Gemeente Hoogeveen


---


2 juli 2003


Inhoud



* Burgerjaarverslag in delen *

* Burger is tevreden over dienstverlening *
* Activiteiten en afsluiting van kruising *

* Oud papier *


* Trouwen op het internet *

* Drentse Fiets4Daagse heeft 'water' als thema *
* Openingstijden vakantie zwembad De Dolfijn *
* Beiaardconcert Groeneweg op carillon van Hoogeveen *
* Vierde architectuurprijs van Hoogeveen uitgereikt *
* Openingstijden wijkkantoren Buurtbeheer tijdens vakantie *

* Mededelingen *


+ Wijziging voetpad in fietspad *

+ Onteigening begraafplaats Fluitenberg *
+ Voorbereidingsbesluit Brinkstraat 5 Hoogeveen *
+ Vaststelling bestemmingsplan "Begraafplaats te Fluitenberg" *
+ Gehandicaptenparkeerplaats Van Echtenstraat *

+ Kapvergunningen *

+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
+ Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening *


+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *


+ Onteigeningsbesluit bedrijventerrein Buitenvaart II *
+ Ingekomen bouw- en sloopaanvragen *
+ Bouw- en sloopvergunningen *



Burgerjaarverslag in delen



Vorige week is het eerste burgerjaarverslag verschenen. Daarin doet de burgemeester verslag van de kwaliteit van de dienstverlening door de gemeente. Vanaf vandaag verschijnen regelmatig delen uit het verslag in het Torentje.

De rode draad is het contact tussen burger en gemeente. Een van de doelen van het verslag is de burger een blik te gunnen in de keuken van het gemeentebestuur. Want de deur van die keuken hoort wijd open te staan.

Het complete verslag is - zolang de voorraad strekt - gratis verkrijgbaar bij het Voorlichtingscentrum in het raadhuis. Ook is het verslag te downloaden via www.hoogeveen.nl/burgerjaarverslag.

Zo'n eerste burgerjaarverslag is even wennen. Daarom vindt u op de website en in het burgerjaarverslag een reactiebon. U kunt daarmee opmerkingen maken voor eventuele verbeteringen van het verslag voor de komende jaren.

Burgerjaarverslag 2002

Burger is tevreden over dienstverlening

De burger kan verschillende rollen hebben ten opzichte van de gemeente. Soms is een burger kiezer, op een ander moment is hij onderdaan, gebruiker, partner en dan weer klant. Als dienstverlener heeft de gemeente te maken met de burger als klant. In feite heeft de gemeente 53.000 klanten, met zeer diverse wensen en verlangens. Hoe tevreden zijn ze? En wat doet de gemeente om de dienstverlening verder te verbeteren?

In februari en maart 2002 is onderzoek gedaan naar de waardering van de gemeentelijke dienstverlening. Hieruit blijkt dat de burger tevreden is over de manier waarop hij geholpen wordt. Ook hebben klanten geen problemen met de openingstijden. Wel zijn deze niet altijd helder, waarschijnlijk omdat er verschillende loketten zijn met verschillende tijden.

Andere uitkomsten zijn onder andere dat er behoefte is aan meer privacy bij het baliecontact, bijvoorbeeld door middel van een aparte spreekkamer. De toegankelijkheid is goed, maar de routeaanduiding vanaf de parkeerplaatsen kan beter. Eenmaal binnen kan men niet altijd de weg vinden. De aankleding van de wachtruimten en aangrenzende werkruimten wordt niet als aansprekend ervaren.

Eén loket

De uitkomsten van het onderzoek gebruikt de gemeente bij de vorming van één gemeentewinkel voor alle loketcontacten. Vooruitlopend daarop kreeg in januari 2002 het Compagnieshuis één loket voor vragen rond bouwen en wonen. En in 2003 komt ook in het raadhuis een centraal loket voor de diensten die daar zitten. Wanneer de gemeente start met de gemeentewinkel is nog niet bekend.

In 2002 begonnen de voorbereidingen voor een andere techniek achter de website. Hierdoor is straks volledige transactie via een digitaal loket mogelijk. Een vergunningafhandeling bijvoorbeeld zal van begin tot eind via internet kunnen gebeuren. Dit ter aanvulling op het alleen aanvragen van diensten en producten, wat al jaren kan via de gemeentelijke site.

Vergunningen

Het afhandelen van vergunningen is voor velen ook dienstverlening. Dit contact levert behalve tevreden gezichten ook teleurstellingen op. Soms moet de gemeente namelijk vergunningen weigeren omdat de aanvraag niet past binnen de regels. Hier is dan ook geen sprake van dienstverlening van een leverancier aan ´koning klant´. Niet alleen de wens van de klant staat centraal, ook de regels die er zijn om onze rechten en de leefbaarheid te beschermen.

Telefoon

Nieuwe mogelijkheden liggen er ook voor de telefoon. De telefonische bereikbaarheid van de gemeente is redelijk maar kan beter, zo blijkt uit periodiek onderzoek. Ter verbetering zullen in 2003 nieuwe technische toepassingen worden gebruikt voor doorschakelen en terugbellen.

E-mail en brieven

De gemeente krijgt dagelijks brieven met vragen binnen via de post en e-mail. De standaardreactie is dat men binnen acht weken antwoord krijgt. Maar sommige procedures duren langer en sommige korter. Daarom zal de gemeente werken aan een beantwoording op maat. Wel bewerkelijker, maar natuurlijk duidelijker voor de klant.

Organisatieontwikkeling

De gemeente is intern bezig met een organisatieontwikkeling. Belangrijkste doel ervan is vraag- en klantgericht werken. De nieuwe organisatie zal ingedeeld worden rondom twee vragen: wat zijn de wensen van de burger en wat is de rol van de gemeente hierbij. Via diverse stappen zal de ombuiging in 2006 een feit moeten zijn.

Omnibus-enquête

De omnibus-enquête is een belangrijk middel om de dienstverlening (en daarnaast het beleid) op diverse terreinen te evalueren. Jaarlijks krijgen circa 1000 Hoogeveners (een willekeurige steekproef) de enquête toegestuurd. Gemiddeld komt zo'n 65% van de formulieren ingevuld terug. In 2002 is de omnibus-enquête voor de derde keer ingezet. Door de uitkomsten van elk jaar met elkaar te vergelijken, kan de gemeente steeds beter evalueren.

Activiteiten en afsluiting van kruising

Luxor Theater Hoogeveen en café De Babbel hebben een vergunning gekregen voor het organiseren van diverse activiteiten met als thema de jaren 70 en 80 op zaterdag 5 juli van 09.00 tot 01.00 uur in de Hoofdstraat. De activiteiten worden 's ochtends en 's middags gehouden op het plein ter hoogte van café De Babbel en 's avonds op de kruising Raadhuisstraat / Hoofdstraat / Grote Kerkstraat. Van 17.00 tot 01.00 uur wordt deze kruising afgesloten voor het verkeer. Een omleidingsroute zal worden aangegeven.


Oud papier


Zaterdag 5 juli



Basisschool De Regenboog in Noordscheschut. Het papier wordt opgehaald tussen 9.00 en 12.00 uur.



Jeugdraad van de Hervormde en Gereformeerde te Pesse. Het papier wordt opgehaald vanaf 9.00 uur. Ook staat er een container bij de Gereformeerde kerk aan de Hoogeveenseweg te Pesse.


Comité Ouderen Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Er staan twee containers bij de Euromaster aan de Griendtsveenweg 2. Het oud papier kan gebracht worden tussen 9.30 uur en 12.00 uur (er is hulp aanwezig).



Trouwen op het internet



Deze week kunt u via het internet weer een huwelijk bijwonen. Op 4 juli om 15.15 uur trouwen Robert Zuidema en Janet Oelen.


Om de trouwerij te zien typt u: www.hoogeveen.nl en klikt u op het cameraatje.



Drentse Fiets4Daagse heeft 'water' als thema



Van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 juli wordt in Drenthe weer het grootste fietevenement van Nederland gehouden: de Fiets4Daagse. Het is de 38^ste editie. Uiteraard is Hoogeveen weer één van de startplaatsen.



Dit jaar heeft het evenement 'water' als thema, met onder meer aandacht voor waterzuivering, waterbeheer en recreatief water. Onderweg bent u bij bedrijven op dit gebied van harte welkom voor een nadere kennismaking of excursie. Op of nabij de routes vanuit Hoogeveen komt u onderdelen tegen van het project Oude Diep, een plan voor de waterbeheersing en het herstel van het beekdal Oude Diep.


Speciale routes



De toerfietstochten van 30, 40, 60 80 en 100 km per dag vertrekken elke dag vanaf vaste startlocaties in Assen, Hoogeveen, Meppel, Emmen of Diever. Elke dag een andere route fietsen door het schone Drenthe. Naast deze toerfietstochten zijn enkele speciale routes uitgestippeld; de Carrousselroute, ATB 4Daagse, KinderActieRoutes en Family Trektocht.



Wilt u fietsen met de Fiets 4Daagse, dan kunt u zich ook aanmelden aan de start bij één van de vijf startplaatsen. Meer informatie kunt u vinden op www.fiets4daagse.nl of tel: 0521-594 130.


Openingstijden vakantie zwembad De Dolfijn



Zwembad De Dolfijn in Hoogeveen heeft in de zomervakantie tot en met zondag 10 augustus andere openingstijden dan gebruikelijk. De nieuwe, tijdelijke openingsuren zijn:



Maandag
07.00 - 08.300
10.00 - 19.30



Dinsdag
10.00 - 19.30



Woensdag
10.00 - 19.30



Donderdag
07.00 - 08.300
10.00 - 19.30



Vrijdag
10.00 - 17.30



Zaterdag
10.00 - 16.00



Zondag
10.00 - 15.30

Waterglijbaan



Zwembad De Dolfijn (foto: Gerrit Boer) In zwembad De Dolfijn kan de jeugd vanaf vrijdag 4 juli tot en met donderdag 17 juli ravotten op een opblaasbare waterglijbaan. De glijbaan is ter beschikking gesteld door een chipsfabrikant. De glijbaan heeft de vorm van een drie meter hoge zak chips, waar vanaf de 'walkant' bovenop kan worden geklommen om vervolgens aan de andere kant in het water te plonzen.

Anti-legionella

Het gemeentelijk zwembad De Dolfijn heeft sinds eind vorig jaar een anti-legionella-installatie, waarmee een einde is gekomen aan het tijdrovende handmatig doorspoelen van de leidingen. De technische installatie houdt in de gaten dat het warme water heet genoeg is en het koude water koud genoeg, zodat legionella geen kans krijgt zich te vermenigvuldigen.

Op de leidingen zitten temperatuurmetertjes die hun informatie doorgeven aan een centraal computersysteem. Dat systeem grijpt in op het moment dat warmwaterleidingen te koud zijn of koudwaterleidingen te warm.

Op momenten dat het zwemwater wordt gekeurd, wordt nog steeds onderzocht of er niet teveel legionella-bacteriën zitten in de waterleidingen, ondanks de moderne anti-legionella-installatie.

Inspectie door ambtenarten van het ministerie van VROM wees onlangs uit dat het zwembad vrij van legionella is. De inspecteurs complimenteerden het zwembad met de installatie.

Beiaardconcert Groeneweg op carillon van Hoogeveen

Stadsbeiaardier Henk Groeneweg uit Delft geeft zaterdag 5 juli een concert op het carillon van het raadhuis in Hoogeveen. Hij voert de volgende werken uit:

* Partita IV, Entrée-Menuett-Scherzo-Aria-Finale (G.A. Brescianello)
* Now the sun is shining brightly variaties (H. Groeneweg)
* Uit de cello suites: Bourrée I en II - BWV 1009 en Menuet I en II en gigne - BWV 1007 (J.S. Bach )

* Partita II - Entrée-Gavotte-Menuett-Gigne (G.A. Brescianello)
* Kinderliedjes met variaties : Twee emmertjes water halen, Opa bakkebaard en Een veldmuis (H. Groeneweg)

* Four dances: Spanish dance-Dutch peasant dance (G. Hengeveld)
* Irish jig-Halling (Norwegian dance)

* Kleine suite: Preambulum-Siciliano-Aria-Sarabande-Toccata (L. 't Hart)

Henk Groeneweg werd in 1947 in Rotterdam geboren. Aan het Rotterdams Conservatorium behaalde hij in 1973 de onderwijsakte B voor orgel. In 1980 behaalde hij het einddiploma beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Van 1980 tot 1988 was hij stadsbeiaardier van Culemborg. Sedert 1988 is hij stadsbeiaardier van Delft.

Vierde architectuurprijs van Hoogeveen uitgereikt

Wethouder Wietze van der Zwaag heeft gisteren 1 juli, de Dag van de Architectuur, de winnaars van de vierde Jan Carmiggeltprijs in het zonnetje gezet. Voor het eerst was aan de architectuurprijs van de gemeente Hoogeveen ook een publieksprijs verbonden.

De juryprijs ging dit jaar naar de renovatie en nieuwbouw van De Fazant en omgeving van Woonstichting Domesta en het bureau voor architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur SACON uit Zwolle.

Volgens juryvoorzitter Wijnhout Punt is het project een schoolvoorbeeld van een geslaagd renovatie- en nieuwbouwproject in de sociale woningbouw en een aanwinst voor Hoogeveen. De jury koos unaniem voor dit ontwerp uit de twaalf genomineerde bouwwerken die tussen 1 juli 2000 en 1 juli 2003 zijn gebouwd.

De voorkeur van het publiek ging uit naar de nieuwbouw van een woonhuis in Elim van opdrachtgever en architect Johan Fieten. Er kwamen 78 inzendingen binnen. 26 stemmen gingen naar het opvallende woonhuis in Elim.

Mevrouw K. van Ruler, docent tekenen en kunstgeschiedenis, ontvangt voor haar inzending een tweetal theaterbonnen. Zij verwees bij haar keus voor het woonhuis van Fieten naar de sfeer van de Amsterdamse School en de organische bouwstijl.

De prijsuitreiking vond plaats in de Burgerzaal van het raadhuis. Opdrachtgevers en architecten ontvingen een glasobject van Cees van Olst.

Openingstijden wijkkantoren Buurtbeheer tijdens vakantie

De zomervakantie staat weer voor de deur. De tijd voor iedereen om te genieten van een welverdiende rustperiode. Ook de medewerkers van Buurtbeheer zullen niet altijd aanwezig zijn om met uw vragen en wensen aan het werk te gaan. Hieronder kunt u lezen wanneer de wijkkantoren Buurtbeheer in de vakantieperiode zijn gesloten.

Dorpen Zuid (Elim, Hollandscheveld, Nieuw-Moscou, Nieuwlande, Noordscheschut)
Het wijkkantoor is gesloten van 30 juni t/m 25 juli. Er zijn dan geen spreekuren.

Krakeel
Het wijkkantoor is gesloten van 7 juli t/m 2 augustus. Er zijn dan geen spreekuren.

Wolfsbos en Zuid
Het wijkkantoor is tijdens de vakantie geopend. Er worden spreekuren gedraaid en u kunt hier gewoon terecht met uw vragen.

Centrum - Oost
Van 14 juli t/m 1 augustus (bouwvak) is er alleen op de woensdag van 11-12 uur spreekuur in de wijkbeheerpost aan de K. de Raadstraat. Overige weken normale spreekuurtijden.

Centrum-West & Venesluis
Het wijkkantoor is gesloten van 14 juli t/m 25 juli. Er zijn dan geen spreekuren.

De Weide
Tijdens de gehele zomervakantie zijn er geen spreekuren in de Weideblik.

Dorpen Noord (Tiendeveen, Nieuweroord, Stuifzand, Pesse, Fluitenberg) Het wijkkantoor is gesloten van 30 juni t/m 25 juli. Er zijn dan geen spreekuren. Daarna worden er wel weer spreekuren gedraaid, maar is het kantoor slechts beperkt bezet.

In spoedeisende gevallen kunt u terecht bij de gemeente Hoogeveen (291 911). Bij het voorlichtingscentrum van de gemeente wordt u verder geholpen.


Mededelingen


Wijziging voetpad in fietspad



Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om het voetpad gelegen tussen de Schuttevaer en het fietspad richting de Zuidwoldigerweg te wijzigen in een fietspad. Tevens wordt de voorrang op de kruising van het fietspad en de Schuttevaer gewijzigd. De fietsers op dit fietspad zullen voorrang hebben op het verkeer op de Schuttevaer.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).

Onteigening begraafplaats Fluitenberg

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen maken bekend dat met ingang van 3 juli 2003, gedurende vier weken, voor een ieder ter inzage ligt het besluit d.d. 26 juni 2003 van de Raad tot onteigening van het bestemmingsplan "Begraafplaats te Fluitenberg". De onteigening geschiedt ten behoeve van de realisatie van het bestemmingsplan "Begraafplaats te Fluitenberg". De realisatie van het bestemmingsplan "Begraafplaats te Fluitenberg" omvat de aanleg van een begraafplaats en wegverkeer.

Gedurende deze vier weken kunnen belanghebbenden hun bedenkingen indienen bij de Kroon.

Bedenkingen moeten worden gericht aan Hare Majesteit de Koningin en worden ingediend bij de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Postbus 20951, 2500 EZ Den Haag.

Voorbereidingsbesluit Brinkstraat 5 Hoogeveen

De gemeenteraad heeft bij zijn besluit van 26 juni 2003 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor:

* Brinkstraat 5 te Hoogeveen, het terrein van het Glasmuseum.

Het raadsbesluit treedt op 3 juli 2003 in werking. Met ingang van die datum ligt het raadsbesluit met de daarbij behorende tekening, waarop het betrokken gebied is aangegeven, voor eenieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit schriftelijk bezwaren indienen bij de gemeenteraad van Hoogeveen, postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. Tevens kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Assen een verzoek tot schorsing worden ingediend (postbus 30000, 9400 RA Assen).

Vaststelling bestemmingsplan "Begraafplaats te Fluitenberg"

Burgemeester & Wethouders maken bekend dat met ingang van 3 juli 2003 gedurende vier weken bij de centrale balie van de sector Bouwen en Woning in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 voor een ieder ter inzage ligt, het door de gemeenteraad op 26 juni 2003 vastgestelde bestemmingsplan "Begraafplaats te Fluitenberg".

Het plangebied ligt ten westen en ten zuiden van het perceel Fluitenbergseweg 30 en wordt ten oosten begrensd door de Fluitenbergseweg en het noordelijke bosperceel. In het noorden wordt de grens gevormd door een watergang. De westelijke grens volgt een kavelgrens en de oostrand van het zuidelijke bosperceel.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. Het betreft zowel wijzigingen op de plankaart alsmede in de toelichting en een aanvulling van een bijlage. Voor een weergave hiervan wordt hierbij verwezen naar de wijzigingen zoals ze in het ter inzage liggende raadsvoorstel limitatief zijn opgesomd en beschreven, en tevens gedurende bovenstaande termijn ter inzage ligt.

Gedurende bovenstaande termijn van ter inzage legging kunnen bij Gedeputeerde Staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen, schriftelijk bedenkingen worden ingebracht door:
* Een ieder die tijdig zijn zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;
* Een belanghebbende die kan aantonen dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.
* Een ieder tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Gehandicaptenparkeerplaats Van Echtenstraat

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om ter hoogte van de Tandartspraktijk J.F. Pilon aan de Van Echtenstraat één algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).


Kapvergunningen


De gemeente Hoogeveen heeft kapvergunningen verstrekt aan:
* Fam Waninge voor het kappen van 4 eiken staande aan de Diepweg 30 in Stuifzand.

* Woonconcept voor het kappen van 2 elzen staande aan de Kroon in Hoogeveen.

* Woonconcept voor het kappen van een berk staande aan het Zuiderkruis 39 in Hoogeveen.

* F. Zijp voor het kappen van een eik staande aan De Santbrincke 12 in Fluitenberg.

* De gemeente Hoogeveen voor het kappen van 2 linden staande nabij de Nieuwe Brugsluis in Hoogeveen.

* Vereniging van Eigenaren (Berberisstraat 1 t/m 47) voor het kappen van een berk staande aan de Berberisstraat 1 in Hoogeveen

Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde
bestemmingsplannen Trasselt 5^e uitwerking, Noordscheschut en Schutlanden deel 1 vrijstelling te verlenen aan:

* J.W. Ek, voor het uitbreiden van de woning Valeriaan 3 te Hoogeveen;

* Bouwbedrijf Fieko, voor het uitbreiden van het trapportaal op de
begane grond Zwarte Dijkje 26 te Noordscheschut;
* H.J. van Triest, voor het uitbreiden van de woning Eems 7 te Hoogeveen.



De bouwplannen liggen met ingang van 3 juli 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.


Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders,
schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen.

Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen
Hollandscheveld-Oost en Schoonhoven ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:


* K. Neutel, voor het tijdelijk plaatsen van een woonwagen op het
perceel De Bolster 46 te Hollandscheveld;

* A. Booij, voor het tijdelijk plaatsen van een stacaravan op het perceel Marten Kuilerweg 24 te Elim.

De bouwplannen liggen met ingang van 3 juli 2003 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.


Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders,
schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen.


Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Schoonhoven ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* A. Booij, voor het verbouwen van de woning Marten Kuilerweg 24 te Elim.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 3 juli 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.


Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de
bestemmingsplannen Dalerend 1975, Trasselt 2^e uitwerking, Pesse, Oost, Wolfsbos en Noord B ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* R.A. Wehrens, voor het plaatsen van een schuur op het perceel
Brugstraat 83 te Nieuwlande;


* M.J. Eijsden, voor het uitbreiden van de woning De Beugel 9 te
Hoogeveen;


* W. Jonkers, voor het uitbreiden van de woning Lage Landkamp 17 te
Pesse;


* J.L. Diaz Leon, voor het plaatsen van een carport op het perceel
Julianastraat 16 te Hoogeveen;

* A.J. Scholing, voor het wijzigen van de voor- en zijgevel van de woning De Plevier 28 te Hoogeveen;

* Mulder, voor het verbouwen van de garage/berging tot slaapkamer/berging van de woning Noord 215 te Noordscheschut.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 3 juli 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Onteigeningsbesluit bedrijventerrein Buitenvaart II

De burgemeester van de gemeente Hoogeveen maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 84 van de Onteigeningswet bekend dat met ingang van 3 juli 2003, gedurende vier weken voor een ieder bij de gemeente ter inzage ligt het raadsbesluit van 26 juni 2003, inclusief alle bijbehorende stukken, tot onteigening van een aantal percelen dat gelegen is in het bestemmingsplan "Buitenvaart II"

De stukken kunnen worden ingezien bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis te Hoogeveen en bij de afdeling voorlichting in het Raadhuis te Hoogeveen

Het onteigeningsplan Buitenvaart II heeft betrekking op een aantal percelen en perceels-gedeelten dat gelegen is in het noordelijk blok van het bestemmingsplan Buitenvaart II.

Het noordelijk blok van het bestemmingsplan Buitenvaart II wordt begrensd door de Rijksweg A37, Mr. Cramerweg en het Hollandscheveldse Opgaande. De voorgenomen onteigening geschiedt ten behoeve van de realisatie van het bedrijventerrein in het noordelijk blok van het bestemmingsplan Buitenvaart II. De realisatie van dit deel van het bedrijventerrein van het bestemmingsplan Buitenvaart II omvat de aanleg van het bedrijventerrein, de aanleg van de ontsluitingswegen, alsmede de aanleg van groenvoorzieningen, water en bos.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze met betrekking tot voormeld besluit bij het gemeentebestuur naar voren hebben gebracht, hun bedenkingen bij de Kroon naar voren brengen. Bedenkingen moeten worden gericht aan Hare Majesteit de Koningin en moeten worden ingediend bij de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Centrale Directie Juridische Zaken/IPC 115, Postbus 20651, 2500 EZ Den Haag

Ingekomen bouw- en sloopaanvragen

Lichte bouwaanvragen

* Kemfers R.D., uitbreiden van een woning, Laveranhof 16
* Domesta Woonstichting, gedeeltelijk veranderen van de begane grond, De Waring 54

* Weerd de G., wijzigen van de achtergevel, Reviusweg 5
* Hoogeveen Yachting B.V., uitbreiden van een overkapping, Dr Anton Philipsstraat 44

* Jonge de H., plaatsen van een carport, De Vos van Steenwijklaan 80
* Diepen van J.J.A., tijdelijk plaatsen van een stacaravan, Coevorderstraatweg 95, Nieuweroord



Reguliere bouwaanvragen

* Woonconcept Projectontwikkeling B.V., bouwen van 16 zorgappartementen, Bentinckslaan 80

* Snippe H., plaatsen van een dakkapel op de garage, Het Hoosvat 6, Elim

* Visser R.P., vernieuwen van een stalruimte, Molenweg 12, Tiendeveen

* Zantingh - Akçelik Ç., gedeeltelijk vergroten van de woning, Karper 24

* Dam G., wijzigen van een gevel en dak, Kerkweg 22, Tiendeveen
* Ballast R.M., uitbreiden van een woning, Parelgras 5
* Bouwbedrijf Fieko, plaatsen van een kap op de garage, De Garve 14

Reguliere bouwaanvragen fase I

* Benjamins en Derks Auto's B.V., bouwen van een 2^1 kap woning, Noord 179

Wijziging bouwvergunning

* Van Engelenhoven Beheer B.V., verbouwen van een kantoor/woning tot woongebouw voor groepswonen, Alteveerstraat 20
* Woonconcept Projectontwikkeling, bouwen van twintig woningen (type B en C) waarvan vijf ingericht als twaalf zorgeenheden, De Kroon

Sloopaanvragen

* TotalFinaElf Nederland NV, slopen van een tankstation, Bilderdijklaan 117

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24

Bouw- en sloopvergunningen

Lichte bouwvergunningen

* Bouwbedrijf Hartman B.V., plaatsen van een dakopbouw op een drietal woningen, Etstoelstraat 18, 20 en 22
* Winters R., plaatsen van een tuinhuisje, De Marke 8, Pesse
* Bisschop-Sok J.E., uitbreiden van een aanbouw, Kanaalweg 105
* Schmidhamer J.D.G., plaatsen/uitbreiden van een keuken, Schelde 104

* Moed A., wijzigen van de achtergevel, Canopus 32

Lichte bouwvergunningen van rechtswege

* Brandt M., uitbreiden van een schuur, De Kiel 57
* Hartman A.J., uitbreiden van een berging, Merwede 27

Reguliere bouwvergunningen

* Jonge de J., plaatsen van een carport/berging, van Limburg Stirumstraat 18b

* Bosma R., bouwen van een schuur, Rauweveldweg, Elim
* Benjamins B.G., uitbreiden van een woning, Ring 25, Nieuweroord
* Provinciaal Bestuur Drenthe, vernieuwen van een bedieningsgebouw, Zuidwoldigerweg (nabij de nrs. 43 en 45)

Reguliere bouwvergunning met instandhoudingtermijn
* St. v. Openbaar V.O., uitbreiden van een schoolgebouw, Wolfsbosstraat 7

Reguliere bouwvergunningen van rechtswege

* Tuincentrum Strijker, bouwen van een opslagruimte, Krakeel 26b, Noordscheschut

* Thalen B., plaatsen van drie dakakpellen op de woning, Krakeel 46, Noordscheschut

Wijziging reguliere bouwvergunning

* Bouwbedrijf Fieko, bouwen van een woning boven de winkel, Zwarte Dijkje 26, Noordscheschut

Weigering bouwvergunning

* Bakker E., plaatsen van een woonwagen, Stephensonstraat 139

Sloopvergunningen

* Dijk van H.J., slopen van een garage, Dorpsstraat 27, Pesse
* Nijmeijer J., slopen van een voorhuis, Zuideropgaande 44, Hollandscheveld

Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.


© Copyright Gemeente Hoogeveen