zijn woning, met toestemming van de officier van justitie, aangehouden. Hij wordt ervan verdacht, in de nacht van maandag 23 juni op dinsdag 24 juni jl., een aanhangwagen met inhoud te hebben gestolen. De aanhangwagen, die een waarde heeft van 11.500 euro, had toen gestaan op de parkeerplaats van de afdeling Spel en Sportuitleen van de gemeente Enschede aan de Kuipersdijk in Enschede. Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek is de 28 jr. aangehouden. Tevens is vast komen te staan, dat naast de 28 jr. nog een tweede verdachte bij de diefstal betrokken is geweest. In dit geval gaat het om een 29 jr. Enschedeer, die in de nacht van de diefstal van de aanhangwagen, is aangehouden ter zake poging tot doodslag gepleegd op 20 juni jl. aan de Pathmossingel in Enschede. Hierbij had hij een aanrijding veroorzaakt op de Parkweg in Enschede en bij het vluchtten, op het fietspad van de Pathmossingel ter hoogte van de Emmastraat, bijna twee fietsers omver gereden. De 29 jr. zal in een huis van bewaring, waar hij op dit moment verblijft, omtrent zijn aandeel worden gehoord. De in de aanhangwagen aanwezige partytent met toebehoren, zijn in de periode na de diefstal in het buitengebied van Enschede teruggevonden. Van de aanhangwagen ontbreekt nog ieder spoor. (bps: 03-083430)

Aanhouding autokraker

Mede op aanwijzen getuige, autokraker aangehouden

Enschede

Dinsdagavond 1 juli, werd om ongeveer 23.50 uur door een getuige gezien dat twee mannen bezig waren een auto open te breken op een parkeerplaats aan de Nijverheidsstraat in Enschede. Bleek dat de auto van een 21 jr. Hengelose was open gebroken, een portierslot was vernield. Vermoedelijk was er nog niets uit de auto ontvreemd. Surveillerende politiemensen kwamen op het moment van de melding langs de betreffende parkeerplaats en zagen twee mannen weglopen bij het zien van de politieauto, op dat moment wisten zij nog niet van de melding. Toen dit even later werd doorgegeven, met daarbij het signalement van de twee, werd een onderzoek ingesteld, met als resultaat dat ongeveer 3 kwartier later op de Beltstraat in Enschede, een van de twee, een 36 jr. Enschedeer, kon worden aangehouden. De tweede persoon kon nog niet worden achterhaald. De 36 jr. werd overgebracht naar het bureau, waar hij is opgesloten. (bps: 03-087278)

Inbraak rijwielzaak

17 fietsen ontvreemd, waarde ongeveer 11.000 euro

Enschede

Tussen dinsdag 1 juli, omstreeks 00.00 uur en 16.50 uur, is er ingebroken in een rijwielzaak aan de Deurningerstraat in Enschede. Een toegangsdeur werd geforceerd en uit een opslagruimte zijn in totaal 17 fietsen weggenomen. De fietsen hebben een waarde van ongeveer 11.000 euro en het gaat om 10 damesfietsen van het merk Gazelle, 6 herenfietsen van hetzelfde merk, 3 dames fietsen van Puch en 1 herenfiets Puch en 3 kinderfietsen, ook van Gazelle. (bps: 03-087206)

Rijden onder invloed

Met teveel op achter het stuur, boete 190 euro

Oldenzaal

Woensdagmorgen 2 juli, werd om ongeveer 02.45 uur op de Eektestraat in Oldenzaal een 58 jr. automobilist uit de Lutte gecontroleerd. Hij bleek te veel alcoholhoudende dranken tot zich te hebben genomen en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 0,6 promille uit, en met een bekeuring van 190 euro is hij na verhoor weer heengezonden. (bps: 03-087305)


---- --