Gemeente Amstelveen

Vaccinatieprogramma Meningokokken C zeer succesvol

Precies een jaar geleden startte de regionale Vaccinatiecampagne tegen meningokokken C. Succesvolle samenwerking tussen GGD Amstelland - de Meerlanden, Amstelring, Rode Kruis, Ambulancedienst, de gemeenten Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn, Aalsmeer en Haarlemmermeer, beheerders van priklocaties, ingehuurde freelancers en de pers zorgde ervoor dat er totaal 44.119 kinderen van 1 tot en met 19 jaar probleemloos werden ingeënt.

De vaccinatiegraad (opkomst) in de regio Amstelland - de Meerlanden lag ruim boven het landelijk gemiddelde, namelijk 94,1% versus 82,7%. De door VWS geformuleerde doelstelling om per gemeente een vaccinatiegraad te halen van tenminste 90% is in onze regio dus ruimschoots gehaald.

Uit een klanttevredenheidsonderzoek in de regio blijkt dat men doorgaans zeer tevreden was over de organisatie van de campagne. Het boekje met impressies van de Vaccinatiecampagne, dat door GGD Amstelland-de Meerlanden is aangeboden aan alle betrokkenen, verdient dan ook met recht de titel "Da's goed gedaan".