Politie Zaanstreek-waterland



07:30 30-JUN-03
LOC: ZAANDAM, JONGE ARNOLDUSSTRAAT

Illegale Bulgaren aangehouden

Bij een inval in een woning heeft de vreemdelingenpolitie drie illegale Bulgaren aangetroffen. Het betroffen een 18-jarige vrouw en een 22 en 23-jarige man. Zij zijn allen in vreemdelingenbewaring gesteld.
De politieactie volgde op overlastklachten uit de buurt. In de woning was de kelder tot leef- en slaapruimte omgebouwd.

11:53 30-JUN-03
LOC: ZAANDIJK, BANNEHOF
Fietser steelt tas uit fietstas
Een ongeveer 19-jarige jongen op een zilver/blauw kleurige mountainbike stal al rijdend een linnentas uit de fietstas van een 38-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan. De vrouw reed over het fietspad en had de linnentas in de rechterfietstas zitten. Zij werd licht aangestoten en op het volgende moment passeerde de jongen haar aan de rechterkant. Hij had daarbij de linnentas in zijn hand en fietste hard weg. In de tas zaten twee paspoorten en een broodtrommel.
De jongen was ongeveer 1.80 m lang en had een Aziatisch uiterlijk. Hij had glad en kort geknipt haar en een atletisch uiterlijk. Hij droeg een lichtkleurige spijkerbroek en spijkerjasje en lichte sportschoenen. Eventuele getuigen kunnen bellen met het politiewijkteam Westerkoog/Westerwatering via nummer 0900-8844.

12:57 30-JUN-03
LOC: KROMMENIE, JUPITERSTRAAT
Kinderfiets met emotionele waarde gestolen
Tussen 24 en 29 juni werden vanaf het erf van een woning twee kinderfietsen gestolen, waarvan er één inmiddels terecht is. Een begin mei overleden vader had de fietsen aan zijn kinderen cadeau gegeven. De fiets die nog niet is teruggevonden betreft een rode BMX met een beetje zwart. Het bouwjaar is 2003. Op de fiets zit een plaatje van de leverancier uit Amsterdam. Een bijzonderheid betreft het linkerhandvat. Dit zat verder op het stuur gedrukt dan het rechter.
Getuigen, die deze kinderfiets mogelijk hebben gezien, worden verzocht te bellen met het politiewijkteam van Krommenie via nummer 0900-8844

13:25 30-JUN-03
LOC: WORMERVEER, LINDENLAAN
Joyriding met de auto van vader
Na overleg met de jeugdofficier kregen drie knapen (15, 16 en 17 jaar) uit Wormerveer een proces-verbaal op verdenking van diefstal van een auto en joyriding.
Een van de jongens nam woensdagavond 25 juni de autosleutels van zijn vader weg en reed met zijn vrienden naar het Kalverhoekterrein. Aldaar probeerden ze de auto te laten 'spinnen' maar daarbij braken zij de aandrijfas.
Vanaf de Kalverhoek hebben de verdachten de auto teruggeduwd naar Wormer. Op de Nieuweweg lieten ze de auto achter. Bij het naar huis duwen van de auto waren de knapen echter opgemerkt door een familielid die daarop de eigenaar waarschuwde.



Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-010703



JUNI-03
ZAANDAM, THORBECKEWEG, WIBAUTSTRAAT, J.M.DEN UYLWEG
123 km per uur
De gecombineerde (rood-licht en snelheid) camera's op de Wibautstraat, J.M.Den Uylweg en Thorbeckeweg in Zaandam registreerden in de maand juni tientallen roodlicht-negaties en enkele honderden hardrijders. Gedurende de tweede week van juni werd op de Wibautstraat, ter hoogte van de Morgensterstraat, een hoogste snelheid gemeten van maar liefst 123 km per uur. Gemiddeld negeerden vijf bestuurders per dag het rode licht terwijl dagelijks zo'n vijftig voertuigen met een te hoge snelheid over het kruispunt raasden. Het overtredingspercentage kwam hiermee op één procent te liggen. Op de J.M.Den Uylweg, ter hoogte van de Wibautstraat, lag het overtredingspercentage in de derde week van juni iets hoger; 1,5%. Ook hier werden zeer hoge snelheden gemeten, één automobilist haalde een snelheid van 94 km per uur. Op de Thorbeckeweg, ter hoogte van de Wibautstraat, lag het overtredingspercentage rond de één procent en werd een hoogste snelheid gemeten van 99 km per uur. Gemiddeld werd zo'n twintig keer per dag door rood gereden.

---



---- --