Provincie Zuid-Holland

Persbericht

01-07-2003
Nieuwe Hoppers in Zuid-Holland

Vandaag worden in de provincie Zuid-Holland de MolenHopper en de GroeneHartHopper in gebruik genomen. De Hoppers zijn het product van Collectieve Vraagafhankelijke Vervoerssystemen (CVV) in de regio's Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en Midden-Holland. De Hoppers worden in opdracht van de provincie geëxploiteerd door respectievelijk De Vier Gewesten en connexxion in Midden Holland. Deze vervoerders werken samen met lokale taxi-ondernemers om `het vervoer op afroep van deur tot deur' in de regio's te garanderen.

De provincie wil op deze manier onrendabel streekvervoer vervangen wat anders zou verdwijnen.
Zij werkt hierbij nauw samen met de betrokken gemeenten, die zochten naar een oplossing voor het vervoer van mensen met een handicap. Als alternatief is daarom de Hopper ontwikkeld. In januari 2001 werd gestart met de RijnstreekHopper. Van deze eerste Hopper wordt veel gebruik gemaakt.
De RijnstreekHopper heeft model gestaan voor de nieuwe Hoppers die nu in gebruik worden genomen.

Volgens Marnix Norder, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, is de Hopper dé oplossing voor het verdwijnende streekvervoer in de dun bevolkte gebieden van de provincie: "De Hopper is er voor iedereen. Reizigers worden van hun deur naar een vooraf bepaalde opstapplaats van bus of trein vervoerd. Mensen met een handicap worden van deur tot deur vervoerd. En de Hoppers zijn de hele week beschikbaar; van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat."

Informatie over bijvoorbeeld rijtijden en tarieven is beschikbaar via 0900-nummers en internet. Het bestellen van een Hopper kan via gratis 0800-nummers of via internet:

MolenHopper: www.molenhopper.nl
Info: 0900 - 233 02 33 (EUR 0,10/min)
Bestellen: 0800 - 234 56 56

GroeneHartHopper: www.groeneharthopper.nl
Info: 0900 - 600 80 08 (EUR 0,10/min)
Bestellen: 0800 - 022 09 00