Ingezonden persbericht

LSI Logic en Maxtor, beide leden van het eerste uur van de Serial Attached SCSI (SAS) werkgroep, kondigen vandaag aan samen te gaan werken aan testprogramma's en prototype-ontwikkeling van chips van LSI Logic in combinatie met Atlas® harddisks van Maxtor®. Het project zal gebruik maken van de Fusion-MPT? (Message Passing Technology) van LSI Logic om het ontwikkelingsproces te vereenvoudigen en te versnellen.

"Maxtor en LSI Logic zijn ervan overtuigd dat de nieuwe SAS-technologie en bijbehorende producten de gebruiker hoogwaardige en flexibel inzetbare oplossingen bieden. Met onze marktpositie en expertise in Ultra320 SCSI kunnen we snel en flexibel inspelen op de seriële ontwikkelingen," verklaarde David Steele, hoofd Product Planning & Management van de divisie Storage Standard Products van LSI Logic. "Vroegtijdige samenwerking met toonaangevende harddiskfabrikanten als Maxtor draagt bij aan probleemloze interoperabiliteit en betrouwbare productkwaliteit."

Met behulp van een Maxtor prototype-drive en een SAS-ontwikkelingsplatform van LSI Logic valideren en testen de beide ondernemingen zaken als uitwisseling van packetdata, doorvoer en productcompatibiliteit. De samenwerking is een waardevolle stap voorwaarts in de ontwikkeling van de product- en supportinfrastructuur die vereist is voor de introductie van de nieuwe technologie.

"Serial Attached SCSI maakt goede kans uit te groeien tot de belangrijkste diskinterface voor enterpriseservers en opslagsystemen," verklaarde Kevin Wittmer, hoofd Technical Marketing van Maxtor's Server Products Group. "Met het oog op compatibiliteit en marktacceptatie wil Maxtor al in de prototypefase starten met interoperabiliteitstesten met partijen als SLI Logic."

Enkelvoudige interface ondersteunt breed scala harddisks De SCSI Trade Association (http://www.scsita.org) heeft een stappenplan aangekondigd voor de introductie van SCSI-producten. Hiermee komt de meest succesvolle interface-technologie binnen de IT-industrie beschikbaar voor een nieuwe generatie seriële hardwareproducten. SAS-controllers en SAS-expanders zullen zowel Serial Attached SCSI als Serial ATA (SATA) harddisks ondersteunen en draaien met dataoverdrachtssnelheden van 1,5 en
3Gb/s. Naar verwachting zullen in de loop van dit jaar werkende SAS-producten voor 3Gb/s worden getoond. Er staat een "plugfest" (openbare connectiviteitssessie) gepland voor begin 2004.

De SAS-standaard definieert een storage-interface op apparaatniveau en bevat SCSI-commandosets die borg staan voor neerwaartse compatibiliteit, seriële point-to-point-connecties, dual porting, verhoogde bereikbaarheid en de mogelijkheid om te schalen naar kleine schijfformaten (small form factors). De fysieke laag is compatibel met SATA, waarmee toekomstige gebruikers vrij zijn om hun systemen te configureren met een combinatie van SCSI- en SATA-harddisks. Enterprise-gebruikers kunnen met een gerust hart blijven investeren in SCSI-technologie met schaalbare functionaliteit en hoge betrouwbaarheid.

Links naar meer productinformatie
SAS-expertise van LSI Logic http://lsilogic.com/sas Over de Fusion-MPT architectuur http://lsilogic.com/fusion Over Maxtor opslagoplossingen http://www.maxtor.com

Over LSI Logic
Het Amerikaanse LSI Logic Corporation is een vooraanstaand fabrikant van halfgeleiders voor inbouw in producten op het vlak van communicatie, consumentenelektronica en opslag, met name voor toegang tot en koppeling van data-, spraak- en video-applicaties. De onderneming levert ook netwerkopslagproducten voor grootzakelijke omgevingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milpitas in de Verenigde Staten. Kijk voor meer informatie op http://www.lsilogic.com.

Over Maxtor
Maxtor Corporation (www.maxtor.com) is een van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor informatie-opslag. Het bedrijf voert een breed spectrum opslagproducten voor PC's, servers met Intel-processoren en consumenten-elektronica-producten. Maxtor heeft een degelijke reputatie als marktleider opgebouwd door haar afnemers sinds jaar en dag hoogwaardige producten en ondersteuning te bieden. Kijk voor meer informatie over Maxtor en haar producten op www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de effectenbeurs van New York.