Gemeente Hengelo


Voordracht koninklijke onderscheidingen

Koninginnedag, de dag voor koninklijke onderscheidingen

Koninklijke onderscheidingen kunnen worden uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. Dat kan gebeuren bij een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een afscheidsreceptie of een jubileum. Voorts is er de algemene gelegenheid in verband met Koninginnedag (de zogenaamde "Lintjesregen"). Die vindt elk jaar plaats kort voor 30 april (in 2004 op donderdag 29 april).

Sinds 1996 wordt de nadruk bij de toekenning van een koninklijke onderscheiding speciaal gelegd op bijzondere persoonlijke verdiensten en prestaties. Verenigingen, instellingen, maatschappelijke organisaties en individuele mensen kunnen een persoon voordragen van wie zij weten dat zij zich geruime tijd op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de samenleving.

Voordat een koninklijke onderscheiding wordt uitgereikt, is er al het nodige werk verricht. Er moet naspeuring worden gedaan of iemand zich inderdaad zo verdienstelijk heeft gemaakt dat zij of hij voor een koninklijke onderscheiding in aanmerking komt. Dat wordt op het stadhuis gedaan. De burgemeester beslist of diegene die wordt voorgedragen daadwerkelijk kandidaat is. Vervolgens beoordeelt de Commissaris van de Koningin het voorstel en daarna het Kapittel voor de Civiele Orde te Den Haag. Het is dus van belang dat personen tijdig worden voorgedragen bij de burgemeester.

Als iemand wordt voorgedragen dan is het in het bijzonder van belang dat dit goed wordt toegelicht en gemotiveerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: wat heeft zij of hij gedaan, heeft zij/hij dat alleen gedaan, wat is het belang van de verdiensten, etc. Niemand komt meer automatisch voor een onderscheiding in aanmerking. Daarom is het van belang dat de kandidaat zich naast haar/zijn betaalde functie op andere terreinen, bijvoorbeeld op maatschappelijk, cultureel of sportgebied, verdienstelijk heeft gemaakt. Voorts is het van belang of betrokkene zelf initiatiefne(e)m(st)er was, de verantwoordelijkheid en de vrijwilligheid verbonden aan de functie en de periode waarin de functie werd uitgeoefend. Dat moet in de aanvraag ook worden toegelicht.

Een koninklijke onderscheiding dient schriftelijk te worden aangevraagd. De aanvrager moet het formulier hiertoe aanvragen en inleveren bij de burgemeester van de woonplaats van degene voor wie de onderscheiding is bedoeld.

Als gezegd, een onderscheiding moet ruim op tijd worden aangevraagd. Voor bijzondere gelegenheden geldt dat een termijn van minimaal vier maanden moet worden aangehouden.

Voor Koninginnedag 2004 geldt een andere termijn. In dat geval moeten de aanvragen vóór 15 augustus 2003 binnen zijn.

Mijn vraag aan u is, kent u in uw omgeving, binnen uw vereniging of organisatie personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt en die in aanmerking zouden kunnen worden gebracht voor een koninklijke onderscheiding? Dan zou ik graag zien dat u die personen aan mij voordraagt.

Voor eventuele nadere informatie kunt u terecht bij Marijke van den Broek, secretaresse van de burgemeester, die u kunt bereiken onder nummer 074 - 2 459 244.

Drs. F.A.M. Kerckhaert,

Burgemeester van Hengelo
Collecte



Tot en met 23 augustus wordt er niet gecollecteerd.


Website Hart van Zuid in de lucht!


De totaal vernieuwde website van Hart van Zuid is sinds vorige week in de lucht. Voor uitgebreide informatie over één van Hengelo's grootste projecten kunt u kijken op www.hartvanzuid.nl.

Gemeentegids


Oproep voor nieuwe organisaties
Ieder jaar verschijnt een aangepaste Gemeentegids van Hengelo. Staat uw instelling of vereniging er niet in, meld u dan voor 15 augustus 2003 aan door alle gegevens over uw instelling of organisatie te sturen naar de afdeling Communicatie van de gemeente Hengelo, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Aanmelding is geen garantie dat uw gegevens ook opgenomen worden.


Informatie
Voor meer informatie belt u tijdens kantooruren naar de Gemeentewinkel, telefoon 2459 555.


Balie Burgerzaken dinsdagavond geopend

De balie van de afdeling Burgerzaken is tot en met 8 juli 2003 op dinsdagavond geopend tot 20.00 uur.

De openingstijden van de balies van de afdeling Burgerzaken zijn tot 8 juli 2003 als volgt:

Maandag:

van 8.30 tot 16.00 uur

Dinsdag:

van 8.30 tot 20.00 uur

Woensdag:

van 8.30 tot 16.00 uur

Donderdag:

van 8.30 tot 20.00 uur

Vrijdag:

van 8.30 tot 13.00 uur


Balies gesloten


In verband met de zomervakantie zijn verschillende balies geheel of gedeeltelijk gesloten voor publiek. Het gaat om balies van de volgende afdelingen:


Onderwijs


De afdeling Personeel- en Salarisadministratie Onderwijs (Bureau Openbaar Onderwijs Twente) is gesloten van 7 juli tot 4 augustus 2003.


Sport en Recreatie


De balie van de Sector Sport en Recreatie is gesloten van 7 juli tot en met 1 augustus 2003. Bij calamiteiten kunt u bellen met de dienstdoende medewerker, telefoon 06-53836590.


Meldpunt Kinderopvang


Het Meldpunt Kinderopvang, Stadskantoor kamer 203, telefoon 2459126 en 2459785, is gesloten van 7 juli tot en met 1 augustus 2003.


HinT


HinT is gesloten van maandag 28 juli tot en met vrijdag 15 augustus 2003.


Bouwen


Van 14 juli tot en met 8 augustus 2003 is de balie van de afdeling Bouwen op dinsdag en donderdag gesloten.


Milieu


De balie van de afdeling Milieu is gesloten van 14 juli tot en met 1 augustus 2003.


Let op!


In verband met de inzagetermijn kunt u in deze periode stukken inzien na telefonische afspraak, telefoon 245 96 55.


Wijk Service Punt Hengelose Es gesloten



Vanwege de schoolvakantie is het Wijk Service Punt (WSP) van maandag 30 juni tot en met vrijdag 8 augustus gesloten voor publiek. Vanaf maandag 11 augustus is het WSP weer geopend.


Inloopspreekuur Binnenstad gesloten


Het inloopspreekuur Binnenstad (in de kiosk op de Markt) is gesloten van 10 juli tot en met 31 juli. Op donderdag 7 augustus kunt u er weer terecht met uw vragen en opmerkingen.
Inloopspreekuur Woolde gesloten



Vanwege de schoolvakantie is het inloopspreekuur Woolde in de maanden juli en augustus gesloten. Het eerstvolgende spreekuur is op maandag 1 september.

Het inloopspreekuur is na de vakantie op een ander tijdstip, namelijk van 15.00 uur tot 16.00 uur.


Hulp nodig bij uw administratie?


Voor de inwoners van Hengelo en omgeving die moeite hebben met hun administratie en voor inwoners vanaf 55 jaar is namens de gemeente Bureau Reken Maar opgericht. De medewerkers van Bureau Reken Maar komen bij u thuis en kunnen helpen bij: declaraties, (zorg)verzekeringen, pensioenen, persoons gebonden budget (PGB), belastingaangifte, maar ook andere zaken betreffende uw (financiële) administratie.

Aanmelden

De hulpverlening is niet helemaal gratis: er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 8,50 per uur. Een jaarabonnement nemen kan ook, dan zijn de eerste twee maanden gratis. Aanmelden kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 074-2503331.

Wilt u weten of Bureau Reken Maar ook u kan helpen? Loop dan eens geheel vrijblijvend binnen tijdens ons inloopspreekuur. Elke vrijdag om 10.00 uur bent u van harte welkom in kamer K 203 op de 2^e verdieping van het Stadskantoor boven de centrale bibliotheek aan het Burgemeester Jansenplein.
Veldonderzoek Hart van Zuid


In opdracht van het Projectbureau Hart van Zuid voert het ingenieursbureau Arcadis, in samenwerking met de Stichting Staring Advies, in de periode juni tot september 2003 veldonderzoek uit binnen het plangebied van Hart van Zuid. Voor dit onderzoek zijn de medewerkers soms genoodzaakt zich buiten de vrij toegankelijke paden te begeven. De hierbij betrokken veldbiologen zijn in het bezit van een legitimatiebewijs en een verklaring van het Projectbureau. Inloopavonden bestemmingsplan Voorooorlogse wijken

Enige tijd geleden heeft het bestuur van de gemeente Hengelo een Plan van Aanpak vastgesteld voor de actualisering van bestemmingsplannen binnen de gemeente. Hiermee is nu een begin gemaakt. De plannen worden per wijk of stadsdeel gemaakt. In het plangebied Vooroorlogse wijken gelden nu nog verschillende bestemmingsplannen die over het algemeen sterk verouderd zijn. Dat gaat veranderen, want de gemeente Hengelo vervangt al die verschillende plannen door een plan voor het hele gebied.


In het nieuwe bestemmingsplan ligt de nadruk vooral op het vastleggen van de bestaande situatie. In de vooroorlogse wijken komen veel verschillende functies voor; winkels, bedrijven, dienstverlening, kantoren en wonen. Dit blijft zo. Het nieuwe bestemmingsplan is minder gedetailleerd dan tot nu toe gebruikelijk was. Gekozen is voor een ruimere beschrijving van de bestemmingen zodat binnen een bestemming meerdere invullingen mogelijk zijn. Hierdoor is niet meer voor elk bouwplan een aanpassing van het bestemmingsplan nodig.

Naast het opnieuw vastleggen van de bestaande situatie worden ook enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Voordat het bestemmingsplan formeel in procedure gebracht wordt, willen wij u aan de hand van het "startdocument bestemmingsplan Vooroorlogse wijken" informeren over de wijze waarop wij denken dat het nieuwe bestemmingsplan eruit zou moeten zien. In het startdocument staat een beschrijving van de bestaande en de nieuwe planologische situatie. Wij horen graag van u of met name de door ons vormgegeven nieuwe situatie volledig en zorgvuldig tot stand is gekomen.

Vanwege de grootte van het plangebied van de vooroorlogse wijken, is ervoor gekozen om het gebied in drieën op te delen.

Inloopavonden

Wij nodigen u van harte uit voor een van de onderstaande inloopavonden Tijdens deze inloopavonden kunt u het startdocument bekijken, vragen stellen en uw opmerkingen kenbaar maken.

Inloopavond t Wilbert/Tichelwerk
Op dinsdag 8 juli is de inloopavond voor t Wilbert/Tichelwerk. Dit gebied wordt globaal begrensd door de Deurningerstraat - Sloetsweg - Achterhoekse Dwarsweg - Bornsestraat - Oldenzaalsestraat. De inloopavond is van 17.30 tot 22:00 uur in Jongerencentrum RADAR, Beukweg 92.

Weidedorp/Thiemsland/Woolde

Op woensdag 9 juli is de inloopavond voor Weidedorp/Thiemsland/Woolde. Dit gebied wordt globaal begrensd door de Bornsestraat - Weideweg /Geerdinksweg - Spoorlijn Hengelo/Zutphen - Emmaweg - Helmerstraat
-Deldenerstraat. De inloopavond is van 18.00 tot 22.00 uur in Woonzorgcentrum Het Woolde, Geerdinksweg 130.

Elsbeek en omgeving

Op donderdag 10 juli is de inloopavond voor Elsbeek en omgeving. Dit gebied wordt globaal begrensd door de Oude Molenweg - Enschedesestraat
- Breukersweg - Beethovenlaan - Sweelickstraat - Jozef Haydnlaan - Castorweg - Havezatenlaan - Sloetsweg - Deurningerstraat. De inloopavond is van 17.00 tot 22.00 uur in de hal van het stadhuis, Burgemeester Jansenplein 1.


Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. M. Klos van de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, telefoon 2459663. Voorbereidingsbesluiten


De raad heeft in zijn vergadering van 24 juni 2003 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor:

* Het winkelcentrum Hasselo (nr. 42178). Het gebied wordt globaal omsloten door de Westelijke Esweg, Hasselerbaan, Carl Muckstraat, de Hesbeek en de H. Woodstraat. Het besluit treedt in werking op 18 juli 2003.

* Westermaat, Plein (nr. 42174). Het gebied wordt globaal omsloten door de rijksweg A1, spoorlijn Hengelo-Almelo, de Bornsebeek en de Bornsestraat. Het besluit treedt in werking op 2 juli 2003.
* Tuindorp t Lansink (nr. 42177). Het gebied wordt globaal omsloten door de Breemarsweg, de Oelerweg, t Onland, spoorlijn Hengelo-Delden, Beckumerstraat, Lansinkweg en Industriestraat. Het besluit treedt in werking op 2 juli 2003.

De voorbereidingsbesluiten hebben na inwerkingtreding gedurende een jaar rechtskracht.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De voorbereidingsbesluiten met de bijbehorende stukken liggen van 2 juli tot en met 12 augustus 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw bezwaar indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is ingediend en de gronden van het bezwaar.

Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen desgewenst de president van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH te Almelo verzoeken de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek moet gemotiveerd worden ingediend.

Artikel 19 lid 1 WRO

Een bouwplan is ingediend voor het oprichten van 18 woningen met de daarbij behorende technische-, bouwkundige-, infrastructurele en overige voorzieningen op het terrein van de voormalige Glas en Verfhandel Versteeg, gelegen tussen de Sloetsweg, Oude Bornseweg en Carel Willinkstraat.

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar stemt overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan kan medewerking worden verleend aan dit bouwplan met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en inspraak

Gedurende vier weken kunt u inspraakreacties op dit bouwplan indienen bij het College van B en W.

Het plan ligt van 2 juli tot en met 29 juli 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Eventuele inspraakreacties, met betrekking tot het voornemen de procedure voor te bereiden, kunt u van 2 juli tot en met 29 juli 2003 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19 lid 1 WRO

Een verzoek is ingediend voor uitbreiding/herstructurering van camping Beckum. Dit plan voorziet onder meer in de realisatie van 35 recreatiewoningen en verplaatsing van het huidige kampeergedeelte. Het uitbreidings/herstructureringsplan past niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar stemt overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan kan medewerking worden verleend aan dit bouwplan met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en inspraak

Het uitbreidings/herstructureringsplan ligt met bijbehorende stukken van 2 juli tot en met 29 juli 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Eventuele inspraakreacties, met betrekking tot het voornemen de procedure voor te bereiden, kunt u in de periode van 2 juli tot en met 29 juli 2003 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Bestemmingsplannen


Voorontwerp bestemmingsplan vooroorlogse wijken, Tuindorpstraat 34, 36


De voorgestelde bestemmingsplanwijziging beslaat het voormalige tuincentrum Stegeman en de twee daarnaast gelegen woonpanden Tuindorpstraat 34 en 36. Deze partiële wijziging maakt de bouw van zes appartementen en circa 600 m² kantoorruimte/dienstverlening mogelijk, met de daarbij behorende parkeervoorzieningen.

Ter inzage en inspraak

Het voorontwerp bestemmingsplan vooroorlogse wijken, Tuindorpstraat 34, 36 ligt van 2 juli tot en met 29 juli 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Binnen genoemde termijn kunt u schriftelijk uw reactie op het plan indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Bibliotheek

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel bij besluit van 11 juni 2003 (RWB/2003/1263) het bij besluit van de gemeenteraad van 8 april 2003 (nr. 39339) vastgestelde bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Bibliotheek heeft goedgekeurd.

Het bestemmingsplan maakt de realisering mogelijk van een bibliotheek, kantoren en appartementen in het gebied omsloten door de Beursstraat, Enschedesestraat en B.P. Hofstedestraat.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Bibliotheek ligt van 2 juli tot en met 12 augustus 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Tegen het besluit tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden. Het beroep kan van 2 juli tot en met 12 augustus 2003 worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 13 augustus 2003. Indien echter binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek kan alleen worden gedaan door diegenen die bevoegd zijn tot het instellen van beroep.
Bouwplannen


Lichte bouwaanvragen

Lichte bouwaanvragen zijn ingediend voor:


* Anninksweg 68, veranderen en vergroten woonhuis
* Berkweg 18, veranderen en vergroten woonhuis
* Berkweg 20, veranderen en vergroten woonhuis
* Berlijnstraat 7, veranderen en vergroten woonhuis
* Dieselstraat, Breemarsweg, J. Wattstraat, Leeghwaterstraat, Babcokstraat, Stephensonstraat, oprichten 83 bergingen en vervangen kozijnen en dakpannen

* Eifelstraat 9, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* Levantstraat 18, veranderen en vergroten woonhuis
* Louis Bouwmeesterstraat 148, plaatsen 2 dakkapellen
* Multatuliplantsoen 27, veranderen en vergroten woonhuis
* Piet Muyselaarstraat 57, plaatsen dakkapel
* Riouwstraat 12, oprichten schuur


Reguliere bouwaanvragen

Reguliere bouwaanvragen zijn ingediend voor:


* Boekeloseweg 24, veranderen en vergroten supermarkt
* Bruninksweg 5 A, oprichten ketel (stoom) en vergasser
* Mesdagstraat 27, veranderen en vergroten woonhuis
* Stroweg 16, veranderen en vergroten woonhuis
* Wegastraat 22, veranderen en vergroten woonhuis

Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Planbehandeling en welstandcommissie openbaar

U kunt bij de planbehandeling en welstandcommissie vergaderingen aanwezig zijn. Welstand behandelt de plannen voor bouwaanvragen iedere week op dinsdagmiddag. De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert wekelijks op donderdagmiddag. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 52.

Bouwvergunningen


In de week van 16 tot en met 20 juni 2003 is vergunning verleend voor:
* Bruninksweg 5 A, plaatsen tussenvloer

* Deurningerstraat 185, veranderen en vergroten woonhuis
* Frans Lisztstraat 2 - 42, veranderen en vergroten 2 appartementencomplexen d.m.v. balkonuitbreiding
* Glasgowstraat 6, veranderen en vergroten woonhuis
* Kroeskarperstraat 11, oprichten kinderdagverblijf
* Lansinkweg 53, veranderen en vergroten woonhuis
* Nico Maasstraat 37, plaatsen speeltoestel
* Onze Lieve Vrouwestraat 19, oprichten garage annex hobbyruimte (wijziging reeds verleende vergunning 2001/0616)
* Slachthuisweg, veranderen en vergroten schakelstation
* Veluwestraat 80, veranderen kapconstructie op een tuinhuisje
* Zwavertsweg 123, veranderen voorgevel woonhuis

Monumentenvergunning


In de week van 16 tot en met 20 juni 2003 is vergunning verleend voor:
* Nijhuisbinnenweg 16, restaureren woonhuis/boerderij

Ter inzage en bezwaar


De verleende bouw- en monumentenvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat, Markt 203, 2e verdieping. Belanghebbenden kunnen binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.


Informatie


De besluiten zijn genomen in de week van 16 tot en met 20 juni 2003.
Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen,
telefoon 2459 647.


Artikel 19 lid 1 WRO
Het gemeentebestuur betrekt inwoners van de gemeente en de in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen bij de voorbereiding van gemeentelijke ruimtelijke plannen of herziening daarvan.
Op grond van artikel 150 van de Gemeentewet kunt u gedurende vier weken inspraakreacties bij het College van B en W indienen voor de volgende plannen:

* Torenlaan 56, oprichten woonhuis

* Oldenzaalsestraat 603, oprichten woonhuis

Deze bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen, maar stemmen overeen met de in voorbereiding zijnde bestemmingsplannen. Vooruitlopend op het van kracht worden van de nieuwe bestemmingsplannen kan medewerking worden verleend aan deze bouwplannen met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en inspraakreacties

De bouwplannen liggen van 2 juli tot 30 juli 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele inspraakreacties met betrekking tot het voornemen de procedure voor te bereiden, kunt u in de periode van 2 juli tot 30 juli 2003 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet bodembescherming


Kennisgeving


Burgemeester en wethouders hebben een ontwerpbeschikking vastgesteld op grond van artikel 29, 37, 39 en 40 van de Wet bodembescherming. In deze ontwerpbeschikking is vastgesteld dat op de locatie Dijksweg 30, kadastraal bekend onder sectie O, nummer 1303 sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging met saneringsurgentie. Daarnaast wordt ingestemd met het ingediende deelsaneringsplan.


Ter inzage en bezwaar


Het besluit ligt van 2 juli tot en met 30 juli 2003 ter inzage bij de afdeling Bodem, Markt 305 (3^e etage, Telgenflat) op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Voor het inzien van het besluit op andere tijden en voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Agus van de afdeling Bodem, telefoon 2459107.


Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun eventuele zienswijzen schriftelijk kenbaar maken. Deze kunt u richten aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.


Kennisgeving


Burgemeester en wethouders hebben een definitieve beschikking vastgesteld op grond van artikel 29 en 37 van de Wet bodembescherming. Het gaat om de locatie Spoorwegemplacement van de Nederlandse Spoorwegen, geval 30, kadastraal bekend onder sectie S, nummers 742, 743 en 744.

Voor geval 30 is vastgesteld dat sprake is van ernstige bodemverontreiniging met saneringsurgentie. Dit laatste betekent dat voor 1 mei 2007 met de sanering moet worden gestart.


Naar aanleiding van de ter inzage legging van de ontwerpbeschikking zijn geen zienswijzen ingediend. De definitieve beschikking wijkt dan ook niet af van de ontwerpbeschikking.


Ter inzage en bezwaar


Het besluit ligt van 2 juli tot en met 12 augustus 2003 ter inzage bij de afdeling Bodem, Markt 305 (3^e etage, Telgenflat) op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Voor het inzien van het besluit op andere tijden en voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Agus, telefoon 2459107.


Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun eventuele bezwaren schriftelijk kenbaar maken. Deze richt u aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet milieubeheer



Meldingen ex. artikel 8.41

Bij de afdeling Milieu liggen ter inzage de meldingen als bedoeld in de hieronder vermelde, op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde uitvoeringsbesluiten, die ontvangen zijn van:

* Twenteland Caravan, in verband met het oprichten van een bedrijf dat handelt in gebruikte caravans, Heerinckhavestraat 1A (Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer).
* Kwantum Nederland BV, in verband met het oprichten van een detailhandel, Vosboerweg 14 (Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer).


De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten.


Ter inzage


Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar of beroep open. De meldingen met bijbehorende stukken kunt u inzien bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Ontwerpbeschikking

Burgemeester en wethouders zijn van plan om een revisievergunning te verlenen aan:

* Zuivelhoeve productie bv, Bruninksweg 5, voor een zuivelproductiebedrijf.

Het voornemen bestaat om aan de vergunning voorschriften te verbinden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.

Ter inzage, bedenkingen en openbare zitting

De ontwerpbeschikking, de daarbijbehorende aanvraag en andere ingebrachte stukken liggen van 2 juli tot en met 30 juli 2003 ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 245 96 55.

Tegen de ontwerpbeschikking kunt u tot en met de laatste dag van bovengenoemde inzagetermijn schriftelijk bedenkingen inbrengen. Gemotiveerde bedenkingen richt u aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Indien u bedenkingen inbrengt, kunt u verzoeken uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Gedurende de inzagetermijn kunt u verzoeken om een openbare zitting, waar u mondeling bedenkingen kunt inbrengen en waar tevens gelegenheid is tot een gedachtewisseling over het ontwerp van de beschikking.

Tegen de later op de aanvraag te nemen beschikking kan in beginsel alleen beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht. Bij de bekendmaking van de definitieve beschikking wordt hierover meer informatie verstrekt.
Kapvergunningen


In de week van 19 juni tot en met 25 juni 2003 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 1 eik aan de Westermaatweg, ter hoogte van huisnummer 4. Herplant: 4 eiken in de maat 14/16, voor 1 april 2004.
* 2 knotwilgen aan de Wermerweg, voor huisnummer 9. Herplant: minimaal 4 knotwilgen in het plantseizoen na de kap van de bomen.
* 15 eiken en een strook bosplantsoen (gevormd door verschillende soorten) in het Sportpark Vikkerhoek. Herplant: minimaal 15 bomen van een duurzame houtsoort in de maat 12/14. Tevens moet dezelfde oppervlakte met bosplantsoen worden herplant. Een en ander te realiseren binnen één jaar na gereedkomen van de sanering.

Ter inzage en bezwaar


De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 19 juni tot en met 25 juni 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.
Werk aan de weg


Uitslagsweg


In verband met een reconstructie van de weg en rioleringswerkzaamheden is een deel van de Uitslagsweg en een deel van de H.Leefsmastraat tot en met 29 augustus afgesloten voor het verkeer. De weg is afgesloten vanaf de kruising H.Leefsmastraat-Piet Mondriaanstraat tot voor het kruispunt Sloetsweg-Uitslagsweg, zodat deze kruising nog open is. De winkels blijven bereikbaar.


Bornsestraat

In verband met rioleringswerkzaamheden en een reconstructie van de weg is het kruispunt Bornsestraat-Troelstraplein-Weideweg en de Bornsestraat vanaf het kruispunt tot aan de Beukweg afgesloten voor alle verkeer.

Voor meer informatie en de omleidingroute kunt u kijken op www.hengelo.nl onder het kopje 'Werk aan de weg' op de hoofdpagina.


'T Kotte

In verband met vervanging van het riool en herbestrating is T Kotte tot en met 12 juli afgesloten voor het verkeer.


Beneluxlaan

In verband met werkzaamheden is het gedeelte Beneluxlaan gelegen tussen de Europalaan en de Torenlaan tot ongeveer 7 juli afgesloten voor het verkeer.


J.Haydnlaan

Met ingang van maandag 16 juni is het gedeelte van de J. Haydnlaan dat ligt tussen de Bachstraat en de Mozartlaan afgesloten voor alle verkeer. Dit in verband met reconstructie van de weg. De werkzaamheden duren ongeveer drie maanden. U wordt omgeleid via de Bachstraat en de Mozartlaan.


Brecklenkamp/Drilscholtenstraat

Vanaf woensdag 11 juni worden een gedeelte van de Brecklenkamp en een gedeelte van de Drilscholtenstraat herstraat. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren ongeveer 6 weken.


Kruispunt Uitslagsweg-Sloetsweg

In verband met de aanleg van riolering is het kruispunt Uitslagsweg-Sloetsweg ongeveer een week langer afgesloten dan eerder in deze advertentie is vermeld. De werkzaamheden duren tot begin juli.


W. de Clercqstraat

De W. de Clercqstraat is met ingang van woensdag 18 juni voor een periode van ongeveer 4 weken afgesloten voor het verkeer tussen de Industriestraat en de W. de Clercqdwarsstraat en tussen de Beckumerstraat en de Lansinkesweg. Dit in verband met het aanbrengen van verkeersdrempels.


Dierenopvang De Oelerbrug open


Het kattengedeelte van Dierenopvangcentrum De Oelerbrug is 30 juni geopend. Adres: Zilverstraat 30, 7554 NH Hengelo, telefoon 074-2504046

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag 13.30 tot 16.00 uur

Dinsdagavond van 17.00 tot 19.00 uur

Zaterdag 10.30 uur tot 12.30 uur

Zon- en feestdagen gesloten

Opname afstandsdieren

Indien u afstand wilt doen van uw dier kunt u een afspraak maken, telefoon 074-2504046.

Meldingen zwerfdieren

Voor meldingen van zwerfdieren kunt u contact opnemen met de dierenambulance, telefoonnummer 06-52332216.