De Unie


ING Groep: Principe akkoord CAO ING


1 juli 2003 - Alhoewel het er lange tijd niet naar uit zag, zijn we er na een zeer intensieve onderhandelingsronde op 30 juni/1 juli in geslaagd met ING een principe akkoord te sluiten voor een nieuwe CAO bij ING.

Na de zeer druk bezochte personeelsbijeenkomsten, zijn de onderhandelaars van de betrokken vakbonden uitgenodigd om te bezien of het formele overleg opnieuw kon worden opgestart. Er moest dan wel een gemeenschappelijke basis van vertrouwen zijn, om er daadwerkelijk uit te komen. Wij hebben nadrukkelijk aangegeven dat twee onderwerpen een doorslaggevende rol zouden spelen in de onderhandelingen. Allereerst bestond bij ons geen bereidheid om afspraken te maken over de invoering van pensioenpremie, alvorens was onderzocht of, en in welke mate er een structureel probleem was ten aanzien van de pensioenlasten bij ING. Op de tweede plaats wensten we geen koppeling tussen afspraken over de (contract-)loonontwikkeling en andere elementen uit het arbeidsvoorwaardenpakket.

Over een aantal onderwerpen konden we op dit moment geen overeenstemming bereiken. Gezien de reeds verstreken tijd sinds het aflopen van de vorige CAO is gezocht naar een creatieve oplossing. Die oplossing is gevonden in het afsluiten van een CAO voor een periode van 1 jaar met daaraan gekoppeld een opdracht om een viertal onderwerpen in de tweede helft van 2003 nader te bespreken. Eventuele wijzigingen kunnen alsnog in de lopende CAO worden opgenomen. We hebben hier bewust voor gekozen om per 1 juli al een salarisstijging te kunnen realiseren en dit niet nog verder door te schuiven. De 4 onderwerpen zijn employability, beloningsregeling buitendienst, ploegendienst en ARBO en sociale zekerheid.

Zoals we ook in de personeelsbijeenkomsten en in eerdere bulletins hebben aangetoond loopt niet weg voor haar verantwoordelijkheid. Er zijn afspraken gemaakt over een pensioenstudie. Als blijkt dat ING op termijn een structureel probleem heeft ten aanzien van de huidige pensioenregeling, zijn wij bereid om mee te denken over oplossingsrichtingen. In de studie zullen alle relevante onderwerpen worden meegewogen.
Uiteraard stellen we u in de gelegenheid om uw stem te laten horen. Het principe akkoord leggen wij positief aan u voor. Ik verzoek u bijgaand stemformulier in te vullen en voor 8 augustus aan ons te retourneren.

De volledige tekst van het principe akkoord, kunt u inzien en downloaden onderaan deze pagina. Een samenvatting vindt u bijgesloten.

Samenvatting principe akkoord CAO ING 1 mei 2003 1 mei 2004

Looptijd

1 jaar, te weten van 1 mei 2003 tot 1 mei 2004

Loonontwikkeling:

* 1,75% per 1 juli 2003; 0,75% per 1 januari 2004
* Verschuiving van de datum toekenning periodieke salarisverhoging naar 1 april. Het inkomensverschil wordt volledig gecompenseerd, het geen (onder meer) leidt tot een eenmalige uitkering per 1 april 2004 (voor iedereen verschillend)

* Wijziging regeling salarisschaalwijziging
* Gedegen evaluatie van variabele beloning

Pensioen

* Studieafspraak over (onder meer) de ontwikkeling van de structurele ontwikkeling van de kosten van de huidige pensioenregeling en een onderzoek naar mogelijke oplossingsrichtingen voor eventueel ontstane problematiek.
* Aanpassingen in de overgangsregeling VUT en prepensioen. (In het kader van relevante wetgeving op het gebied van pensioen en fiscaliteit. Het betreft hier geen materiele achteruitgang.

Keuzes in arbeidsvoorwaarden

* Uitbreiding mogelijkheid om per jaar meer dagen te kopen van 1 naar 2 weken

* Uitbreiding van mogelijkheid om 2 weken per jaar te reserveren voor een sabbatical leave

* Toevoegen vakbondscontributie aan doelen uit het keuzemenu (fiscaal aantrekkelijk!!!)

Werk en privé
Verhoging van het budget kinderopvang van 0,5% naar 0,6% van de loonsom

Vakbondsfaciliteiten

* Verhoging van de werkgeversbijdrageregeling
* Mogelijkheden voor vakbonden om het intranet van ING te benutten.
* Vakbondsbijdrage (Eur. 50.000) voor project voor internationale solidariteit

Met vriendelijke groet,
Uw onderhandelingsdelegatie

Robert Schuurman
Jan Kuijper
Rick Eijsackers

* Volledige tekst Principe Akkoord CAO (pdf)
* Intropagina ING Groep

dinsdag, 1 juli 2003