Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie subsidieert groene diensten in gebied rond Vathorst

1-7-2003
Ter stimulering van de plattelandseconomie in het buitengebied rond Vathorst, stellen GS een bedrag beschikbaar van 37.745 euro. Het bedrag is bedoeld voor de ontwikkeling van groene diensten door de Eemlandhoeve en andere plattelandsondernemers. Doel is te komen tot een pakket groene diensten en producten en vast te stellen hoe deze vermarkt kunnen worden.

Het projectvoorstel van Eemland en anderen bestaat uit verschillende onderdelen:
· een beperkt marktonderzoek naar de vraag naar groene diensten en producten in het gebied. Groene diensten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit bijvoorbeeld agrarisch landschapsbeheer en plattelandstoerisme. · het samenstellen van een assortiment groene diensten en/of producten en het benaderen van mogelijke aanbieders,
· het benaderen van vraagpartijen ter voorbereiding van mogelijke vermarktingsconstructies.

Deze drie stappen zullen zijn afgerond in oktober 2003. Hierna zal provincie besluiten over de voortgang van het project en de eventuele financiering daarvan.

De subsidiëring van het projectvoorstel sluit aan bij het beleid van de provincie om de ontwikkeling van groene diensten te bevorderen. Dit beleid dient om het platteland vitaal te houden. De provincie gaf in 2002 de aftrap tot het ontwikkelen van projectvoorstellen op dit terrein met de conferentie Groene Diensten.

Meer informatie: Jaap van Till, telefoon 030 258 3714 of Jaap.van.Till@provincie-utrecht.nl