Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht


01-07-2003
Informatiebijeenkomsten groenbeheerplan

Het leefklimaat van de buurt waar u woont wordt mede bepaald door de inrichting en het beheer van de openbare ruimte. Het openbaar groen neemt daar een belangrijke plaats in. De gemeente zorgt voor het onderhoud van de plantsoenen en groenstroken. Over de manier waarop dat gebeurt lopen de meningen uiteen. De één houdt van keurige rozenperken, de ander ziet het liefst dat de natuur haar gang kan gaan.

Om de inrichting en het onderhoud zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de bewoners én om duidelijkheid te verschaffen voor de gemeentelijke hoveniers, heeft de gemeente een groenbeheerplan opgesteld. In het plan wordt beschreven wat, waar en wanneer er moet gebeuren om het groen eruit te laten zien zoals met elkaar afgesproken is. Om uw wensen en ideeën te inventariseren organiseert het gemeentebestuur de komende maanden bijeenkomsten per wijk/ deelgebied. Uw bijdragen worden gebruikt bij de wijkgerichte uitwerking van het groenbeheerplan en het groenbeleidsplan.

Afgelopen donderdagavond is de eerste informatiebijeenkomst over het beheer van openbaar groen van start gegaan. De bewoners van de wijk ten noorden van de landijsbaan te Oude Wetering waren uitgenodigd in het gemeentehuis. Ongeveer twintig bewoners waren gekomen om over dit onderwerp mee te praten. De avond begon met een inleiding en een presentatie over het groenbeheerplan. Vervolgens werden de wijkbeheerders voorgesteld en werd nader ingegaan op de gevolgen van de nieuwe werkwijze voor deze wijk. De aanwezigen konden reageren op de plannen en vragen stellen. De inwoners waren erg betrokken bij het beheer van het onderhoud van openbaar groen. Uiteenlopende onderwerpen zoals het snoeien, het opruimen van zwerfaval en het omgaan met klachten van de inwoners kwamen aan de orde.

Deze eerste informatiebijeenkomst is het startschot voor informatieavonden voor de wijken/ deelgebieden in de gehele gemeente. Na de zomervakantie staat de rest van de bijeenkomsten op het programma. De data van de bijeenkomsten vindt u binnenkort terug op de gemeentepagina en op deze website. U krijgt ook een persoonlijke uitnodiging voor de bijeenkomst in uw wijk.

In een speciale bewonerskrant wordt tekst en uitleg gegeven over het groenbeheerplan. Daarnaast komen inwoners aan het woord die het groen in de gemeente een warm hart toedragen. Deze informatiekrant wordt voorafgaand aan de informatiebijeenkomsten per wijk/ deelgebied huis aan huis verspreid (dus na de zomer). Mocht u nu alvast de informatiekrant willen lezen, kunt u een exemplaar hier downloaden: