Gemeente Groningen

dinsdag 1 juli:
Voorzieningen voor jeugd in Zonneplantsoen

Het College van B&W heeft vandaag ingestemd met het plan voor jeugdvoorzieningen in het Zonneplantsoen in Paddepoel-Zuid. Het is de bedoeling dat er een basketbal- annex voetbalveld komt, een skatebaan en een overdekte plek waar jongeren droog kunnen staan. Tijdens de inspraakperiode die na de zomervakantie begint, kunnen belanghebbenden nog formeel op het voorstel reageren.

In opdracht van de gemeente Groningen heeft het Jeugd Jongeren Team (JJT) bij de jongeren in Paddepoel-Zuid geïnventariseerd welke wensen zij hebben voor voorzieningen in de wijk. Uit deze inventarisatie bleek dat zij graag een basketbal-/voetbalveld en een skatebaan willen.


Informatieavond
Tijdens de informatieavond die vorig jaar werd gehouden, bleek dat de jongeren de voorzieningen wel zien zitten. Daarbij vroegen zij alsnog om een plek waar ze droog kunnen staan. De wijkraad Paddepoel juichte de voorzieningen ook toe. De direct aanwonenden waren minder tevreden vanwege het hek rondom het veld, mogelijke geluidsoverlast en vanwege het verdwijnen van het groen.


Aangepast voorstel
De gemeente heeft bij de uitwerking van het voorstel zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van alle betrokken partijen. Volgens het aangepaste voorstel wordt het hek rondom het veld nu uitgevoerd in een groene en transparante variant die geluidsarm zal worden opgehangen. Daarnaast zijn de voorzieningen zoveel mogelijk richting Zonnelaan geschoven zodat deze verder van de woningen vandaan liggen. Tenslotte is een open schuilruimte aan het plan toegevoegd.

Locatiekeuze
Dat een voorziening voor jeugd en jongeren in Paddepoel-Zuid noodzakelijk is, staat vast. Het plan voor een jeugdvoorziening in het Zonneplantsoen komt voort uit het Masterplan Wijkvernieuwing Paddepoel-Zuid (2000). B&W vindt het Zonneplantsoen gezien zijn ligging de meest aangewezen plek voor het realiseren van voorzieningen voor de jeugd uit zowel Paddepoel-Zuidwest als Paddepoel-Zuidoost. Er is bovendien geen realistisch alternatief voorhanden.